www.wimjongman.nl

(homepagina)


Beloon het kwade niet als goed

Door Hal Lindsey 5 februari 2024

Axios en bepaalde andere media hebben onlangs gemeld dat het ministerie van Buitenlandse Zaken overweegt om Palestina als staat te erkennen. Er zijn een heleboel redenen waarom dat een slecht idee is. Een van de ergste is deze - het beloont terrorisme. Het beloont het allerergste in menselijk gedrag.

Het idee is dat de Verenigde Staten deze stap zouden zetten kort nadat de Israëlische campagne in Gaza is afgelopen - en de druk van de VS om de campagne te beëindigen is al enorm. Hamas zou dan tegen elke terreurgroep in de wereld kunnen zeggen: "Zo krijg je de echt grote concessies. Dood, vermink, verkracht, verbrand mensen en neem veel onschuldigen als gijzelaars."

Een staat Palestina erkennen in de nasleep van hun terreuraanslagen op Israël in september, zou elke schurkenstaat op aarde aanmoedigen om dat slechte pad te volgen. Het zou chaos brengen op deze planeet, iets wat nog nooit eerder is vertoond!

Al tientallen jaren roepen de Verenigde Staten op tot een tweestatenoplossing in het Heilige Land. Maar de VS heeft gezegd dat zo'n oplossing gebaseerd moet zijn op onderhandelingen tussen de mensen die daar wonen en dat het niet van buitenaf kan worden opgelegd. Maar de huidige regering lijkt een radicale verandering van dat beleid te overwegen. Hoe radicaal? Naar verluidt overweegt de regering Biden om een nieuwe staat Palestina op te leggen in een Midden-Oosten waar nog niet onderhandeld is over de voorwaarden en grenzen, laat staan dat die geïmplementeerd zijn. Het plan is om de andere kant op te gaan dan het vorige Amerikaanse beleid en dit "vredesplan" van buitenaf op te leggen, vanuit het verre Washington.

Het Palestijnse doel is sinds het begin van de PLO niet veranderd. Ze willen de volledige vernietiging van de staat Israël en de genocide op Joden over de hele wereld. Ze hebben geprobeerd om dit met puur geweld te doen, maar zelfs met de hulp van binnenvallende Arabische legers hebben ze elke keer gefaald. Ze hebben nu duidelijk gemaakt dat ze bereid zijn hun doel in fasen te bereiken.

Een belangrijke fase in die campagne is de erkenning van Palestina als staat door de Verenigde Naties. In 2012 werden ze door de VN geaccepteerd als "waarnemende staat", maar de VS heeft de VN ervan weerhouden Palestina volledig te erkennen. 139 van de 193 lidstaten van de VN hebben volledige erkenning gegeven aan "Palestina", een natie die in de hele wereldgeschiedenis nooit heeft bestaan.

Sommige dingen weet iedereen in de wereld, instinctief, intuïtief en uit ervaring. Eén daarvan is dat als je gedrag beloont, je er meer van zult krijgen. We weten allemaal dat dat waar is. Daarom belonen we puppy's met lekkers en prijzen we kinderen als ze het goed doen. Het echte leven bewijst dit idee keer op keer. Degenen die nog steeds denken dat het een goed idee is om slecht gedrag positief te belonen, wonen meestal in de ivoren torens van de academische wereld en de overheid.

In de echte wereld weten we dat als je niet wilt dat mensen de wet overtreden, je het overtreden van de wet niet moet belonen. Als je geen drugsverslaving wilt, beloon drugsgebruik dan niet. Als je niet wilt dat mensen illegaal je grenzen oversteken, beloon dan ook geen pogingen tot illegale immigratie. Als je geen ontvoeringen wilt, beloon ontvoerders dan niet.

En vooral - als je geen terrorisme wilt, beloon terroristische daden dan niet!

Bron: Hal Lindsey