www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het toneel wordt klaargemaakt voor de grootste oorlog in de menselijke geschiedenis

19 juni 2024 door Michael

()

De meeste mensen beseffen dit niet, maar al onze levens staan op het punt te veranderen. We gaan een tijd van wereldwijde oorlog tegemoet en de dood en vernietiging die we zullen meemaken zal ongekend zijn. De Eerste Wereldoorlog werd verondersteld "de oorlog om alle oorlogen te beëindigen" te zijn en resulteerde in ongeveer 20 miljoen doden. Het was echt een nachtmerrieachtig conflict en de mensen die toen leefden dachten dat we zoiets nooit meer zouden meemaken. Maar toen brak de Tweede Wereldoorlog uit, met ongeveer 75 miljoen doden tot gevolg. Helaas lijken de wereldleiders de lessen van de Tweede Wereldoorlog te zijn vergeten, want nu wordt de weg vrijgemaakt voor de grootste oorlog in de geschiedenis van de mensheid tot nu toe. Tijdens de Derde Wereldoorlog zouden miljarden mensen kunnen sterven. Helaas lijkt het erop dat er nu geen weg meer terug is.

Persoonlijk ben ik van mening dat de oorlog in het Midden-Oosten het eerste conflict zal zijn dat een apocalyptisch niveau zal bereiken.

Woensdag waarschuwde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant de media dat hij vindt dat er "een verplichting is om de situatie in het noorden te veranderen"...

Israëlische functionarissen hebben woensdag de dreigementen tegen Libanon's Hezbollah opgevoerd te midden van escalerende grensoverschrijdende vuurgevechten tussen de twee partijen.

"We voltooien de voorbereiding op land en lucht, versterken de inlichtingensystemen en bereiden ons voor op elke mogelijkheid," vertelde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant aan de pers, voordat hij een ontmoeting had met de militaire chef Herzi Halevi en hoge commandanten in het hoofdkwartier van het Noordelijk Commando in de stad Safed.

"We hebben een verplichting om de situatie in het noorden te veranderen," benadrukte hij.

Met andere woorden, Gallant is volledig van plan om Hezbollah terug te dringen zodat ongeveer 100.000 Israëlische burgers veilig naar hun huizen in het noorden van Israël kunnen terugkeren.

Een andere Israëlische functionaris heeft een nog onheilspellender waarschuwing afgegeven...

Ondertussen meldde de Israëlische nieuwssite Ynet dat een anonieme "hoge Israëlische regeringsfunctionaris" het nieuwsagentschap vertelde dat "als Hezbollah Israël blijft aanvallen, het zuiden van Libanon op Gaza zal lijken. Beiroet zal niet immuun zijn."

Dat zijn zeer krachtige woorden.

Deze week heeft de regering Biden wanhopig geprobeerd om een diplomatieke oplossing te vinden die beide partijen tevreden zou stellen, maar dat zou nooit lukken.

Ondertussen hebben Israëlische functionarissen voorbereidingen getroffen voor een grondinvasie in Zuid-Libanon, en er wordt gemeld dat "operationele plannen voor een offensief in Libanon" officieel zijn goedgekeurd...

De Israel Defense Forces (IDF) kondigde dinsdag aan dat de plannen voor een offensief in Libanon tegen Hezbollah formeel zijn goedgekeurd.

De IDF verklaring zei verder dat het zich voorbereidt om "de paraatheid in het veld te versnellen" op een moment dat de situatie verslechtert, aangezien de Libanese paramilitaire groep gesteund door Iran in de afgelopen dagen honderden drones en raketten naar het noorden van Israël heeft gestuurd. De verklaring verduidelijkte dat "operationele plannen voor een offensief in Libanon werden goedgekeurd."

Ik was stomverbaasd toen ik dat las.

Ik wist dat dit eraan zat te komen, maar ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan.

Als de IDF Zuid-Libanon binnenvalt, betekent dat een totale oorlog.

Op woensdag waarschuwde de leider van Hezbollah vaag voor "nieuwe wapens en inlichtingencapaciteiten" die zijn organisatie nu bezit...

Libanon's Hezbollah heeft nieuwe wapens en inlichtingencapaciteiten die het kunnen helpen om meer kritieke posities dieper in Israël aan te vallen in het geval van een totale oorlog, waarschuwde de leider van de militante groep op woensdag.

Hassan Nasrallah's opmerkingen kwamen op het moment dat het maandenlange grensoverschrijdende conflict tussen Hezbollah en Israël een kookpunt lijkt te bereiken en een dag nadat een topafgezant van de VS Libanese functionarissen ontmoette in zijn laatste poging om de spanningen te verminderen.

En deze week heeft Hezbollah ook zeer verontrustende beelden vrijgegeven...

De terreurgroep Hezbollah publiceerde dinsdag beelden van wat het zei dat een van zijn verkenningsdrones was die over het noorden van Israël vloog, met inbegrip van de haven van Haifa, toen Israël zei dat het meer verdachte drones had neergehaald boven de westelijke Galilea.

Het was onduidelijk wanneer de ongeveer 10 minuten durende beelden die door Hezbollah werden vrijgegeven, werden opgenomen, en de Israel Defense Forces gaf niet onmiddellijk commentaar op de video.

Iran heeft Hezbollah voorzien van een enorm arsenaal aan zeer geavanceerde raketten, en zodra er een totale oorlog uitbreekt, zullen tienduizenden van die raketten neerkomen op Israëlische steden.

Er zal geen enkele stad in heel Israël buiten bereik zijn.

Hoe denk je dat Israël in zo'n scenario zou kunnen reageren?

Daar zou je eens over na kunnen gaan denken.

Elders lijkt het erop dat er geen kans meer is op vrede in Oekraïne.

Blijkbaar zeggen de Russen nu dat het volgende voorstel dat ze Oekraïne zullen doen een aanbod tot overgave zal zijn...

Het Kremlin zegt nu dat het volgende formele voorstel aan de horizon een document van overgave van de Oekraïense regering zal zijn. Dit verklaarde Konstantin Gavrilov, Ruslands hoofdafgevaardigde bij de besprekingen over militaire veiligheid en wapenbeheersing in Wenen, in een interview met Rossiya-24 televisie.

"Er zijn onomkeerbare punten. Het volgende dat Rusland zal moeten aanbieden is een document over de overgave [van de regering van Kiev]," zei hij. Hij noemde de voorstellen van Poetin van vorige week "realistisch" en zei dat ze de oorlog zouden kunnen beëindigen als ze werden aangenomen.

De Russen winnen gestaag terrein, dus ze hebben het gevoel dat ze alle macht hebben die ze nodig hebben.

Maar de westerse leiders zijn absoluut geobsedeerd door het winnen van dit conflict en ze blijven volhouden dat ze hun inspanningen zullen blijven opvoeren zolang dat nodig is.

Uiteindelijk lijkt het erop dat beide partijen bereid zijn om de zaken te blijven escaleren totdat iemand een stapje te ver zet.

Laten we hopen dat die dag niet snel komt.

Helaas, als we in een directe oorlog met Rusland belanden, kunnen we tegelijkertijd ook in een directe oorlog met Noord-Korea belanden, omdat deze twee naties net een wederzijds defensiepact hebben ondertekend...

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un hebben woensdag een nieuw pact ondertekend dat een wederzijdse verdediging belooft als een van beide wordt aangevallen.

De overeenkomst werd bezegeld tijdens een top in Pyongyang tijdens een zeldzaam bezoek van Poetin aan de teruggetrokken nucleair bewapende staat, terwijl beide landen geconfronteerd worden met groeiende confrontaties met het Westen.

Dit is echt groot nieuws.

Ik weet niet waarom de westerse media er niet meer aandacht aan besteden.

De Russen maken de laatste tijd allerlei ongewone bewegingen. Er wordt bijvoorbeeld gemeld dat Vladimir Poetin zojuist zijn nichtje heeft uitgekozen om vice-minister van Defensie van de Russische Federatie te worden...

Poetins nichtje Anna Tsivileva is benoemd tot viceminister van Defensie van de Russische Federatie, zoals staat in het officiële decreet dat is gepubliceerd op het Russische portaal voor rechtshandelingen. Pavel Fradkov, de jongste zoon van Michail Fradkov, directeur van het Russisch Instituut voor Strategische Studies en voormalig premier en hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst, is ook benoemd tot viceminister van Defensie.

Anna Tsivileva is getrouwd met Sergej Tsiviljev, de Russische minister van Energie, die in mei in functie trad nadat hij de regio Kemerovo had geleid. Tsivileva, voorheen Anna Putina, zou volgens Agentstvo een achterneef van president Poetin zijn.

Zelfs voor Poetin vond ik dit nogal bizar.

Maar ik denk dat ze het daar anders doen.

Voordat ik dit artikel afsluit, wil ik ook nog een paar nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot China bespreken.

Een nieuw wapenpakket voor Taiwan ter waarde van ongeveer 360 miljoen dollar is goedgekeurd, en daar worden de Chinezen helemaal niet blij van...

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn goedkeuring gegeven aan een nieuwe wapenverkoop aan Taiwan van honderden bewapende drones en raketten ter waarde van 360 miljoen dollar, aldus het Defense Security Cooperation Agency (DSCA) van het Pentagon.

Onder de deal die dinsdag werd gesloten, zal Taiwan Altius-600M systemen ontvangen, dat zijn onbemande luchtvaartuigen uitgerust met kernkoppen, en aanverwante apparatuur voor een geschatte kostprijs van $300 miljoen, aldus het agentschap.

Natuurlijk hebben de Chinezen zich ook voorbereid op oorlog, en bij die voorbereidingen hoort ook dat ze hun nucleaire arsenaal sneller uitbreiden dan wie dan ook...

China breidt zijn nucleaire arsenaal sneller uit dan welke andere grote supermacht ook en heeft de leiding over 500 kernwapens, zo waarschuwt een Europese denktank.

Het Stockholm International Peace Research Institute schreef in een rapport dat maandag werd gepubliceerd dat Xi Xinping de nucleaire voorraad van zijn land in één jaar tijd heeft uitgebreid van 410 naar 500. De toename van het aantal kernwapens betekende dat 'China de grootste kernmacht van de wereld is'.

De toename van kernwapens betekent dat "China zijn kernwapenarsenaal sneller uitbreidt dan welk ander land ook" in absolute termen, vertelde MVW-deskundige Hans M Kristensen aan Insider.

De meeste mensen denken niet graag aan een kernoorlog, omdat het het einde betekent van onze huidige samenleving.

Op een dag, wanneer de VS in zo'n conflict verwikkeld raakt, zullen ze vertrouwen op een ICBM-vloot die vele tientallen jaren geleden voor het eerst in gebruik werd genomen en die voortdurend moet worden gerepareerd. Het volgende is een kort fragment uit een uitstekend artikel in Time Magazine...

Als er een apparaat kapot gaat in het ondergrondse commandocentrum van kapitein Kaz "Dexter" Moffett in de Alpha-01 raketwaarschuwingsfaciliteit, wordt het gemarkeerd met een papieren label met de tekst "waarschuwing" of "gevaar". Er hangen er een paar in deze krappe capsule die ongeveer 15 meter onder de hoogvlakten van oostelijk Wyoming ligt. Eentje zit vast aan de afsluitkleppen die de watertoevoer regelen in geval van nood. Er zit er nog een aan een ventilatieluik. De hele commandocapsule zelf staat op stalen palen omdat het schokabsorberingssysteem, dat in 1963 voor het eerst werd geïnstalleerd om een thermonucleaire ontploffing te overleven, nu niet meer werkt. Er is dus een label voor onderhoudsteams van de luchtmacht om dat ook te repareren.

Dan zijn er nog storingen die niet gemarkeerd zijn. De computermonitor van Moffett - de monitor waarmee hij een vloot van 10 intercontinentale ballistische raketten (ICBM's) met kernwapens in de gaten kan houden - heeft een knipperende storing onderaan het scherm. Zijn geheime telefoonlijn heeft zo'n zwakke verbinding dat hij zijn collega luchtmachtofficieren nauwelijks kan horen die het bevel voeren over meer dan 100 andere kernraketten verspreid over 9.600 vierkante kilometer. "Je kunt ze vrij duidelijk horen als je schuin staat, op één been, en op en neer springt," zegt Moffett lachend. "Het hoort allemaal bij het werk. We brengen veel tijd door met tegen onszelf te zeggen: 'Hé, hoe gaan we dit vandaag voor elkaar krijgen?

De meeste Amerikanen realiseren zich niet dat onze strategische nucleaire strijdkrachten in een verschrikkelijke staat verkeren.

In veel gevallen zijn degenen die het systeem leiden gedwongen om draaischijftelefoons en 8 inch floppy disks te gebruiken.

Ondertussen hebben de Russen een nieuwe lijn ultramoderne intercontinentale ballistische raketten geïntroduceerd en de S-500 is met afstand het beste raketafweersysteem ter wereld.

Ik heb hier al veel over geschreven, maar ik denk niet dat het tot de meeste mensen doordringt.

In de afgelopen tien jaar is het machtsevenwicht drastisch verschoven.

Ik raad onze leiders ten zeerste aan om vrede na te streven nu het nog kan, want we zijn gewoon niet voorbereid op het soort oorlog dat ons nu te wachten staat.

Bron: The Stage Is Being Set For The Biggest War In Human History