www.wimjongman.nl

(homepagina)


Opleving antisemitisme een 'aanloop naar de verdrukking.'

Steve Jordahl, Chad Groening 15 feb 2024

Opkomst antisemitisme een 'aanloop naar de verdrukking'

( )

Foto via Pixabay

Angst en onzekerheid nemen toe onder Joodse Amerikanen en degenen die bekend zijn met eindtijdprofetieën verwachten niet dat de spanningen zullen afnemen.

Volgens de resultaten van het onderzoek dat het American Jewish Committee afgelopen herfst publiceerde, net toen de oorlog tussen Israël en Hamas begon, was de angst in de Joodse gemeenschap met 22% gestegen ten opzichte van 2022, waarbij bijna tweederde van de Amerikaanse Joden zei dat ze zich minder veilig voelden dan het jaar daarvoor.

Een kwart van de Amerikaanse Joden zei ook dat ze het doelwit waren geweest van antisemitisme in 2023, en bijna de helft van de respondenten zei dat ze hun gedrag hadden veranderd - veranderen wat ze dragen of op een andere manier verbergen dat ze Joods zijn - gedurende het jaar om antisemitisme te vermijden.

Dat komt overeen met een toename van antisemitische protesten in de VS sinds de terreuraanslagen van 7 oktober.

Veel analisten geven de schuld aan de wokecultuur, kritische theorie en intersectionaliteit, die het verhaal pusht dat Palestijnen onderdrukt worden en Israëli's de onderdrukkers zijn. Maar Dr. Robert Jeffress van First Baptist Dallas vermoedt een diepere reden.

"Alle antisemitisme is uiteindelijk een geestelijke aanval van Satan op Gods uitverkoren volk," vat hij samen.

Die oorlog, zegt hij, is al aan de gang sinds Adam en Eva uit de tuin werden geschopt.

"Geen enkele andere natie heeft de belofte van duurzaamheid voor God behalve Israël, maar vanwege die belofte heeft Satan er de afgelopen 4000 jaar alles aan gedaan om te bewijzen dat God zijn belofte niet kan houden," stelt Dr. Jeffress.

Jezus waarschuwt in Lucas 21 dat elke natie op aarde zich uiteindelijk tegen Israël zal keren. Tot voor kort was het misschien moeilijk om te zien hoe de VS aan die kant van het hek zou belanden, maar Jeffress zegt dat de regering Biden die kant op gaat en de natie met zich meesleept.

"Het is erg ontmoedigend om te zien hoe de regering Biden stottert in haar steun aan Israël," klaagt de pastor. "Ik geloof dat uiteindelijk, als je naar de peilingen kijkt, de meerderheid van de VS zich zal verzetten tegen het voortzetten van de hulp aan Israël, vooral als ze denken dat dit onze natie op de een of andere manier in gevaar brengt."

Jan Markell, oprichter en directeur van Olive Tree Ministries en presentator van "Understanding the Times", is niet verrast. Ze denkt dat "het weer een indicatie is dat het uur erg laat is."

"De hele wereld is bezig met het Israël Derangement Syndroom," merkt ze op. "Ik zeg dat het een aanloop is naar de verdrukking. In de verdrukking zal dit nog 100 keer erger zijn."

Hoewel ze zegt dat het "geweldig" zou zijn om weer een pro-Israël regering in het Witte Huis te hebben, is Markell er niet zeker van dat dat de zaken zou veranderen.

"Ik denk niet dat dat het sentiment zal veranderen binnen miljoenen en miljoenen mensen die nu geprogrammeerd zijn om te geloven dat Israël haar door God gegeven land bezet houdt," vertelt ze AFN. "Dat is gewoon eindtijdmisleiding."

"Ik verlies eigenlijk een beetje de hoop," bekent ze.

Bron: Uptick in antisemitism a 'run-up to the tribulation'