www.wimjongman.nl

(homepagina)


De 'weg' van de regering-Biden naar een Palestijnse terreurstaat

door Bassam Tawil - 18 januari 2024

( )

Door obsessief te blijven vasthouden aan de oprichting van een Palestijnse staat, stuurt de regering Biden in feite een boodschap aan Iran en zijn terreur proxies dat terrorisme loont - dat als ze Israël meer pijn en slachtoffers bezorgen, de Amerikanen hen zullen belonen met een eigen staat naast Israël om hun missie te vergemakkelijken om hun Jihadistische moordgolf tegen Joden voort te zetten en uiteindelijk Israël uit te wissen. Afgebeeld: De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ontmoet de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas in Amman, Jordanië op 13 oktober 2023. (Foto door Jacquelyn Martin/Pool/AFP via Getty Images)

Terwijl Iran en zijn handlangers in het Midden-Oosten doorgaan met de jihad (heilige oorlog) om Joden te vermoorden en Israël uit te schakelen, heeft de regering Biden hun droom om een Palestijnse terreurstaat op te richten voor de deur van Israël niet opgegeven. Het laatste wat het Midden-Oosten nodig heeft is nog een door Iran gedomineerde terreurstaat die de veiligheid en stabiliteit zou destabiliseren en een existentiële bedreiging zou vormen voor Israël.

In de afgelopen jaren heeft iedereen gezien hoe Iran non-stop bezig is geweest om zijn Islamitische Revolutie te exporteren. Met de hulp van Irans gevolmachtigden in de Gazastrook (Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad), Libanon (Hezbollah), Jemen (Houthi's) en Irak en Syrië (meerdere milities die onder verschillende namen opereren), hebben de Iraanse mullahs niet alleen Israël en de VS als doelwit gekozen, maar ook Arabische staten zoals Saoedi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

De mullahs in Teheran gebruiken de Houthi-militie om Israëlische schepen in de Rode Zee aan te vallen en te blokkeren. De Houthi's hebben ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aantal raketaanvallen op Israël.

Tussen 2015 en 2023 lanceerden de Houthi's talrijke raket- en drone-aanvallen op Saoedi-Arabië vanaf Jemenitisch grondgebied.

Vorig jaar werden vier Bahreinse militairen gedood bij een droneaanval van de Houthi's op strijdkrachten van de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië in de buurt van de grens met Jemen.

In 2022 vuurden de Houthi's "een groot aantal" drones en vijf ballistische raketten af op het Abu Dhabi International Airport van de VAE en op voertuigen die olie bijtanken.

In Libanon opereert Hezbollah al lange tijd als een staat binnen een staat en heeft het land meegesleurd in een aantal oorlogen die het Libanese volk niets dan verderf hebben gebracht. In de afgelopen drie maanden heeft Hezbollah, dat bewapend en gefinancierd wordt door Iran, het zuidelijke deel van Libanon gebruikt als lanceerbasis om raketten af te vuren op Israël, waardoor de kans op een nieuwe ronde van gevechten toeneemt.

Door Iran gesteunde milities in Irak en Syrië, die ze eerder met oorlog vernietigden, blijven raketten en drones afvuren op Israël en Amerikaanse militaire bases.

In de Gazastrook hebben Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad duizenden terreuraanslagen tegen Israël uitgevoerd, waaronder het afvuren van tienduizenden raketten op Israëlische steden en het sturen van zelfmoordterroristen om vrouwen, kinderen en bejaarden te vermoorden. Deze terreurcampagne, voornamelijk gefinancierd en bewapend door Iran, bereikte zijn hoogtepunt met het bloedbad van 7 oktober waarbij meer dan 1.200 Israëli's werden vermoord.

Zonder de financiële en militaire hulp van Iran, waarvan een groot deel afkomstig was van de regeringen van Obama en Biden, zouden Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad niet in staat zijn geweest om zoveel wapens te verzamelen en een enorm en ongekend netwerk van tunnels te bouwen in de Gazastrook. "We zullen de aanval van 7 oktober herhalen, keer op keer, totdat Israël is vernietigd.... Alles wat we doen is gerechtvaardigd," beloofde Hamasfunctionaris Ghazi Hamad.

De raket- en droneaanvallen op Israël en op schepen in de Rode Zee zijn niet gestopt, net als de minstens 137 aanvallen op Amerikaanse troepen in Syrië en Irak sinds half oktober. Daarnaast zijn er steeds meer aanwijzingen dat Iran ook op de Westelijke Jordaanoever Palestijnse terreurgroepen bewapent en financiert. Op 18 januari doodden Israëlische veiligheidstroepen drie terroristen in de buurt van de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever. De Israëlische autoriteiten onthulden dat de terroristen financiering en instructies hadden ontvangen van Iran en van terreurgroepen in de Gazastrook en daarbuiten.

Terwijl Israël vecht tegen door Iran gesteunde terroristen op de Westelijke Jordaanoever, in de Gazastrook, Libanon, Syrië en Jemen, lijkt de regering Biden te zoeken naar manieren om het regime van de mullahs in Teheran en hun gevolmachtigden te belonen in plaats van te stoppen.

Volgens de regering Biden is de huidige oorlog in het Midden-Oosten het gevolg van het feit dat de Palestijnen geen eigen staat hebben. "Het creëren van een pad naar een Palestijnse staat is de beste manier om de bredere regio te stabiliseren en Iran en zijn proxies te isoleren, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken," tijdens zijn recente rondreis door de regio, volgens de Times of Israel.

In zijn toespraak tot verslaggevers na een ontmoeting met de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi, zei Blinken dat de regio voor twee paden staat, waarvan de eerste "Israël geïntegreerd zou zien, met veiligheidsgaranties en toezeggingen van regionale landen en ook van de Verenigde Staten, en een Palestijnse staat -- op zijn minst een pad om die staat te bereiken."

De andere weg, voegde Blinken eraan toe, "is om het terrorisme, het nihilisme, de vernietiging door Hamas, door de Houthi's, door Hezbollah, allemaal gesteund door Iran, te blijven zien. Als je het eerste pad bewandelt ... dan is dat de beste manier om Iran en de proxies die zoveel problemen veroorzaken te isoleren en te marginaliseren -- voor ons en voor vrijwel iedereen in de regio."

In Israël herhaalde Blinken de veronderstelling, die in feite extreem onjuist is, dat het beëindigen van het geweld en de spanningen bereikt kan worden "door een regionale aanpak die een weg naar een Palestijnse staat omvat."

Door obsessief te blijven vasthouden aan de oprichting van een Palestijnse staat, stuurt de regering Biden in feite een boodschap aan Iran en zijn terreur proxies dat terrorisme loont - dat als ze Israël meer pijn en slachtoffers bezorgen, de Amerikanen hen zullen belonen met een eigen staat naast Israël om hun missie te vergemakkelijken om hun Jihadistische moordgolf tegen Joden voort te zetten en uiteindelijk Israël uit te wissen.

Je hoeft geen expert te zijn in Palestijnse zaken om te weten dat een toekomstige Palestijnse staat zal worden gecontroleerd door Palestijnen die het bestaansrecht van Israël verwerpen. De meest recente opiniepeiling, gepubliceerd door het Palestinian Center for Policy and Survey Research, toonde aan dat sinds het bloedbad van 7 oktober de populariteit van Hamas is toegenomen. Volgens de peiling is de steun voor Hamas op de Westelijke Jordaanoever meer dan verdrievoudigd in vergelijking met drie maanden geleden. De steun voor president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit en zijn Fatah-factie is aanzienlijk gedaald en de eis voor het aftreden van Abbas is gestegen tot 90%.

De peiling toonde verder aan dat als er vandaag presidentsverkiezingen zouden worden gehouden, Hamasleider Ismail Haniyeh 78% van de stemmen zou krijgen, tegenover slechts 16% voor Abbas.

Uit de peiling bleek dat 64% van de Palestijnen tegen het idee van een tweestatenoplossing is, terwijl 53% voorstander is van een terugkeer naar de "gewapende strijd" tegen Israël.

Alle peilingen uitgevoerd door hetzelfde centrum hebben consequent aangetoond dat een meerderheid van de Palestijnen van mening is dat Hamas meer verdient om hen te vertegenwoordigen dan de PA. Dit betekent dat als en wanneer er een Palestijnse staat wordt opgericht, zoals de regering Biden hoopt, deze zal worden geregeerd door Hamas en zijn meesters in Iran. Het betekent dat Hezbollah, de Palestijnse Islamitische Jihad, de Houthi's en de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran de paar mijl van Jeruzalem naar Tel Aviv en Israëls Ben Gurion International Airport zouden overzien. Het zou betekenen dat de door Hamas geregeerde Gazastrook aan de Westelijke Jordaanoever wordt vastgehecht, waardoor het gevaar naar het centrum van Israël komt.

Het idee dat de oprichting van nog een Arabische staat naast Israël Iran en zijn volgelingen zou "isoleren" of "marginaliseren" is even verkeerd als gevaarlijk. In werkelijkheid zou de oprichting van een Palestijnse staat op een deel van de Westelijke Jordaanoever of de Gazastrook Iran en zijn volgelingen aanmoedigen om hun Jihad tegen Israël te laten escaleren: het zou hen de boodschap sturen dat hoe meer Joden je vermoordt, hoe meer land je krijgt. Dit komt bovenop de waarschijnlijkheid dat de nieuwe Palestijnse staat zou worden gebruikt als lanceerbasis om Israël aan te vallen.

De mullahs en hun proxy-terroristen moeten wel lachen als ze Blinken en andere Amerikaanse functionarissen horen praten over de noodzaak om een Palestijnse staat op te richten. Zulke praat doet de Amerikanen volkomen vergeetachtig lijken voor de realiteit van het Israëlisch-Palestijnse conflict, namelijk dat dit conflict niet gaat over een nederzetting of een checkpoint of Jeruzalem, maar over het bestaansrecht van Israël in welke vorm dan ook in het Midden-Oosten. Wat Blinken en de regering Biden niet lijken te kunnen begrijpen, is dat er nog steeds te veel mensen zijn onder de Palestijnen, en veel andere Arabieren en moslims, die zich nog moeten neerleggen bij het recht van een natie die niet islamitisch is om in zijn huis in het Midden-Oosten te blijven.

Blinken stelt geen weg naar vrede voor, maar een prijs voor Hamas en de Palestijnen voor het plegen van genocide.

Bassam Tawil is een Arabische moslim die in het Midden-Oosten woont.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2024 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Biden Administration's 'Pathway' to a Palestinian Terror State :: Gatestone Institute