www.wimjongman.nl

(homepagina)


Oorlogsdreigingen, schurkenstaten en kernwapens: naderen we de Gog-Magog oorlog?

Door Mark Hitchcock 25 juni 2024

()

Onze wereld van vandaag is getuige van toenemende dreigingen op talloze fronten. Het op één lijn komen van naties en de dreiging van oorlog die dagelijks escaleert, vooral in Israël, wijzen in de richting van een profetie in de Bijbel waarover gesproken wordt in Ezechiël 38 en 39: de Gog-Magog oorlog.

Turkije is een van de landen die in Ezechiël 38 en 39 worden genoemd. Vier van de plaatsen die daar genoemd worden liggen in het hedendaagse Turkije - Meshech, Tubal, Togarma en Gomer. Vandaag de dag is Turkije door veel westerse naties op een zijspoor gezet vanwege hun opruiende retoriek over Israël en massale demonstraties ten gunste van Hamas tijdens de oorlog tussen Israël en Gaza.

Turkije is lid van de NAVO en wil graag lid worden van de Europese Unie. In de wetenschap dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren, zijn ze steeds meer naar het oosten opgeschoven in hun allianties.

Veelzeggend is dat Turkije nu zegt dat het lid wil worden van "BRICS", een economische groep waarvan de eerste vijf leden Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika waren. BRICS werd opgericht om te wedijveren met de G7-landen en velen geloven dat BRICS hen binnen de komende 20 jaar kan inhalen. Het Kremlin verwelkomt de gemelde wens van Turkije om lid te worden van BRICS met open armen.

Als Turkije lid wordt van BRICS zou dat veel van de landen die deel uitmaken van de NAVO ondermijnen. Dit is nog een aanwijzing dat Turkije zich meer en meer verwijdert van zijn westerse bondgenoten en zich richt op Rusland en Iran, wat precies is wat we kunnen verwachten als de Gog-Magog Oorlog dichterbij komt.

Turkije is een gemarginaliseerde en vervreemde natie en ze vinden hun plaats bij Rusland en Iran.

Nu we het toch over Iran hebben, er gaan op dit moment alarmbellen rinkelen. De Wall Street Journal kopte deze week: "Nieuwsflits: Iran wil een bom". Dat is natuurlijk niets nieuws. Ze zijn bijna sarcastisch. De Washington Post publiceerde bovendien een artikel met de titel: "Iran signaleert een grote toename in nucleaire verrijking op een belangrijke locatie." Ze leggen uit dat een nieuw computermodel Iran een kortere weg biedt om kernwapens te krijgen.

"Honderden nieuwe centrifuges zouden de Iraanse uraniumverrijkingscapaciteit verdrievoudigen in een diep onder de grond gelegen nucleaire faciliteit", aldus The Washington Post.

Ze hebben iets ontwikkeld dat "een nucleaire assemblagelijn" wordt genoemd en ze zijn "hard op weg om een nucleaire drempelmacht te worden, in staat om snel kernbommen te maken als de leiders daartoe besluiten".

Fox News had deze week de volgende kop: "Alarmerende ontdekking van Iraanse nucleaire activiteit zou Amerikaanse inschatting van wapencapaciteit op zijn kop kunnen zetten". De alarmbellen gaan nu af over het Iraanse nucleaire programma, veel meer dan ooit in het verleden. Er is deze week zelfs een bijeenkomst in het Witte Huis tussen Amerikaanse en Israëlische officiële functionarissen om deze alarmerende nieuwe ontwikkelingen te bespreken.

Naast de "nucleaire assemblagelijn" heeft Iran momenteel 136 kilo hoogverrijkt uranium dat binnen enkele weken verder kan worden geraffineerd tot brandstof voor kernbommen - ze zitten op de nucleaire drempel.

Veel hiervan is veroorzaakt door de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza, waar Iran uiteindelijk achter zat. Ze gebruiken hun escalerende conflict met Israël als hun kans om hun nucleaire programma vooruit te helpen.

Volgens de Washington Post zeggen experts dat Iran ongeveer twee jaar nodig heeft om een kernkop te bouwen die in een raket kan worden geplaatst. Ze bevinden zich momenteel echter op de nucleaire drempel en kleinere nucleaire apparaten kunnen uiteraard op andere manieren worden getransporteerd. Iran zou ook kernkoppen kunnen krijgen van bondgenoten zoals Rusland of Noord-Korea, waardoor ze niet hun eigen kernkoppen hoeven te bouwen.

Over Rusland en Noord-Korea gesproken: Vladimir Poetin bezocht vorige week voor het eerst in 21 jaar Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Het Kremlin heeft bijna geen munitie meer en velen melden dat Rusland mogelijk zonder tanks komt te zitten. Het lijkt erop dat ze een beroep doen op uitschieters, schurkenstaten zoals Noord-Korea, om hen te helpen.

Velen zijn geschrokken van het idee van een alliantie tussen Rusland en Noord-Korea. Het Center For Strategic And International Studies (CSIS) noemde de topontmoeting tussen de twee naties "de grootste bedreiging voor de veiligheid van de Verenigde Staten sinds het einde van de Koreaanse Oorlog".

De leider van Noord-Korea is een schurkenleider die onvoorspelbaar is in zijn acties, en ze hebben nucleaire wapens die de Verenigde Staten kunnen bereiken. De ontmoeting tussen Rusland en Noord-Korea is een belangrijke ontwikkeling, die bijdraagt aan het kruitvat dat klaar staat om te ontploffen in onze wereld.

Een andere ontwikkeling heeft betrekking op Hezbollah en de escalerende situatie aan de noordgrens van Israël. De grensoverschrijdende aanvallen tussen Israël en Hezbollah nemen toe, zelfs in de afgelopen week. Ik geloof dat Hezbollah één van de "vele volken" zal zijn die genoemd worden in Ezechiël hoofdstuk 38 die deel zullen uitmaken van de Gog-Magog invasie.

Het uitbreken van een oorlog tussen Israël en Hezbollah lijkt op dit moment onvermijdelijk, tenzij er iets groots gebeurt. Een oorlog tussen Israël en Hezbollah zou een belangrijke verandering in het spel zijn en zou wat er in Gaza met Hamas gebeurt tot een bijzaak maken.

Een van de dingen die de calculus onlangs heeft veranderd, is de publicatie door Hezbollah van bewakingsbeelden van een Iraanse drone die volgens hen over verschillende steden in het noorden van Israël vloog, voornamelijk de grote kuststad Haifa.

Vanwege de vermeende bewakingsbeelden hebben velen gemeld dat Israël klaar is voor een totale oorlog in Libanon. Een kop van CNN luidde: "Israël waarschuwt voor een totale oorlog nadat Hezbollah videobeelden publiceert van militaire en civiele locaties."

Times Of Israel publiceerde deze week een artikel dat luidde: "Top Israëlische generaals keuren Libanon offensief strijdplan goed, zegt leger." Ze hebben de strijdplannen al opgesteld voor wat er gaat gebeuren als ze Libanon binnengaan om tegen Hezbollah te vechten. Ze zijn al goedgekeurd. Het is moeilijk voor te stellen hoe een oorlog tussen Israël en Libanon, een derde Libanonoorlog, kan worden afgewend als ze al aan de rand van de afgrond staan.

Al deze gebeurtenissen die vandaag plaatsvinden, Turkije dat zich meer naar het oosten beweegt, Rusland met China en nu Noord-Korea, Iran dat dichter bij de nucleaire drempel komt, hun proxy Hezbollah en Israël op de rand van oorlog, bouwen zich op en bereiden zich voor op wat de Bijbel voorspelt dat in de toekomst gaat komen.

Mijn vrouw zegt vaak: "Ik kan niet geloven dat we hier nog steeds zijn met alles wat er in onze wereld gebeurt!". Ik deel haar gevoelens. Je hoeft geen Bijbelprofetie- of Bijbelkenner te zijn om naar onze wereld van vandaag te kijken en te zien dat alles is voorbereid op de komst van Jezus Christus.

Breng tijd door om dichter bij God te komen en een diepere, bloeiende geestelijke wandel met de Heer te ontwikkelen, want de tijd is kort. Jezus komt spoedig. Ik bid dat Hij snel zal komen en dat we allemaal klaar zijn voor dat trompetgeschal.

Mark Hitchcock is auteur, universitair hoofddocent aan Dallas Theological Seminary, hoofdpredikant van Faith Bible Church in Oklahoma en presentator van het wekelijkse programma "Marking The End Times".

Bron: Threats Of War, Rogue Alliances, And Nuclear Weapons: Are We Approaching The Gog-Magog War? - Harbinger's Daily