www.wimjongman.nl

(homepagina)


Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... dat onze wereld op zijn kop zou staan

Door Jan Markell 21 januari 2024

()

Ik ben weer bezig - de waanzin van onze dag overpeinzend, ook al waren zulke absurditeiten voorspeld voor de laatste dagen. Ik zeg tientallen keren per dag: "Ik had nooit gedacht dat ik deze dag zou meemaken." Wees eerlijk. Jij ook toch!

Hier is mijn huidige lijst:

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Wanneer kerken onze geestdodende krantenkoppen en verhalen zouden zien en zouden suggereren dat er misschien honderd of duizend jaar zijn voordat Jezus terugkomt! Ze zeggen dat we altijd gevaarlijke tijden hebben gehad. Niets is nieuw.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Het World Economic Forum zou bijeenkomen in de week dat het min 40 graden was in mijn woonplaats en geobsedeerd zijn over de opwarming van de aarde en elektrische voertuigen, omdat die op dit moment niet goed functioneren in Minneapolis. En wij juichen allemaal de opwarming van de aarde toe.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... dat de kampioen van de zieken over de hele wereld, het Rode Kruis, zorg en medicijnen zou weigeren aan Israëlische gijzelaars en in plaats daarvan de gijzelaars zou uitschelden voor de vernietiging van Gaza.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Dat het Internationaal Gerechtshof Israël schuldig zou verklaren voor genocide, terwijl het Israël was die een genocidale aanval onderging. Stel je voor, delen van de vrije wereld die de kant van barbaren kiezen in plaats van een democratische bondgenoot. Zei iemand "omgekeerde wereld"?

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Alle leiders van vrijhavensteden en -staten zouden moord en brand schreeuwen om illegalen uit hun vrijhavensteden en -staten te houden.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... dat een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken een ander land, Israël, zou vertellen dat ze geen oorlog kunnen winnen. Ze kunnen geen terroristen verslaan die genocide op hen hebben gepleegd.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... dat ik zou zien hoe hele kerkgenootschappen de kant zouden kiezen van degenen die de ergste slachting onder Joden hebben aangericht sinds de Holocaust. Welke Bijbel lezen ze? Ze geloven dat Jezus een Palestijn was. Echt?

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... dat Nigeria, met zijn bijna door moslims gedecimeerde christelijke bevolking, niet op de vervolgingslijst van Washington voor 2024 zou komen te staan!

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Wanneer Democraten toegeven dat Hamas of de Taliban of Al Qaida misschien onze zuidelijke grens oversteken en dan opscheppen over onze sterke nationale veiligheid! Verwerpelijke geesten staan op de kop.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Wanneer de wereld elementen van de samenleving zou meedoen aan die "Dood aan Israël" en "Dood aan Amerika" kreten en deze misdadigers verheerlijken. Wanneer het "Israel Derangement Syndrome" hele naties zou overvallen en wanneer universiteiten hen zouden begunstigen, zelfs wanneer Joden zich verbergen in kasten en geheime kamers.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Dat gelovigen op het belangrijkste moment in de geschiedenis zouden praten over "verrukkingsmoeheid" en "eindtijd burn-out" omdat ze moe waren van het kijken en wachten op de wederkomst van Christus. Het duurt gewoon te lang.

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... waarop de tragedie van Lahaina, Maui, met al haar mysterie en waarschijnlijk een complot al zo snel vergeten zou worden en de mensen zo zielig in de steek worden gelaten. En toch vertrouwen mensen de overheid nog steeds!

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... dat lockdowns een deel van de normale samenleving zouden worden! Eerst waren het de Covid lockdowns. Nu hoor ik over klimaatafsluitingen die eraan komen. Ik denk dat de mantra is: "Je zult nergens heen gaan en gelukkig zijn!"

Ik had nooit gedacht dat ik de dag zou meemaken... Dat het onderwerp Israël - het primaire onderwerp van de Bijbel - het onderwerp zou zijn dat enorme kerkscheuringen zou veroorzaken sinds 7 oktober. Kerkgenootschappen willen niet erkennen dat Joden onze Bijbel hebben geschreven of vandaag de dag een prominente rol spelen. Ik denk dat theologie belangrijk is voor sommigen en dat hun theologie de natie Israël uitwist!

Ik zou eindeloos kunnen doorgaan met nog meer voorbeelden, helaas. De Bijbel zegt onomwonden dat de laatste dagen gevaarlijk zouden zijn en gevuld met onhandelbare en egoïstische mensen. Er staat dat de samenleving "overgeleverd" zou zijn (Romeinen 1). We hadden alleen niet gedacht dat het zo erg zou zijn.

Maar God heeft jou en mij er voor zo'n tijd als deze in geplaatst! We zijn hier in opdracht en niet toevallig. We kunnen het zout en licht zijn dat nodig is in deze tijd! De volgelingen van Jezus Christus moeten stralen, ongeacht de omstandigheden en hoe slecht het ook wordt.

Nog even volhouden. En het is het donkerst vlak voor de dageraad - de dageraad is de glorieuze Opname van de gemeente wanneer we deze boze planeet achter ons laten! Pas in de eeuwigheid zullen we niet meer geschokt zijn door de wereld en die omgekeerde maatschappij. Pas dan zal alles zin hebben. Eindelijk zal ik niet meer kunnen zeggen: "Ik had nooit gedacht dat ik dit nog zou meemaken."

Jan Markell is auteur, spreker, presentator van Understanding the Times radio, te horen op meer dan 1000 zenders in heel Amerika, en de oprichter en voorzitter van Olive Tree Ministries.

Bron: I Never Thought I Would See The Day... When Our World Would Be Upside Down - Harbingers Daily