www.wimjongman.nl

(homepagina)


3 Zeer ongebruikelijke dingen die op dit moment in de hemelen gebeuren

25 maart 2024 door Michael

()

De afgelopen dagen is er zoveel gebeurd in de hemelen. Er is een enorme geomagnetische storm geweest die "een grote verstoring in het magnetische veld van de aarde" heeft veroorzaakt, een komeet die maar eens in de 71 jaar voorkomt raast door het binnenste zonnestelsel en een maansverduistering heeft zojuist de hemel over een groot deel van de planeet rood geschilderd. En natuurlijk zijn we nog maar een paar weken verwijderd van de Grote Amerikaanse Eclips van 2024, en ik zal nog veel meer te zeggen hebben over die eclips als hij dichterbij komt. Maar in dit artikel wil ik me richten op 3 zeer ongewone dingen die op dit moment aan de hemel gebeuren...

#1 Een enorme geomagnetische storm raakte de Aarde op zondag.

Het goede nieuws is dat deze storm niet sterk genoeg was om onze elektriciteitsnetten te beschadigen.

Maar hij veroorzaakte wel "een grote verstoring in het magnetische veld van de aarde", en CBS News meldt dat we de zon goed in de gaten moeten houden omdat "meer X-klasse vlammen mogelijk zijn tot woensdag"...

De planeet werd zojuist getroffen door wat overheidsfunctionarissen een ernstige geomagnetische storm noemden, het op één na hoogste niveau van NOAA's classificatiesysteem. De gebeurtenis bracht "een grote verstoring in het magnetische veld van de aarde" met zich mee die mogelijk invloed heeft gehad op de infrastructuur en het noorderlicht verder zichtbaar heeft gemaakt dan normaal, aldus ambtenaren.

NOAA's Space Weather Prediction Center gaf zaterdag een geomagnetische stormwaarschuwing uit, waarin stond dat er een coronale massa-ejectie was waargenomen die naar verwachting de aarde eind van diezelfde dag zou raken met gevolgen tot maandag. Coronale massa ejecties, of CME's, ontstaan wanneer een grote wolk van plasma en magnetisch veld uit de corona van de zon barst.

Deze CME explodeerde vrijdag samen met een zonnevlam, een gebeurtenis die plaatsvindt wanneer elektromagnetische straling plotseling uitbarst van de zon. NOAA zegt dat deze zonnevlammen uren kunnen duren en dat de uitbarsting "met de snelheid van het licht reist", wat betekent dat het de aarde kan treffen zodra het wordt waargenomen. Een X-klasse vlam, zoals de CME, is het sterkste type vlam, hoewel deze niet de sterkste was die ooit is waargenomen. NOAA-voorspellers zeiden echter wel dat er tot en met woensdag meer X-klasse vlammen mogelijk zijn.

#2 De duivelskomeet blijft door het zonnestelsel razen en zou binnenkort met het blote oog zichtbaar kunnen zijn.

Hij komt maar eens in de 71 jaar voor.

Nu is de "Duivelskomeet" hier en er wordt ons verteld dat we hem waarschijnlijk eind deze maand met het blote oog zullen kunnen zien...

"De duivelskomeet" - een zeldzaam galactisch verschijnsel ter grootte van de Mount Everest dat mensen maar eens in de 70 jaar kunnen zien - kan binnenkort met het blote oog te zien zijn als hij richting de aarde beweegt.

De bijzonder heldere buitenaardse traktatie - formeel bekend als komeet 12P/Pons-Brooks - baant zich een weg door het binnenste zonnestelsel en is momenteel te zien met een telescoop of verrekijker.

Maar volgens Space.com is de komeet eind maart met het blote oog te zien in de schemering op het noordelijk halfrond tegen de westelijke horizon van het sterrenbeeld Ram.

#3 Een maansverduistering kleurde de hemel maandag rood boven een groot deel van de planeet.

De afgelopen jaren is er enorm veel gespeculeerd over wat een bloedmaan zou kunnen betekenen.

Maandagochtend heel vroeg waren we getuige van zo'n bloedmaan...

Op maandag 25 maart om 3 uur 's ochtends ET (pas je aan aan je tijdzone) zal een maansverduistering in Weegschaal de hemel rood kleuren... een beetje. Omdat de maan tijdens een maansverduistering de schaduw van de aarde weerkaatst (in plaats van de gloed van de zon, zoals bij een typische volle maan), ondergaat de maan een visuele transformatie, waarbij haar kenmerkende zilverachtige gloed verandert in een donker, tanig rood. En dankzij deze betoverende optiek hebben maansverduisteringen hun eigen spookachtige bijnaam: bloedmaan.

Interessant genoeg viel deze bloedmaan toevallig op de tweede dag van Purim.

En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu legt een verband tussen het feest van Purim en de huidige oorlog in Israël...

Vandaag vieren we de feestdag van Purim. Meer dan 2000 jaar geleden stond er in het oude Perzië een antisemitische vijand op, de gemene Haman, die het Joodse volk van de aardbodem wilde vegen. De Joden stonden op, verenigden zich, vochten en behaalden een totale overwinning.

Vandaag de dag is er in het moderne Perzië een nieuwe vijand - het Iraanse regime, dat de staat van de Joden wil vernietigen. We hebben al gezien wat Hamas, een van de gevolmachtigden van deze vijand, op 7 oktober deed, wat president Biden ook puur kwaad noemde.

Het is onmogelijk om het pure kwaad te verslaan door het intact te laten in Rafah. Net als in de oudheid zijn ook wij, net als onze broeders, verenigd. We vechten en zullen overwinnen. We zullen Rafah binnengaan en de totale overwinning behalen. We hebben Haman geëlimineerd en we zullen ook Sinwar elimineren.

Fijne vakantie!

Als de IDF Rafah binnenvalt, zal waarschijnlijk het hele Midden-Oosten uitbarsten en zal er veel bloed vergoten worden.

Ondertussen lijkt het conflict in Oekraïne een zeer gevaarlijke nieuwe fase in te gaan.

De Russen hebben Kiev bestookt met hypersonische raketten en voor het eerst lijkt het erop dat het Oekraïense leiderschap een specifiek doelwit is...

Voor de derde keer in de afgelopen vijf dagen is de Oekraïense hoofdstad Kiev het doelwit geweest van een Russische aanval met hypersonische raketten.

Deze keer maakt de aanval duidelijk deel uit van de lopende - maar nauwelijks begonnen - vergelding voor de Oekraïense valse terroristische aanslag in de Crocus Hall in de regio Moskou.

Een van de doelen was het vliegveld Zhulyany, waar naar verluidt Patriot luchtverdedigingsraketsystemen zijn geraakt.

Maar de meest relevante informatie tot nu toe is dat het gebouw van het Veiligheidsdirectoraat SBU met de grond gelijk is gemaakt.

Sinds de terroristische aanval hebben Russische en Oekraïense bronnen gemeld dat de beloften van de Russische president Vladimir Poetin om het Oekraïense leiderschap niet als doelwit te nemen, nu allemaal nietig zijn.

Velen geloven dat het gewoon "toeval" is dat er een bloedmaan is verschenen terwijl dit allemaal gaande is.

En velen geloven dat het gewoon "toeval" is dat de "Duivelskomeet" op dit moment een dramatische run door ons zonnestelsel maakt. Trouwens, de "Duivelskomeet" zal nog steeds door onze hemel razen wanneer de Grote Amerikaanse Eclips van 2024 op 8 april plaatsvindt.

En velen geloven dat het gewoon "toeval" is dat de zonneactiviteit is gestegen tot zeer alarmerende niveaus.

Maar zou het mogelijk zijn dat er een soort verband is tussen alle chaos in de hemel en alle chaos die op dit moment losbreekt op onze planeet?

Op 8 april zullen we getuige zijn van een van de meest spectaculaire astronomische gebeurtenissen in de menselijke geschiedenis.

Er zijn letterlijk tientallen "toevalligheden" verbonden aan die gebeurtenis en miljoenen en miljoenen Amerikanen zullen kijken naar de eclips die op die dag plaatsvindt.

Ik weet dat veel mensen zich niets aantrekken van "tekenen in de zon, in de maan en in de sterren", maar als God onze aandacht probeert te trekken, dan zouden diegenen onder jullie die sceptisch zijn misschien eens moeten gaan luisteren.

Bron: 3 Very Unusual Things That Are Happening In The Heavens Right Now