www.wimjongman.nl

(homepagina)


Palestijnen dreigen VS-troepen aan te vallen

door Bassam Tawil - 20 mei 2024

( )

Door de pier in Gaza heeft de regering Biden het een stuk moeilijker gemaakt om de gijzelaars te bevrijden en de oorlog te beëindigen. Afgebeeld: National Security Communications Adviser John Kirby toont een foto van vrachtwagens die hulp naar Gaza vervoeren over de pier, in het Witte Huis in Washington, DC, op 17 mei 2024. (Foto door Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images)

De regering Biden heeft meer dan 300 miljoen dollar uitgegeven aan de bouw van een drijvende pier aan de kust van de Gazastrook om de lokale Palestijnse bevolking te helpen. In plaats van de VS dankbaar te zijn, hebben de Palestijnen de regering Biden publiekelijk veroordeeld en Arabieren en Palestijnen gewaarschuwd niet mee te werken aan het project.

Ze lijken ervan overtuigd dat als de regering Biden hen beloont voor kwaadaardig gedrag, en het werkt duidelijk, dus waarom zouden ze er niet mee doorgaan?

De Palestijnen hopen de Amerikanen bang te maken en te voorkomen dat ze met Israël samenwerken over de toekomst van de Gazastrook na de oorlog.

De stap van de VS valt samen met het feit dat de door Iran gesteunde terreurgroep Hamas doorgaat met het gijzelen van meer dan 120 Israëli's die op 7 oktober 2023 uit Israël werden ontvoerd, toen Hamas zijn grensoverschrijdende invasie vanuit de Gazastrook lanceerde.

Gebaseerd op de reacties van Hamas en andere terroristische groeperingen, zal de pier niet helpen om de oorlog te beëindigen of de gijzelaars te bevrijden.

Het lijkt erop dat de regering Biden niet eens eiste dat de gijzelaars in ruil voor de humanitaire hulp zouden worden vrijgelaten of dat de terroristen zouden stoppen met het afvuren van raketten op Israël.

Blijkbaar vroeg de regering Biden zelfs niet om garanties dat de hulp niet in beslag zou worden genomen en omgeleid door de terroristen.

Op 18 mei, zodra de eerste hulpgoederen die over de pier werden vervoerd in de Gazastrook aankwamen, hielden een groot aantal Palestijnen de vrachtwagens tegen en hebben het voedsel gestolen -- waarschijnlijk om het op de lokale markten te verkopen. Volgens Michal Cotler-Wunsh, Israëls speciale gezant voor de bestrijding van antisemitisme:

"Onvoorwaardelijke 'humanitaire hulp' aan genocidale entiteiten die systematisch principes met voeten treden die deze hulp verankeren - deze 'hulp' van landen, instellingen en mechanismen die zijn opgericht en toevertrouwd om ze te handhaven en te beschermen, is medeplichtigheid die de ernstigste overtreders straffeloos voedt."

Cotler-Wunsh gaf commentaar op een rapport van de ervaren Israëlische expert in Arabische en Palestijnse zaken Ehud Yaari, die onthulde dat Hamas minstens 500 miljoen dollar heeft verdiend aan de hulpvrachtwagens die de Gazastrook zijn binnen gekomen sinds het begin van de oorlog in oktober 2023.

Hoewel de actie van de regering Biden gegarandeerd de financiële middelen van de terroristen zal vergroten en ervoor zal zorgen dat ze een ruim aanbod aan hulp krijgen, hebben Hamas en andere Palestijnen er geen probleem mee om de hulp aan te nemen en tegelijkertijd de Amerikanen uit te schelden en te dreigen om Amerikaanse soldaten aan te vallen die toezicht houden op de levering van de hulp in de Gazastrook. Ze beschouwen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in de regio als een andere vorm van "bezetting" en een ongewenste inmenging in de interne aangelegenheden van de Arabieren in het Midden-Oosten.

De Palestijnen hebben een geschiedenis waarin ze geen dankbaarheid tonen aan degenen die hen van voedsel, geld en banen voorzien.

Toen de Iraakse dictator Saddam Hoessein in 1990 Koeweit binnenviel, gingen de Palestijnen daar de straat op om feest te vieren, hoewel honderdduizenden van hen al vele jaren in het Golfland woonden en werkten. Nadat Koeweit een jaar later was bevrijd door de coalitie onder leiding van de VS, deporteerden de Koeweiti's 287.000 van de 357.000 Palestijnen die er woonden.

Sindsdien hebben de meeste Arabische landen geweigerd de Palestijnen financiële steun te geven. De Palestijnen waren er snel bij om de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein te veroordelen voor het ondertekenen van normalisatieovereenkomsten met Israël vier jaar geleden, ondanks het feit dat een groot aantal Palestijnen woont en werkt in deze Golfstaten.

De beschuldigingen van de Palestijnen dat de VAE en Bahrein de Palestijnse zaak en Jeruzalem hadden "verraden", zette de relaties tussen hen en de Golfstaten onder druk. Veel inwoners van de Golfstaten reageerden door de Palestijnen te beschuldigen van ondankbaarheid.

De Saoedische columnist Hani Al-Zahiri riep de Palestijnen op om zich te realiseren dat hun leiders de status quo in de Palestijnse zaak hebben gehandhaafd om niemand te bevoordelen behalve zichzelf - en dat is de reden waarom ze elk vredesinitiatief hebben afgewezen. "De situatie van onze Palestijnse broeders is betreurenswaardig," schreef Al-Zahiri.

"Meer dan 60 jaar lang hebben hun politici hun zaak verzilverd en volhard in het niet bereiken van een regeling, in het vernietigen van de onderhandelingen en in het tegenwerken van elk vredesinitiatief, of het nu werd voorgesteld door de Israëli's of door andere internationale elementen. De Palestijnse politicus heeft dit zijn zaak en zijn volk aangedaan om te profiteren van het laten zoals het is, omdat de manier die hij decennialang heeft gekozen de enige manier was om te garanderen dat hij in beeld zou blijven en zou profiteren van de toevloed van fondsen, donaties en hulp die uit alle richtingen stroomt, in het bijzonder uit de Arabische en islamitische wereld, in zijn schatkist en in zijn Europese bankrekeningen...

"Ik, als Arabische moslim, heb medelijden met de situatie van de Palestijn die gekocht en verkocht is door hun politieke leiders, en ik wens hen het allerbeste [wens hem ook] en een ontwaken uit zijn coma en het aannemen van [een pad] dat hem en zijn toekomst op de juiste manier zal dienen."

Blijkbaar hebben de Palestijnen niets geleerd van het verleden. Hun kritiek op de Amerikaanse pier is gewoon weer een voorbeeld van hun jarenlange gewoonte om degenen die hen helpen te beledigen.

De Palestijnen doen echter meer dan alleen kritiek leveren op de VS. Ze dreigen ook om Amerikaanse troepen aan te vallen die bij de pier zijn gestationeerd. De Palestijnen zijn van plan om terroristische aanslagen te plegen op Amerikaanse militairen.

Op 18 mei waarschuwden een aantal Palestijnse terreurgroepen, waaronder het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en de Comités van Volksverzet (PRC), voor de gevaren van de pier en zeiden dat ze elke buitenlandse aanwezigheid in de regio zouden behandelen als een "bezettingsmacht". De PFLP zei:

"De oprichting door de Amerikaanse regering van een drijvende haven aan de kust van de Gazastrook is een reden tot bezorgdheid, en we waarschuwen voor de gevaren van het gebruik ervan om andere doelen en plannen uit te voeren, zoals de verplaatsing [van Palestijnen] of het beschermen van de [Israëlische] bezetting, en niet om hulp te vervoeren. We waarschuwen alle Palestijnse, Arabische of internationale partijen tegen het coördineren met de Amerikaanse regering of het werken in deze haven."

De PRC zei op haar beurt:

"We zien een groot gevaar in de Amerikaanse drijvende pier-dok en waarschuwen ertegen, omdat de Amerikaanse regering een belangrijke partner en supporter is van de zionistische agressie en vernietigingsoorlog tegen ons volk in de Gazastrook. De pier is een dienst aan de zionistische vijand en een daad van propaganda en misleiding."

De PRC dreigde ook om Amerikaanse soldaten op de pier als doelwit te nemen:

"Wij verwerpen elke zionistische of buitenlandse aanwezigheid aan de kust van de Gazastrook of de grensovergangen, en elke Amerikaanse, zionistische of andere kracht die aanwezig is op welke centimeter van ons land dan ook zal een legitiem doelwit zijn voor ons verzet."

Hoewel Hamas blijkbaar veel winst heeft gemaakt met de hulp die de Gazastrook binnenkomt via de pier, en nog meer winst lijkt te gaan maken, beschuldigt het de regering Biden ervan "haar lelijke gezicht te willen verfraaien en beschaafd te willen overkomen".

Zelfs de regerende Fatah-factie van de Palestijnse Autoriteit, geleid door president Mahmoud Abbas, heeft zich uitgesproken tegen de pier van de regering Biden in de Gazastrook.

Fatah-woordvoerder Abdel Fattah Dawla zei dat de exploitatie van de Amerikaanse pier "een inwijding is van de [Israëlische] bezetting van de grensovergang en een volledige isolatie van de Gazastrook." Dawla drong er bij de Palestijnen in de Gazastrook op aan om op hun hoede te zijn voor elke Amerikaanse poging om de pier te gebruiken als grensovergang om hen te verdrijven. Dus nu hebben we een vertegenwoordiger van Abbas' Fatah-factie die dreigt Amerikaanse soldaten aan te vallen.

Heeft de regering Biden protest aangetekend bij Abbas of de PA over deze bedreigingen? Nee. De regering Biden heeft het te druk met druk uitoefenen op Israël om geen militaire operaties te starten om de vier bataljons van Hamas in de zuidelijke stad Rafah in de Gazastrook uit te roeien en de Israëlische gijzelaars vrij te laten.

Palestijnen in de Gazastrook hebben ondertussen de spot gedreven met de Amerikaanse pier.

"We hebben de [Amerikaanse hulp] niet nodig," zei Jamila Abu Arabiya, een vrouw uit de Gazastrook.

"Onze huizen zijn weg. Willen ze ons wat eten brengen, wat aardappelen en tomaten en ingeblikt voedsel? Ze moeten ons al onze huizen teruggeven en het bloedvergieten stoppen."

Hassan Abu Al-Kass, een andere inwoner van de Gazastrook, zei:

"Ze gooien eten naar ons als honden, als bedelaars. Dat werkt niet. Het valt op huizen, het valt op mensen. Het brengt ons in de problemen."

Zolang er voorraden de Gazastrook binnenkomen, zal Hamas niet stoppen met vechten of de gijzelaars bevrijden.

Vanwege de pier in Gaza heeft de regering Biden het een stuk moeilijker gemaakt om de gijzelaars te bevrijden en de oorlog te beëindigen.

Bassam Tawil is een Arabische moslim die in het Midden-Oosten woont.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2024 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Palestinians Threaten to Attack US Troops :: Gatestone Institute