www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wakker worden! De Russen Bluffen NIET

4 juni 2024 door Michael

()

Een nucleaire oorlog is niet iets waar we op moeten gokken. In het geval van een volledige nucleaire uitwisseling tussen de Verenigde Staten en Rusland, zouden miljoenen mensen onmiddellijk sterven, en honderden miljoenen zouden sterven tijdens de nucleaire winter en wereldwijde hongersnoden die in de nasleep optreden. Een kernoorlog moet dus koste wat het kost worden vermeden. Helaas laten beide partijen de zaken in Oekraïne escaleren en de Russen blijven ons waarschuwen dat ze kernwapens zullen moeten gebruiken als ze te ver worden verdreven. Maar onze leiders nemen dergelijke dreigementen niet serieus. Ze lijken te geloven dat ze steeds dichter bij de rode lijnen kunnen komen die de Russen hebben vastgesteld, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de Russen nooit echt een kernoorlog zullen riskeren. Natuurlijk kunnen we maar beter hopen dat onze leiders zich niet misrekenen, want als er een kernoorlog uitbreekt zullen de meeste Amerikanen dood eindigen.

De regering Biden heeft dwaas genoeg besloten dat Oekraïne vrij moet zijn om raketten te gebruiken die door de Verenigde Staten zijn geleverd om doelen diep op Russisch grondgebied te raken.

In reactie hierop heeft Dmitry Medvedev gewaarschuwd dat dit zou kunnen leiden tot een direct nucleair conflict tussen onze twee naties...

Voormalig Russisch president Dmitry Medvedev heeft zijn sterkste waarschuwing gegeven dat de invasie in Oekraïne kan uitlopen op een nucleaire ramp, nadat de Amerikaanse president Joe Biden de beperkingen heeft opgeheven voor Oekraïne om Amerikaanse wapens te gebruiken voor directe aanvallen op Russisch grondgebied.

Twee Amerikaanse functionarissen bevestigden dat de VS de beperkingen heeft opgeheven, nadat functionarissen van het Witte Huis, het Amerikaanse leger en het ministerie van Buitenlandse Zaken wekenlang achter gesloten deuren hadden gesproken over het gebruik van de wapens door Oekraïne.

Medvedev was al eerder president van Rusland en misschien wordt hij dat ooit weer als het bewind van Poetin voorbij is.

Dus het feit dat hij ons publiekelijk bedreigt met nucleaire vernietiging zou voor ons allemaal zeer alarmerend moeten zijn...

Het gebruik van tactische kernwapens kan ook verkeerd worden ingeschat, maar dat zou een fatale fout zijn,' zei Medvedev, die van 2008 tot 2012 president van Rusland was met zijn vinger op de nucleaire knop.

Zoals de Russische president terecht opmerkte, hebben Europese landen immers een zeer hoge bevolkingsdichtheid.

En voor die vijandelijke landen waarvan het grondgebied verder ligt dan het dekkingsgebied van tactische kernwapens, is er eindelijk een strategisch potentieel.

En dit is helaas geen intimidatie of nucleaire bluf.

Het huidige militaire conflict met het Westen ontwikkelt zich volgens het slechtst mogelijke scenario.

Natuurlijk is hij niet de enige die zulke uitspraken doet.

Dmitry Suslov, een lid van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid, suggereert dat de Russen eigenlijk een nucleair apparaat zouden moeten laten ontploffen om de rest van de wereld te laten zien hoe serieus ze zijn...

Tenslotte, om de ernst van Ruslands bedoelingen te bevestigen en onze tegenstanders te overtuigen van Moskous bereidheid tot escalatie, is het de moeite waard om een demonstratie (d.w.z. niet-agressieve) kernexplosie te overwegen. Het politieke en psychologische effect van een atomaire paddestoelwolk, live uitgezonden op alle televisiekanalen van de wereld, zal hopelijk bij Westerse politici datgene terugbrengen dat oorlogen tussen de grootmachten na 1945 heeft voorkomen en dat ze nu grotendeels zijn kwijtgeraakt - de angst voor een nucleaire oorlog.

Helaas hebben de meeste Amerikanen absoluut geen idee hoe dicht we bij een kernoorlog zijn.

Terwijl onze grote nieuwszenders geobsedeerd zijn door politiek, zijn de Russische nieuwszenders gevuld met gepraat over oorlog.

Een van de belangrijkste Russische journalisten, Vladimir Solovyov, haalde onlangs de krantenkoppen toen hij stoutmoedig verklaarde dat "een kernoorlog hoe dan ook onvermijdelijk is"...

"Nucleaire oorlog is hoe dan ook onvermijdelijk. Laten we vergelijken wiens strategische wapens groter zijn!" zei Solovyov in zijn televisieprogramma, volgens een clip vertaald in het Engels en geplaatst op het YouTube-kanaal van Russian Media Monitor, een waakhondgroep opgericht door journaliste Julia Davis "in een poging om Russische propaganda te bestrijden," op zaterdag.

Er is een groeiende consensus binnen Rusland dat een laatste krachtmeting met westerse machten onvermijdelijk is.

En de Russen begrijpen heel goed dat wie het eerst toeslaat in een nucleaire oorlog, de meeste kans heeft om te overleven.

Dus als er een uitweg is uit deze puinhoop, dan moeten onze leiders die proberen te vinden nu het nog kan.

Helaas staan we toe dat de Oekraïners Rusland op zeer verontrustende manieren provoceren.

Ze hebben net weer een waarschuwingssysteem diep in Russisch gebied geraakt, en dat was een uiterst gevaarlijke zet...

Oekraïne heeft opnieuw een radar voor vroegtijdige waarschuwing (over-the-horizon) geraakt, dit keer in de regio Orenburg, in de buurt van Orsk, zo'n 1500 km van Oekraïne. Deze radar keek niet eens in de richting van Oekraïne, waardoor de aanval een daad van waanzin is, of iets sinisters.

Deze aanvallen op het Russische waarschuwingssysteem kunnen maar twee doelen dienen:

  1. Het Oekraïense leiderschap probeert wanhopig de NAVO volledig te betrekken bij de oorlog in Oekraïne, of
  2. De aanvallen zijn een voorbereiding op nucleaire aanvallen op Rusland door de VS.

Onnodig te zeggen dat het laatste uiterst speculatief is. Het is echter een van de twee motieven die voor de aanvallen kunnen worden vastgesteld. Helaas moeten we het bestaan ervan erkennen.

De Oekraïners zijn de oorlog aan het verliezen, en ze beseffen dat de enige manier om de oorlog te winnen een directe betrokkenheid van de NAVO is.

Dus proberen de Oekraïners de Russen uit te lokken om iets te doen waardoor dat werkelijkheid wordt.

Ik denk niet dat het onmiddellijk zal gebeuren, maar er zou een dag kunnen komen waarop we westerse troepen zien sterven op de slachtvelden van Oost-Oekraïne.

De Daily Mail meldt zelfs dat "de NAVO plannen opstelt om Amerikaanse troepen naar de frontlinies van Europa te sturen in het geval van een grootschalig conflict met Rusland"...

De NAVO werkt aan plannen om Amerikaanse troepen naar de frontlinies van Europa te sturen in het geval van een grootschalig conflict met Rusland, zo is onthuld.

Er worden nieuwe 'landcorridors' uitgehakt om soldaten snel en zonder plaatselijke bureaucratische belemmeringen door Midden-Europa te loodsen, zodat NAVO-strijdkrachten in een oogwenk kunnen toeslaan als Poetins verwoestende oorlog in Oekraïne verder naar het westen trekt.

De plannen bevatten naar verluidt onvoorziene omstandigheden in het geval van een Russisch bombardement, waardoor troepen via corridors in Italië, Griekenland en Turkije naar de Balkan kunnen trekken, of via Scandinavië naar de noordgrens van Rusland, aldus functionarissen tegen The Telegraph.

Nu we het toch over het inzetten van Amerikaanse troepen hebben, er wordt ons verteld dat Joe Biden "niet uitsluit" dat er laarzen op de grond worden gezet als China Taiwan binnenvalt...

President Biden heeft bevestigd dat hij "niet uitsluit" dat er soldaten naar de grond zullen gaan in Taiwan, in het geval van een toekomstige Chinese invasie. Hoewel dit soort antwoorden eigenlijk niets nieuws is als het gaat om Amerikaanse politici die hypothetische vragen krijgen over de toekomst van Taiwan, komt het wel op een gespannen moment nu een anti-Beijing havik, Lai Ching-te, net is opgeklommen tot de nieuwe president van Taiwan.

Joe Biden en zijn all-star team van oorlogsstokers hebben ons op de rand van oorlog gebracht met zowel Rusland als China.

Is dat niet geweldig?

Ondertussen kan de oorlog in het Midden-Oosten elk moment naar het volgende niveau gaan.

Op maandag voerde Israël "grote luchtaanvallen" uit diep in Syrisch gebied...

Israël lanceerde 's nachts grote luchtaanvallen op de Noord-Syrische stad Aleppo, waarbij een Iraanse militaire adviseur werd gedood en mogelijk nog meer Iraanse militieleden, evenals burgers.

"Om ongeveer 12:20 uur in de vroege ochtend op maandag, lanceerde de Israëlische vijand een luchtaanval met raketten vanuit een richting van het zuidoosten van Aleppo, gericht op een aantal punten in de buurt van de stad Aleppo, en de luchtverdediging van het leger onderschepte de raketten van de agressie en schoot er een aantal neer," zei de Syrische staat SANA.

De drie oorlogen waar ik het net over had, zijn de "drie oorlogen van de apocalyps" waar ik al jaren voor waarschuw.

Ik heb het gevoel dat ik een slow-motion treinramp voor mijn ogen zie ontvouwen en ik kan er niets aan doen om het te stoppen.

Hoeveel lawaai we ook maken, Joe Biden en zijn volgelingen luisteren niet naar ons.

Met elke dag die voorbijgaat, slepen ze ons nog dichter naar een apocalyptisch nucleair conflict.

Bron: Wake Up! The Russians Are NOT Bluffing