www.wimjongman.nl

(homepagina)


Palestijnse 'burgers': Medeplichtig aan misdaden van Hamas

door Bassam Tawil - 10 juni 2024 om 5:00 am

( )

Andrei Kozlov, een van de vier Israëlische gijzelaars die op 8 juni werd gered, wordt met een helikopter naar het Sheba ziekenhuis gebracht, enkele minuten nadat de Israëlische politie en soldaten hem hadden gered. Kozlov en twee van de andere gijzelaars zaten gevangen in Gaza, in het familiehuis van de Palestijnse "journalist" Abdallah Al-Jamal, die werkte voor The Palestine Chronicle en het televisienetwerk Al-Jazeera, dat in handen is van Qatar. (Foto IDF)

De moedige Israëlische operatie die resulteerde in de redding van vier Israëlische gijzelaars op 8 juni heeft bevestigd wat veel Israëli's en Palestijnen al enkele maanden wisten: dat Palestijnse burgers medeplichtig waren, en nog steeds zijn, aan de misdaden die door de terroristische organisatie Hamas werden uitgevoerd vóór 7 oktober 2023 en daarna.

De vier gijzelaars, Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov en Shlomi Ziv, werden samen met meer dan 250 Israëli's ontvoerd tijdens de door Hamas geleide aanval -- gesteund door Qatar en Iran -- op Israël acht maanden geleden.

Het is nu aan het licht gekomen dat de gijzelaars werden vastgehouden in een woonwijk van het vluchtelingenkamp Nuseirat in de centrale Gazastrook. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe Palestijnse terreurgroepen mede-Palestijnen gebruiken als menselijk schild in de Jihad (heilige oorlog) om Joden af te slachten en Israël te elimineren. In dit geval is het moeilijk om te zeggen dat de Palestijnse families als menselijke schilden werden gebruikt omdat ze de gijzelaars vrijwillig en vreugdevol vasthielden.

Als heersende regimes zoals Hamas niet willen dat hun burgers gedood worden tijdens gijzelaarsreddingsoperaties, dan moeten ze geen uitgelokte oorlogen beginnen en vervolgens klagen als ze teruggeslagen worden. Ze zouden ook geen gijzelaars moeten nemen en ze vervolgens verbergen onder de burgerbevolking. Het is niet ingewikkeld.

De Palestijnse families kunnen alleen zichzelf verantwoordelijk houden voor de tientallen Gazanen die stierven tijdens de reddingsoperatie. Deze families werden niet gedwongen of bedreigd om de gijzelaars in hun huizen vast te houden. Precies het tegenovergestelde is waar: Ze waren blij Hamas te helpen omdat ze de terreurgroep steunen.

Drie van de gijzelaars - Almog Meir Jan, Andrey Kozlov en Shlomi Zia werden vastgehouden in het huis van de Palestijnse journalist Abdallah Al-Jamal, die werkte voor de Amerikaanse 501(c)3 geregistreerde non-profit organisatie The Palestine Chronicle, en als woordvoerder voor het Hamas Ministerie van Arbeid. De Israel Defense Forces bevestigden dat de drie gijzelaars werden vastgehouden door deze "journalist" en zijn familie.

Het zal niemand verbazen dat Abdallah Al-Jamal ook werkte voor het televisienetwerk Al-Jazeera, dat eigendom is van Qatar en al lange tijd de facto de spreekbuis is van Hamas en andere islamistische terreurgroepen.

Abdallah, zijn vrouw Fatima en zijn vader, Dr. Ahmed Al-Jamal, werden gedood tijdens de Israëlische inval in het appartement waar ze de gijzelaars vasthielden.

De betrokkenheid van de Palestijnse journalist bij het gijzelen van Israëlische gijzelaars verraste degenen niet die bekend zijn met zijn haat voor Joden en zijn banden met Hamas.

Op 7 oktober vierde Abdallah Al-Jamal, in reactie op de door Hamas geleide aanval op Israël, op sociale media:

"Lof zij God, dank u zeer, Oh God, betaal terug, Oh God, betaal terug, Oh God, betaal terug, Oh God, u beloofde de overwinning. Oh God, accepteer het, accepteer het, schenk ons uw overwinning."

Ironisch genoeg was Al-Jamal de bron van meerdere verhalen over Israëlische aanvallen op burgers in de Gazastrook. Hij schreef de verhalen terwijl hij en zijn familieleden drie Joodse gijzelaars in hun huis vasthielden.

Men kan zich alleen maar afvragen of hij één van de "betrouwbare bronnen" van de buitenlandse media was voor de valse statistieken over het aantal slachtoffers in Gaza - sindsdien naar beneden bijgesteld door de V.N. - gepubliceerd door het door Hamas gecontroleerde Ministerie van Volksgezondheid. Op 3 juni rapporteerde Associated Press:

"Het aantal Palestijnse vrouwen en kinderen dat gedood wordt in de oorlog tussen Israël en Hamas lijkt sterk te zijn gedaald, zo blijkt uit een analyse door Associated Press van gegevens van het ministerie van Volksgezondheid van Gaza, een trend die zowel samenvalt met de veranderende tactieken op het slagveld van Israël als in tegenspraak is met de eigen openbare verklaringen van het ministerie.

"De trend is veelzeggend omdat het sterftecijfer onder vrouwen en kinderen de best beschikbare maatstaf is voor burgerslachtoffers in een van de meest verwoestende conflicten van de 21e eeuw. In oktober, toen de oorlog begon, lag het boven de 60%. In april was het minder dan 40%. Toch is de verschuiving maandenlang onopgemerkt gebleven voor de VN en een groot deel van de media, en het Hamas-gelieerde ministerie van Volksgezondheid heeft geen moeite gedaan om het recht te zetten."

Het meest recente artikel van Al-Jamal, gedateerd 3 juni, had als kop: "Mijn huis zal altijd open zijn - Verhalen over de belegering van Gaza".

Inderdaad, het huis van de Palestijnse journalist was open - maar alleen om gijzelaars op te sluiten die door Palestijnse moordenaars, misdadigers en verkrachters waren ontvoerd van een Israëlisch muziekfestival op 7 oktober.

De regering Biden en degenen in het Westen die hebben gehuild over de "onschuldige" en "niet betrokken" burgers die zijn gedood en gewond sinds het begin van de oorlog die door Hamas is begonnen, zouden hun woede moeten richten op de Palestijnen, niet op Israël, voor het helpen en zich medeplichtig maken van moordenaars, verkrachters en ontvoerders.

"Vandaag bewees één ding zeker: onschuldige burgers bestaan niet in Gaza," was het commentaar van Raylan Givens, een social media influencer die zichzelf beschrijft als een "trotse Amerikaan en patriot". Hij voegde eraan toe:

"Iedereen in de buurt wist wat er aan de hand was; al deze families wisten wie er in deze gebouwen werden vastgehouden en ze zijn allemaal medeplichtig aan de misdaden van Hamas.

"Deze families deden het vrijwillig en ze werden niet gedwongen of bedreigd door Hamas. Moeten we geloven dat de 'onschuldige' families uit Gaza die op 7 oktober de grens overstaken en enkele van de ergste wreedheden van die dag begingen, plotseling een hart kregen en het gijzelen niet meer zagen zitten? De vaders en zonen die er geen probleem mee hadden om Israëlische vrouwen dood te verkrachten, maar nu opeens zo tegen Hamas zouden zijn dat ze gedwongen moeten worden om hen te helpen? Zelfs als ze [gedwongen en bedreigd] werden, wat zou er dan voor nodig zijn geweest om in contact te komen met iemand van de IDF (Israel Defense Forces) en te zeggen: "Ik word gedwongen om gijzelaars in mijn huis te houden; kom ze er alsjeblieft uithalen en neem mijn familie mee. Israël zou dat in een oogwenk hebben gedaan en er zou niemand zijn omgekomen.

"Deze families maakten dezelfde keuze die honderdduizenden Gazanen dagelijks maakten en blijven maken. Ze kiezen ervoor om Hamas te helpen, ze kiezen ervoor om Joden te haten, ze kiezen ervoor om deel te nemen aan het doden en martelen van Israëli's, en ze blijven een moorddadige terroristische organisatie steunen, zelfs als dat de dood van hen en hun hele familie betekent." (Raylan Givens, X, 9 juni 2024)

De Palestijnse journalist en zijn familie moeten in gedachten worden gehouden de volgende keer dat we horen over burgerdoden in de Gazastrook. De afgelopen acht maanden hielden hij en zijn familie Joodse gevangenen vast in hun huis. We mogen ook de duizenden "gewone" Palestijnen niet vergeten, aan velen van hen had Israël werkvergunningen gegeven, die op 7 oktober de grens met Israël overstaken en deelnamen aan de misdaden tegen Israëliërs.

Onlangs toonden vrijgegeven ondervragingsvideo's van de Israëlische autoriteiten een Palestijnse vader en zoon die bekenden op 7 oktober joodse vrouwen in Kibboets Nir Oz te hebben vermoord, ontvoerd en verkracht.

Nadat de zoon zijn zin met haar had gedaan, deed de vader zijn zin met haar en vermoordde haar vervolgens.

We mogen ook nooit uit het oog verliezen dat ondanks de verwoestingen die de terreurgroep heeft aangericht onder haar eigen bevolking in de Gazastrook, er nog steeds veel Palestijnen zijn die blijven samenwerken met Hamas. Voordat we in tranen uitbarsten voor de "onschuldige" burgers van de Gazastrook, laten we ons herinneren dat een groter deel van hen Hamas heeft gekozen in de parlementsverkiezingen van januari 2006, het heeft gesteund, ervoor heeft gewerkt, het onderdak heeft gegeven en zich heeft verheugd over de meeste van zijn misdaden tegen Israëli's, waaronder de gruweldaden van 7 oktober.

De Israëlische reddingsoperatie dient als een herinnering dat Israël doorgaat met al het mogelijke te doen om zijn burgers te redden, terwijl Hamas - met de hulp van vele "gewone" Palestijnen - zijn uiterste best doet om zichzelf te redden, inclusief het opofferen van zijn eigen burgers.

Bassam Tawil is een Arabische moslim die in het Midden-Oosten woont. Het werk van Bassam Tawil is mogelijk gemaakt door de gulle donatie van een paar donateurs die anoniem wensen te blijven. Gatestone is hen zeer dankbaar.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2024 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Palestinian 'Civilians': Complicit in Hamas Crimes :: Gatestone Institute