www.wimjongman.nl

(homepagina)


Rode roest op de maan, rode vaarzen in Israël en een rood paard dat zich klaarmaakt om te rijden

door Michael op 13 maart, 2024

()

Wat betekent de kleur rood voor jou? Vandaag dacht ik na over een aantal recente nieuwsberichten die te maken hebben met Bijbelprofetie, en ik realiseerde me dat ze allemaal iets te maken hadden met de kleur rood. Dus vroeg ik Google wat de kleur rood symboliseert en ik werd naar een Wikipedia-artikel gestuurd dat uitlegt dat rood "de kleur van bloed" is en dat het "historisch gezien wordt geassocieerd met opoffering, gevaar en moed". Bovendien wordt de kleur rood vaak gebruikt om een soort waarschuwing over te brengen. Stel je eens voor hoe het zou zijn als alle stopborden geel zouden zijn. Dat zou lang niet zo goed werken. De reden waarom stopborden rood zijn, is omdat de kleur rood je aandacht trekt.

Onlangs deelde een van mijn vrienden een verhaal met me dat echt mijn aandacht trok.

Volgens NASA zijn er grote hoeveelheden rode roest ontdekt op het oppervlak van de maan...

Hoewel onze maan luchtloos is, wijst onderzoek op de aanwezigheid van hematiet, een vorm van roest waarvoor normaal zuurstof en water nodig is. Wetenschappers staan voor een raadsel.

Mars staat al lang bekend om zijn roest. IJzer op het oppervlak, gecombineerd met water en zuurstof uit het verleden, geven de Rode Planeet zijn tint. Maar wetenschappers waren onlangs verrast toen ze bewijs vonden dat onze luchtloze maan ook roest bevat.

Dit schokte de wetenschappers die het ontdekten volledig. Het volgende komt van CNN...

"Eerst geloofde ik het helemaal niet. Het zou niet moeten bestaan op basis van de omstandigheden op de Maan," zei Abigail Fraeman, een wetenschapper bij NASA's Jet Propulsion Laboratory, in een persbericht.

Er is niet alleen geen lucht op de maan, maar de maan wordt overspoeld met waterstof dat door de zonnewind van de zon wordt meegevoerd. Roest ontstaat wanneer zuurstof elektronen van ijzer verwijdert; waterstof doet het tegenovergestelde door elektronen toe te voegen, wat betekent dat het des te moeilijker is voor roest om zich te vormen op de waterstofrijke maan.

"Het is heel raadselachtig," zei Shuai Li van de Universiteit van Hawaï, de hoofdauteur van het onderzoek, dat woensdag werd gepubliceerd in het tijdschrift Science Advances. "De maan is een vreselijke omgeving voor hematiet om zich te vormen.

Zal de Maan uiteindelijk net zo rood aan de hemel verschijnen als de planeet Mars?

Ik weet het niet.

Maar de afgelopen dagen hebben veel mensen hierover bericht op sociale media.

Ondertussen is er een enorme hoeveelheid speculatie dat er binnenkort een rode vaars ceremonie zou kunnen plaatsvinden in Israël.

In september 2022 schreef ik over vijf rode vaarzen die vanuit de staat Texas naar het land Israël waren vervoerd.

Die rode vaarzen leven nog steeds, en eerder deze maand publiceerde CBS News een verhaal over hen...

Toen de woordvoerder van Hamas, Abu Ubaida, aan een toespraak begon die de 100e dag van de oorlog in Gaza markeerde, ontsnapte er één verbazingwekkende maar toch oogverblindende verklaring aan de krantenkoppen. Hij somde de motieven op voor het bloedbad van de Palestijnse militante groep in Israël op 7 oktober en beschuldigde Joden ervan "rode koeien" naar het Heilige Land te brengen.

De koeien waar hij het over had waren rode vaarzen die nu grazen op een beveiligde, geheime locatie op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Sommige Joden en Christenen geloven dat ze de sleutel zijn tot de wederopbouw van de Joodse tempel die ooit in Jeruzalem stond, en tot het wenken van de Messias.

Een man genaamd Yitshak Mamo is nauw betrokken geweest bij het rode vaarzenproject en hij vertelde CBS News dat deze rode vaarzen nauwlettend in de gaten worden gehouden om te zien of ze witte of zwarte haren ontwikkelen...

Yitshak Mamo, van Uvne Jerusalem, een groep die zich inzet voor de bouw van een nieuwe tempel in de Oude Stad van Jeruzalem, was betrokken bij het brengen van de vaarzen naar het Heilige Land.

"Je kunt controleren of ze witte of zwarte haren hebben," vertelde hij CBS News, waarbij hij uitlegde dat elk haar dat niet rood is de koeien zou diskwalificeren voor het vervullen van hun voorspelde rol.

Er zijn berichten dat een van de oorspronkelijke vijf rode vaarzen gediskwalificeerd is, maar dat de andere vier nog perfect zijn.

Dus zal een van de vier overgebleven vaarzen binnenkort worden geofferd?

Ze moeten gebruikt worden voordat ze te oud zijn, dus de klok tikt.

En er is gerapporteerd dat er vorig jaar "een oefening van deze zuiveringsceremonie" is gehouden...

Nog maar twee weken geleden heeft een groep Joden, die afstammen van de stam Levi en de priesterfamilies, in de buurt van het bijbelse Shiloh, waar de Tabernakel stond ten tijde van de rechters, de reinigingsceremonie geoefend.

Het evenement vond plaats op een locatie genaamd "Ancient Shiloh" die verbonden is aan het Tempel Instituut en bevatte uitleg over de priesterlijke functies, waaronder het brengen van offers. Het evenement bevatte ook een "Tempelbanket" met voedsel uit de Tweede Tempel en Bijbelse perioden.

Het hoogtepunt van het evenement was de presentatie van een van de vijf rode vaarzen.

Er gaan geruchten dat er ergens dit jaar een officiële zuiveringsceremonie zou kunnen plaatsvinden.

Toen CBS News hem hiernaar vroeg, gaf Mamo aan dat dit binnenkort zou kunnen gebeuren...

Terug in zijn nederzetting op de Westelijke Jordaanoever vertelde Mamo aan CBS News dat de vaarzen alleen nog een laatste zuiverheidstest moeten doorstaan. De ceremonie waarvan hij hoopt dat die de tempel zal doen herrijzen en de Messias zal inluiden, kan elk moment plaatsvinden. Hij zei te begrijpen waarom Hamas woedend zou kunnen zijn.

We zullen zien.

Als het gebeurt, zou het de spanningen in de regio enorm kunnen doen escaleren.

De waarheid is natuurlijk dat het Midden-Oosten al op de rand van een totale oorlog staat.

Volgens Zero Hedge bereidt Israël zich koortsachtig voor op een invasie van Zuid-Libanon...

Israël blijft signalen afgeven dat het zich voorbereidt op een grote nieuwe operatie tegen Hezbollah in Zuid-Libanon na maanden van tit-for-tat escalatie. Zo'n 80.000 Israëlische inwoners van wie de huizen dicht bij de grens liggen, zijn sinds oktober en november geëvacueerd en in wezen ontheemd. Hierdoor is de druk op de Israëlische leiders toegenomen om iets te doen dat hun terugkeer mogelijk maakt en de veiligheid van het noorden van Israël garandeert.

Israëlische media, met name YNet News meldden op zondag dat de Israel Defense Forces (IDF) "rampenplannen" voorbereidt voor een grootschalige aanval op Libanon. Het hoofd van het Noordelijke Commando van het Israëlische leger, generaal-majoor Ori Gordin, verklaarde tijdens een bijeenkomst met kolonistenleiders uit het noorden van Israël: "We bereiden rampenplannen voor om een aanval op Libanon uit te voeren. Onze inzet, de mijne, is om de veiligheidssituatie te veranderen zodat de bewoners naar huis kunnen terugkeren."

YNet onthulde verder plannen om de "Operatie Steady Anchor" van het leger te starten, die tot doel heeft burgers te beschermen tijdens de verwachte escalatie in de gevechten. Er wordt algemeen geschat dat Hezbollah meer dan 150.000 raketten bezit - waarvan sommige waarschijnlijk Haifa en Tel Aviv kunnen bereiken.

De Israëli's zijn absoluut vastbesloten om Hezbollah ten noorden over de rivier de Litani te duwen, en Hezbollah zal dat nooit vrijwillig doen.

Er komt dus oorlog.

Op dinsdag vuurde Hezbollah ongeveer 100 raketten af op Israël nadat de IDF doelen diep in Libanon had vastgezet...

Hezbollah vuurde dinsdag meer dan 100 raketten af op Israël, terwijl de IDF meerdere strategische doelen van de terreurgroep ongeveer 100 kilometer diep in Libanon trof in een van de meest gespannen dagen van het conflict in het noorden.

Alarmbellen klonken in de Galilea en de Golanhoogten. De eerste ronde raketten bevatte ongeveer 30 raketten en de tweede ronde ongeveer 70 raketten.

Naar verluidt werden raketaanvallen gezien in open gebieden bij Ein Kuniya, Snir, Sha'ar Yashuv en Kfar Szold.

Hezbollah zei dat het deze Katyusha raketten afvuurde als reactie op Israëlische bombardementen diep in Libanon in de Bekaa regio maandagavond.

Er zal de komende maanden zoveel dood en verderf vallen in het Midden-Oosten en deze oorlog zal uiteindelijk een van de conflicten worden die de Derde Wereldoorlog zal bepalen.

De VS en Rusland naderen ook snel het punt waarop er geen weg terug meer is, en deze week waarschuwde Vladimir Poetin dat zijn land klaar is voor een nucleaire oorlog...

Vladimir Poetin verklaarde vandaag dat hij klaar is voor een nucleaire oorlog als de VS troepen naar Oekraïne stuurt, terwijl Moskou's strijd tegen Kiev voortwoedt.

Vanuit militair-technisch oogpunt zijn we er natuurlijk klaar voor,' verklaarde de 71-jarige dictator in een interview met de door de staat gecontroleerde televisie Rossiya-1.

In verontrustend commentaar herinnerde hij de door de staat gecontroleerde zender eraan dat de Russische nucleaire doctrine het gebruik van kernwapens toestaat in het geval van een vermeende bedreiging van de nationale veiligheid.

Wapens bestaan om ze te kunnen gebruiken", verklaarde hij. We hebben onze eigen principes.

Zoals ik gedetailleerd beschrijf in mijn nieuwste boek, hebben de Russen zeer indrukwekkende wapensystemen ontwikkeld waar de VS niet aan kan tippen.

We zijn zo dicht bij het ondenkbare, maar de meeste Amerikanen weten totaal niet wat er werkelijk aan de hand is.

De meesten van hen gaan ervan uit dat onze leiders alles onder controle hebben en dat er geen risico is op een nucleaire oorlog.

Maar in Rusland wordt in de nieuwsuitzendingen voortdurend gesproken over de mogelijkheid van een kernoorlog.

Er zijn geen winnaars in een kernoorlog, maar de Russen begrijpen dat wie het eerst vuurt de beste kans heeft om er één te overleven.

Als onze leiders de Russen te ver pushen, drukken ze op de knop en op dat moment is er voor niemand van ons een weg terug.

Bron: Red Rust On The Moon, Red Heifers In Israel, And A Red Horse That Is Preparing To Ride