www.wimjongman.nl

(homepagina)


Amir Tsarfati: De oorlog van binnenuit - Netanyahu heeft te maken met druk waar geen enkele Israëlische premier ooit mee te maken heeft gehad

Door Amir Tsarfati 4 juli 2024

( )

Foto Commonspace images

(Galilea, Israël) - De interne vete nam geen vakantie na 7 oktober. In feite profiteerde de progressieve beweging in Israël ervan - zelfs met ons leger. Twee takken van de IDF maakten een kolossale fout op 7 oktober: onze inlichtingendienst en onze luchtmacht. De inlichtingendienst slaagde er niet in om op tijd te waarschuwen en de luchtmacht slaagde er niet in om snel genoeg te handelen om het luchtruim van Israël te verdedigen tegen bedreigingen vanuit de lucht. Interessant genoeg hadden deze twee takken de meest actieve leden in de protesten tegen de gerechtelijke hervorming. Vergis je niet, 7 oktober was al jaren in de maak. Maar helaas hebben een heleboel "nuttige idioten" het gemakkelijker gemaakt om het te laten plaatsvinden!

Netanyahu heeft te maken met een druk die geen van de Israëlische premiers eerder heeft ondervonden. Stel je voor dat je te maken hebt met interne conflicten, militaire conflicten op meerdere plaatsen, corrupte leiders binnen het land en een Witte Huis dat je voortdurend ultimatums geeft. Nu we het toch over het Witte Huis hebben, Netanyahu heeft de Amerikanen duidelijk gemaakt dat Israël geen situatie zal accepteren waarin Hezbollah beslist wanneer er wordt geschoten en wanneer er wordt gevochten op basis van wat er in Gaza gebeurt.

Volgens dezelfde bronnen maakte Netanyahu aan de Amerikanen duidelijk dat we de kwestie van Hezbollah over een grenshek en de onmiddellijke bedreiging voor de nederzettingen in het gebied niet zullen accepteren. De essentie van zijn boodschap aan de Amerikanen: Of jullie zorgen ervoor dat ze (Hezbollah) zich terugtrekken voorbij de Litani rivier, of de IDF zal ze voorbij de rivier duwen.

De oorlog in Gaza

Aan de ene kant is het moeilijk te geloven dat het al weer bijna negen maanden geleden is dat we oorlog begonnen met Hamas in Gaza. Maar aan de andere kant, nadat we ontdekt hebben hoe complex hun ondergrondse tunnelsysteem is, is het niet zo verrassend. En dan heb ik het nog niet eens over de complicaties van het vechten tegen psychopaten die vrouwen en kinderen als schild gebruiken. Hoe dan ook, we zijn daar nog steeds. Het front is echter veranderd van een totale oorlog in Rafah naar gerichte aanvallen op terroristen en specifieke infrastructuur terwijl we onderweg het tunnelsysteem vernietigen.

Helaas zijn er nog steeds tientallen Israëlische gijzelaars, waarvan we aannemen dat de meesten dood zijn. Hoe dan ook, we zijn van plan om ze allemaal thuis te brengen. Ondertussen gaan de gevechten door. Israëlische soldaten beleven zware dagen in Gaza en worden het slachtoffer van met boobytraps bezaaide huizen en tunnelschachten. Er vallen steeds meer slachtoffers en gewonden. Blijf alsjeblieft voor hen bidden.

De gemoederen verhitten in het noorden

Onze huidige confrontatie met Hezbollah lijkt op een tenniswedstrijd, maar in plaats van een stuiterende, neonbal hebben we te maken met raketten, granaten en drones. De IDF valt dagelijks militaire locaties aan van Hezbollah in Zuid-Libanon, terwijl 's werelds grootste terreurorganisatie regelmatig tientallen raketten op Noord-Israël afvuurt. We raken hen echter waar het pijn doet, ondanks het feit dat de oorlog nog niet officieel is begonnen. Onze gerichte aanvallen op hun belangrijkste personeel en leiders beginnen zeker hun tol te eisen. Of ze nu in een gebouw zitten, in een voertuig, op een fiets of ondergedoken (denken ze) - we vinden ze. Zoals ik al weken zeg, is er oorlog op komst. De paniek groeit binnen de gelederen van Hezbollah nu ze een veelheid aan dreigementen blijven uiten als er een oorlog met Israël uitbreekt.

Als het gaat om gerichte aanvallen, was wat woensdag in Libanon plaatsvond van cruciaal belang. De IDF schakelde Abu Ali Nasser uit, de commandant van Hezbollah's Aziz eenheid! Dit is een superbelangrijke eliminatie! Met de uitschakeling van Nasser werd de hoogste Hezbollah-commandant van de afgelopen negen maanden gedood. Maar deze eliminatie bleef niet onopgemerkt. De hele dag (donderdag) hebben we te maken gehad met non-stop aanvallen in de noordelijke regio van het land. Naar schatting zijn er tot nu toe meer dan 200 projectielen afgevuurd door Hezbollah. Een deel van een onderschepte drone raakte een winkelcentrum in de Israëlische stad Akko en onze militairen maken melding van gewonden nadat drones IDF-bases hadden geraakt. Alsof dat nog niet genoeg is, breken er overal in Noord-Israël branden uit, ook op de Golanhoogten. De IDF is begonnen met uitgebreide aanvallen in Zuid-Libanon, maar het wordt een lange nacht.

Nogmaals, ik voel mee met de mensen in Libanon, omdat zovelen niets te maken willen hebben met dit regime dat hun land bestuurt. Een parlementslid van de christelijke facties heeft zelfs gedreigd Libanon in twee landen op te splitsen als Hezbollah ten strijde trekt. En we hebben niet alleen te maken met Hezbollah in Libanon. Ook de andere proxy's in plaatsen als Irak bereiden zich voor op een oorlog met Israël. De proxybronnen van Iran ten noorden en noordoosten van onze grens zijn enorm in aantal - veel omvangrijker dan je weet.

Iran wordt onder het vloerkleed geveegd

De ayatollahs zijn op dit moment nergens verantwoordelijk voor gezien de apathie van de Verenigde Staten. Ja, de Islamitische Republiek verloor haar president in een helikopterongeluk, maar vergis je niet, Iran is op weg naar een kernbom terwijl de wereld is afgeleid. Het Internationaal Atoomagentschap meldde onlangs dat Iran nieuwe en geavanceerde centrifuges en verrijkingsinstallaties heeft geïnstalleerd op de ondergrondse nucleaire sites in Pardo en Natanz, en in Natanz is het al begonnen met het verrijken van uranium.

Er is nog zoveel meer dat ik zou kunnen zeggen over hun nucleaire activiteiten, maar het volstaat te zeggen dat ze een dodelijke vrijbrief krijgen - en daar houden ze van. En ja, ze zijn bereid om deel te nemen aan elke oorlog tussen Israël en Hezbollah. Dit leidde ertoe dat twee vooraanstaande mensen in Israël in het openbaar spraken over de mogelijke noodzaak om Iran met kernwapens te bestoken, mocht het een existentiële bedreiging vormen tijdens de komende oorlog.

Alle ogen gericht op de VS

De handschoenen zijn uit binnen de Democratische Partij in de VS. 1/3 van de Democraten is ervan overtuigd dat Joe Biden zich uit de presidentiële race moet terugtrekken. Hoewel er geruchten de ronde doen over verschillende kandidaten, is het laatste nieuws dat hij vastbesloten is om zich kandidaat te stellen in 2024, ondanks een rampzalig eerste debat vorige week. Er zijn een paar dingen die zeker zijn:

1) Wie er in het Witte Huis zit, heeft ernstige gevolgen voor de wereld. Kijk naar de afgelopen drie jaar en vraag jezelf af hoe de wereld voortdurend een enorme duikvlucht heeft genomen. 2) De wereld kijkt toe wat er dit jaar met Amerika gebeurt. De globalistische beweging draagt geen masker meer en is bereid alles te doen om te voorkomen dat Donald Trump de verkiezingen wint. Het zullen interessante en rommelige maanden worden.

Dit zijn de laatste dagen

De meerderheid van de wereld kijkt naar de progressieve linkse mentale gevallen als zijnde aan de rand van onze samenleving. Onthoud echter dat Satan altijd werkt aan het misleiden van beide kanten om uiteindelijk chaos en vernietiging teweeg te brengen. Het gaat hem tenslotte allemaal om stelen, doden en vernietigen. De zogenaamde verstandige, redelijke conservatieven - tenzij ze wedergeboren zijn - kunnen net zo misleidend en giftig zijn als links. De ENIGE manier om gefocust, helder en scherp te blijven in onze wereld - een wereld die geregeerd wordt door Satan, de Prins van deze Wereld - is met de hulp van de Heilige Geest en Zijn grote kracht. Kort voor Zijn kruisiging, begrafenis, opstanding en hemelvaart zei Jezus deze woorden tegen Zijn discipelen:

Johannes 14:16-17 KJV - "En Ik zal de Vader bidden, en Hij zal u een andere Trooster geven, opdat Hij bij u blijven in der eeuwigheid; ja, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen, omdat zij Hem niet ziet en niet kent; maar gij kent Hem, want Hij woont bij u en zal in u zijn."

De dagen zijn slecht! We staan op het punt om nog grotere doses demonische waanzin en satanische activiteit te zien die zullen leiden tot oorlogen, chaos en vernietiging. Ja, mijn vrienden, dit zijn de laatste dagen! Je kunt ervoor kiezen om je kop in het zand te steken om je gewoon gelukkig te voelen, of je kunt om je heen kijken en de ernst van onze tijd en seizoenen begrijpen. Er is hoop! Er is een weg! Er is een bron voor echte vrede, zelfs te midden van chaos en oorlog. Het zit allemaal in de Messias! Geloof in Hem, ontvang de geest van de waarheid en wandel in Zijn licht in deze donkere dagen!

Johannes 3:16 KJV - "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe."

Amir Tsarfati is voormalig plaatsvervangend gouverneur van Jericho, Israëlisch reisleider, auteur en de oprichter en voorzitter van Behold Israel.

Bron: Amir Tsarfati: The War Within — Netanyahu Is Dealing With Pressure No Israeli PM Has Faced Before - Harbinger's Daily