www.wimjongman.nl

(homepagina)


Profetische Schaakstukken - Israël en Syrië komen tegenover elkaar te staan; erkenning van een Palestijnse staat door de VS?

Door Erick Stakelbeck - 1 februari 2024

()

Als we het hebben over de door Iran gesteunde ring van vuur die Israël aan alle kanten omringt, richten we ons vaak op Gaza en Israëls oorlog tegen de terroristen van Hamas. Libanon wordt vaak besproken, dat is de belangrijkste machtsbasis van Hezbollah die dagelijks vuur, zelfs dodelijk vuur, uitwisselt met Israël. We hebben ook de Houthi's in Jemen, die de scheepvaart in de Rode Zee hinderen, en zeer actieve door Iran gesteunde sjiitische milities in Irak die ravage aanrichten, met name tegen Amerikaanse doelen.

Maar vaak lijkt het erop dat Syrië buiten beschouwing wordt gelaten in het grotere gesprek. Nou, mensen, laat me jullie vertellen dat Syrië een zeer actief front blijft. Israël heeft de afgelopen jaren honderden, zo niet meer, luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië en daarbij Iraanse doelen in de regio getroffen.

Het regime van Assad en het Syrische leger zijn een openlijke bondgenoot van het Iraanse regime. Iran heeft in Syrië een rode loper. En trouwens, Iran is hier om te blijven. Ze gaan nergens heen, tenzij ze met geweld worden verdreven.

Syrië is formeel nog steeds in staat van oorlog met Israël en dat al tientallen jaren. Het zou geen verrassing moeten zijn dat het Syrische leger en Israël soms behoorlijk harde klappen hebben uitgewisseld, en dat is van de ene op de andere dag blijkbaar weer gebeurd.

Syrië, of een terreurgroep die opereert met de volledige medewerking van het Syrische leger, heeft raketten gelanceerd vanuit de Daraa-regio naar de Israëlische Golanhoogte. Hoewel dit al vaker is gebeurd, zien we sinds 7 oktober een toename in escalatie.

De Israëlische Strijdkrachten reageerden door doelen in de regio Daraa aan te vallen op stellingen van het Syrische leger.

Ik ben vaak langs de grens tussen Israël en Syrië geweest en ik kan je vertellen dat het er (surprise, surprise) erg gespannen is. In het bijzonder ligt Daraa heel dicht bij de Israëlische Golan Hoogvlakte. In de loop der jaren heeft Israël herhaaldelijk terroristische troepen moeten neutraliseren.

Het Syrische leger heeft de afgelopen jaren meestal gehuild en tandengeknarsd toen Israël hun stellingen aanviel, maar ze hebben niet op een zinvolle manier gereageerd.

Maar wat betekent het profetisch, nu Israël en Syrië elkaar blijven bestrijden?

Vaak wordt Jesaja 17 en Damascus, de Syrische hoofdstad, genoemd. Jesaja 17 vertelt dat er een dag komt waarop Damascus, misschien wel de oudste continu bewoonde stad ter wereld, op een dag "een ruïneuze hoop" zal worden en "zal ophouden een stad te zijn" (Jesaja 17:1).

Mensen, elke keer dat Israël en Syrië tegenover elkaar staan, moet je de profetische ondertoon in overweging nemen, en de meest recente aanval is niet anders. Iran en Hezbollah blijven actief op Syrisch grondgebied in samenwerking met het regime van Assad. Je kunt verwachten dat de situatie in Syrië zeer gespannen zal blijven.

Oh, en trouwens, Rusland is daar ook - over profetische implicaties gesproken! Ik geloof dat Rusland de belangrijkste speler is in de Gog en Magog oorlog van Ezechiël 38-39, en ze zijn al aanwezig in Syrië.

Een complot om Israël een Palestijnse staat 'op te dringen'?

De profetische schaakstukken bewegen zich op het bord en één ervan zou kunnen zijn dat de Verenigde Staten en de wereld - West-Europa, de VN, de EU - zich verenigen en unilateraal een Palestijnse staat uitroepen zonder dat Israël daar iets over te zeggen heeft.

Gisteren meldde ik in mijn Watchmen Newscast dat de Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Cameron, precies dat zei en erop aandrong om samen te komen met hun Europese tegenhangers en formeel een Palestijnse staat te erkennen.

Josep Borrell, hoofd buitenlandse politiek van de EU, ging een paar weken geleden nog verder en zei dat de internationale gemeenschap misschien een Palestijnse staat moet "opleggen" aan Israël, of ze dat nu leuk vinden of niet.

Ik heb eerder al gezegd dat het me niet zou verbazen als de regering Biden zich uiteindelijk achter dit initiatief zou scharen. Ziet u, minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken overweegt precies dat te doen wanneer de oorlog in Gaza voorbij is, volgens berichten uit de regio. Wanneer dat zal zijn, we hebben geen idee. Als het stof van Gaza is neergedaald.

Blinken heeft naar verluidt met zijn team op het ministerie van Buitenlandse Zaken gesproken en erop aangedrongen om deze mogelijkheid te onderzoeken. Hoe zou het eruit zien als we tegen Israël zouden zeggen: "Wij, de Verenigde Staten en Europa, erkennen gewoon een Palestijnse staat, of jullie dat nu leuk vinden of niet? En oh ja, we zullen ook wat soeverein Israëlisch land inpikken als onderdeel van die deal."

Ook al is Israël een soevereine natie, er wordt aan het land gedicteerd. Het is erg frustrerend om te zien.

Denk eens aan al dat gepraat over een Palestijnse staat. Er is geen levensvatbare vredespartner aan de andere kant. Hamas? Kom op zeg! Het is een gemene, door Iran gesteunde, genocidale terreurgroep waar Israël op dit moment oorlog mee voert. Dan heb je nog de PA-president Mahmoud Abbas, een holocaustontkenner, en de Palestijnse Autoriteit, die de salarissen van terroristen betaalt.

Een paar jaar geleden interviewde ik mijn goede vriend Itamar Marcus van Palestinian Media Watch over hoe de Palestijnse Autoriteit haar mensen letterlijk hersenspoelt, inclusief kinderen vanaf de jongste leeftijden, om Israël en het Joodse volk te haten.

Itamar Marcus: Israëli's vermoorden is geen Hamas-probleem. Het is een probleem van de mainstream Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas. Het is de fundamentele reden waarom we geen vrede hebben, en het is de fundamentele reden waarom we terreur blijven hebben.

Erick Stakelbeck: Veel mensen denken bij Palestijnse terreur aan de Gazaanse terreurstaat die wordt geleid door Hamas, maar dit is iets van de Palestijnse Autoriteit, door en door, zoals ik u net hebt uitgelegd.

Praat over de cultuur. Het komt van de top. Praat eens wat meer over de indoctrinatie van jonge kinderen. We weten dat hun scholen vernoemd zijn naar terroristen. Vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen, worden ze geïndoctrineerd in deze verheerlijking van terreur en ongebreideld antisemitisme.

Itamar Marcus: De verheerlijking van terreur is de laatste fase. Wat je in het begin moet hebben is de demonisering en het antisemitisme, zodat Joden en Israëli's de terreur waardig zijn.

We hebben kinderprogramma's gezien op de officiële Palestijnse TV, die eigendom is van en gecontroleerd wordt door Mohammed Abbas, en we hebben kinderen een gedicht horen voordragen met de woorden: "Zij zijn de slechtste onder de scheppingen, barbaarse apen en ellendige varkens" [verwijzend naar het Joodse volk]. Je ziet lieve, mooie kinderen op tv en je kunt de woorden die uit hun mond komen niet geloven. We [hebben] de afgelopen jaren zeven kinderen een gedicht zien voordragen met de woorden: "Onze vijand Sion is Satan. Satan met een staart."

De Palestijnse Autoriteit verspreidt gemene anti-Israël propaganda. Dit is de entiteit die het Westen blijkbaar overeind wil houden en die deze Palestijnse staat, die ze Israël willen opdringen, moet leiden.

Zacharia 12:3, 9 KJV - "En te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een last voor alle mensen; allen die zich daarmee belasten, zullen in stukken gehouwen worden, al zullen alle volken der aarde tegen haar vergaderd worden... En het zal te dien dage geschieden, dat Ik al de volken, die tegen Jeruzalem komen, zal willen vernietigen."

De profetische schaakstukken bewegen duidelijk op het bord. Maak je veiligheidsgordel vast. Houd het allemaal in gebed. Gebed werkt en God zit, zelfs te midden van alle waanzin, nog steeds op de troon. Vergeet dat niet.

Erick Stakelbeck is auteur, analist, presentator van het programma "The Watchman" en directeur van het CUFI Watchman Project van Christians United for Israel.

Bron: Prophetic Chess Pieces — Israel And Syria Go Toe To Toe; U.S. To Recognize A Palestinian State? - Harbingers Daily