www.wimjongman.nl

(homepagina)


Russische troepen naderen de Israëlische bergen

Door Erick Stakelbeck - 19 maart 2024

()

Het is een drukke nieuwsweek in 's werelds meest chaotische en onstabiele regio - het Midden-Oosten.

Eerst en vooral melden verschillende media in de regio, in het bijzonder de media van de Syrische staat onder leiding van Bashar al-Assad en ook de Israëlische zender Channel 11, dat Russische troepen zich dichter naar de grens tussen Israël en Syrië begeven.

Even ter herinnering: Russische troepen zijn al sinds september 2015 in Syrië. Ze kwamen de Syrische burgeroorlog binnen om de huid van Bashar al-Assad te redden. Assad zegevierde uiteindelijk in die burgeroorlog en de Russische inval in Syrië was de spelwisselaar.

Nou, raad eens? Verrassing, verrassing, de Russische troepen zijn bijna negen jaar later nog niet vertrokken. Ze zijn nog steeds in Syrië en zijn de machtigste kracht in dat land waar een aantal regionale actoren een voetafdruk hebben, waaronder het Iraanse regime en Hezbollah. Turkije is ook in Syrië, en in het verleden waren ISIS en Al-Qaeda ook in de regio.

Syrië is, zoals een vriend van mij in Israël het noemde, een potpourri van schurkenstaten en terreurgroepen die allemaal op één plek zijn gestationeerd - voor de deur van Israël.

Berichten dat Rusland troepen dichter bij de grens met Israël stationeert, zijn reden tot grote bezorgdheid. Er zijn geopolitieke vertakkingen en ook profetische vertakkingen.

Waarom zouden ze dat doen? Ik denk dat hier een paar dingen aan de hand zijn, mensen. Ten eerste, sinds 7 oktober hebben met name de Israël Defense Forces (IDF) en de Israëlische luchtmacht (IAF) hun aanvallen in Syrië op het Iraanse regime en Hezbollah-middelen opgevoerd. De IDF en de Israëlische inlichtingendiensten hebben geweldige veel informatie uit Libanon en Syrië. Er zijn de afgelopen maanden veel hoogwaardige doelwitten van het Iraanse regime uitgeschakeld.

Israël opereert vaker en krachtiger. Velen ter plaatse in Syrië die banden hebben met het Iraanse regime hebben hierover gesproken. Media in het Midden-Oosten hebben kennis genomen van de intensievere aanvallen van de Israëli's - en dit zijn dodelijke aanvallen.

Zou het kunnen dat het Iraanse en het Assad-regime in wezen versterking inroepen? Ik zeg niet dat Rusland zich in deze situatie militair gaat inzetten tegen Israël. Maar proberen de Russische strijdkrachten een boodschap te sturen naar Israël en als afschrikmiddel te fungeren?

Als Russische troepen zich in de vuurlinie bevinden wanneer Israël troepen van Iran of Hezbollah in Syrië aanvalt, kan de situatie uit de hand lopen. Het is daar nu een tondeldoos.

Interessant is dat sommige Israëlische analisten met wie ik in 2018 en 2019 sprak, volhielden dat Rusland een positieve kracht kon zijn in Syrië en dat ze hun Iraanse bondgenoten in toom konden houden. Nou... tot zover. Het gaat helemaal de andere kant op nu Rusland en Iran dichter bij elkaar komen. Er is nu een volledige militaire alliantie tussen het Iraanse regime en het regime van Vladimir Poetin.

De Iran-Rusland relatie is zeker een quid pro quo alliantie van de kant van de Iraniërs. Iran voorziet Rusland van honderden, zo niet duizenden, drones voor gebruik in de oorlog in Oekraïne, tot het punt dat Iran en Rusland nu samen een dronefabriek bouwen ten oosten van Moskou.

Uit hardnekkige berichten blijkt ook dat Iran nu ballistische raketten aan Rusland levert, wat nog een niveau hoger zou zijn. Natuurlijk ontkent Iran alles.

Als je Israël bent, moet je je grote zorgen maken. Voor de oorlog in Oekraïne onderhield Israël fatsoenlijke betrekkingen met Rusland. Benjamin Netanyahu reisde vaak naar Moskou en ontmoette Vladimir Poetin van aangezicht tot aangezicht - dat is nu voorbij.

Het regime van Vladimir Poetin schaart zich achter de grootste vijanden van Israël, het regime van Assad, Hezbollah en Iran. Ze hebben ook delegaties van Hamas ontvangen in Moskou in de nasleep van 7 oktober.

Laten we eens kijken naar het grote geheel. Wat betekent dit profetisch?

Ik geloof dat er een dag komt waarop Rusland, net als Iran, de leiding zal nemen over wat de profeet Ezechiël een hedendaagse confederatie tegen Israël noemt. Het wordt de oorlog van Gog en Magog genoemd in het boek Ezechiël 38 en 39. De profetische schaakstukken zijn in beweging.

De profetische schaakstukken zijn in beweging. Eén van die schaakstukken houdt in dat de Russische strijdkrachten dichter bij de bergen van Israël komen, waar de invasie van Gog en Magog zal plaatsvinden.

Erick Stakelbeck is auteur, analist, gastheer van het programma "The Watchman" en directeur van het CUFI Watchman Project van Christians United for Israel.

Bron: Russian Forces Move Closer To The Mountains Of Israel - Harbingers Daily