www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een kwestie van tijd

Door Daymond Duck op: 24 februari 2024

FYI: Hier is een link van een lezer naar een interessante video van de Messiasbelijdende Joodse pastor Jonathan Cahn die volgens mij de moeite waard is (23 min).

https://www.facebook.com/ariellelionessofgod/videos/1044341329988402/

Het conflict tussen Israël en Hezbollah in Libanon duurt al jaren.
Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktober 2024 zijn er bijna dagelijks 'tit for tat' aanvallen geweest en er zijn geen tekenen dat er een einde aan komt.
Integendeel, op 14 februari 2024 liet Hezbollah een ongewoon wreed spervuur van raketten los op verschillende doelen in Israël, waarbij een vrouwelijke Israëlische soldaat om het leven kwam en ten minste acht andere mensen gewond raakten.
Israëlische functionarissen zeiden dat ze zowel de Libanese regering als Hezbollah ter verantwoording zullen roepen, omdat de Libanese regering niets doet om Hezbollah te stoppen met het afvuren van raketten en raketten op Israël vanaf Libanees grondgebied.

De Israëlische minister van nationale veiligheid, Itamar Ben Gvir, zei: "Dit is geen gedonder meer, dit is oorlog. Het is tijd om onze manier van denken te veranderen."

Een lid van het Israëlische oorlogskabinet, Benny Gantz, zei,

Alle Israëlische burgers die uit hun huizen in het noorden van Israël zijn geëvacueerd, kunnen nooit meer terugkeren totdat Hezbollah ten noorden van de rivier de Litani is geduwd, en Hezbollah zal zich nooit vrijwillig terugtrekken.
De IDF zal Zuid-Libanon binnenvallen.
Het is slechts een kwestie van tijd.

Israël zei dat het krachtig zou reageren, en het liet er geen gras over groeien.
Israëlische straaljagers schoten diep Libanees grondgebied binnen.
Een Hezbollah-commandant, een plaatsvervanger, een derde terrorist en tien burgers werden gedood.
Een Hezbollah-functionaris verklaarde al snel: "De vijand (Israël) zal de prijs betalen voor deze misdaden."
De VS, de VN, de EU, de Arabische Liga en anderen zeggen dat ze proberen te voorkomen dat de oorlog zich uitbreidt, maar hun inspanningen werken niet.

Toen Jezus gevraagd werd naar de tekenen van Zijn komst en het einde van het tijdperk, was één van de tekenen die Hij noemde oorlogen en geruchten over oorlogen.
Elke jota en tittel van Gods Woord moet worden vervuld en het is slechts een kwestie van tijd.

(Meer: Als reactie op een Hezbollah drone aanval op Israël in de vroege ochtend, op 19 februari 2024, hebben Israëlische straaljagers twee Hezbollah wapenopslagplaatsen diep in Libanees grondgebied getroffen).

Hier zijn enkele tekenen die erop lijken te wijzen dat de Opname en de Verdrukkingsperiode naderen.

Eén, met betrekking tot de tweestatenoplossing en een vredesverdrag in het Midden-Oosten: de VS en veel Arabische landen dringen koortsachtig aan op de deling van Israël en de oprichting van een Palestijnse staat zodra de oorlog tussen Israël en Hamas voorbij is.
Ze zeggen dat dit nodig is voor de vestiging van vrede en veiligheid (peace and safety) in het Midden-Oosten.
In reactie hierop zei de Israëlische minister van Financiën op 15 februari 2024: "We zullen op geen enkele manier instemmen met dit plan, dat zegt dat de Palestijnen een prijs verdienen voor het verschrikkelijke bloedbad dat ze tegen ons hebben aangericht: een Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad."
Er wordt ook gemeld dat PA-leiders geen tweestatenoplossing willen; ze willen een definitieve oplossing (de vernietiging van Israël).

Dat is waar het gezang "Van de rivier tot de zee, Palestina moet vrij zijn" over gaat.
Vanaf nu ziet het ernaar uit dat iemand met een ander plan zal moeten komen, of dat beide partijen een onaanvaardbaar vredesverdrag zal moeten worden opgedrongen.
In beide gevallen is het feit dat machtige mensen oproepen tot een vredesverdrag wanneer de oorlog tussen Israël en Hamas voorbij is, een sterk signaal dat het slechts een kwestie van tijd is totdat de antichrist een vredesverdrag met velen bevestigt en wereldleiders ten onrechte vrede en veiligheid op aarde verklaren.

(Meer: Een tweede artikel op dezelfde dag zei: "Het voorgestelde plan omvat stappen die Israël eerder heeft geweigerd, waaronder de ontruiming van veel nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, een Palestijnse hoofdstad in Oost-Jeruzalem en een gecombineerd veiligheidsapparaat en regering voor de Westelijke Jordaanoever en Gaza." De schrijver zei ook dat het plan een vast tijdschema zal bevatten voor de oprichting van een Palestijnse staat).

(Meer: Een derde artikel op dezelfde dag zei dat veel Israëlische functionarissen hun verontwaardiging hebben uitgesproken over dit gevaarlijke plan).

(Meer: Israel's National Security Min. zei: "1400 vermoord, en de wereld wil hen een staat geven. Dat zal niet gebeuren. De intentie van de VS, samen met de Arabische staten, om naast de staat Israël een terreurstaat op te richten is waanzinnig en onderdeel van de misplaatste opvatting dat er aan de andere kant een partner voor vrede is.... Zolang wij in de regering zitten, zal er geen Palestijnse staat worden opgericht."

(Mijn mening: Als de V.S. doorgaat met het pushen van de deling van Israël en een Palestijnse hoofdstad in Oost-Jeruzalem, zal de V.S. spoedig een antwoord van God ervaren).

Twee: Op 16 februari 2024, met betrekking tot vervolging: volgens de International Society for Civil Liberties and Rule of Law werden er in 2023 meer dan 8.000 christenen gedood in Nigeria (een moslimnatie).

(Vraag: Israël werd onlangs berecht in het Internationaal Gerechtshof voor genocide in zijn oorlog met Hamas; kunnen we verwachten dat Nigeria berecht wordt in het Internationaal Gerechtshof voor genocide? Mijn antwoord: Waarschijnlijk niet).

Drie, met betrekking tot de mogelijke ondergang van Amerika: op 15 februari 2024 werd bekend dat George Soros 40% van de aandelen van de op één na grootste radiozender in Amerika (220 radiostations) heeft gekocht en sommige deskundigen zijn al bezorgd dat hij de stations zal gebruiken om zijn anti-Amerikaanse overtuigingen te verspreiden en de volgende verkiezingen te beïnvloeden.

Vier, wat betreft het verval van Amerika en de komende vervolging van gelovigen: de zeer gerespecteerde pastor Jack Hibbs van Calvary Chapel in Chino Hills werd onlangs uitgenodigd om de toespraak te houden tijdens een openingszitting van het Congres.
Een coalitie van Democraten onder leiding van een atheïstisch lid van het Congres, Jared Huffman, stuurde een brief naar de voorzitter van het Huis, Mike Johnson, waarin ze hun woede uitten over het gebed van pastor Hibbs.
De Democraten klaagden dat Hibbs een "radicale Christelijke Nationalist is die de opstand van 6 januari heeft helpen aanwakkeren en [hij] heeft een lange staat van dienst van haatdragend vitriool jegens niet-christenen, immigranten en leden van de LGBTQ-gemeenschap".
Ze zeiden dat Hibbs hen beledigde omdat hij bad over de "nationale zonden" van Amerika.

(Mijn mening: Er is iets mis in Washington DC als veel van onze vertegenwoordigers denken dat een trouw christen zijn verkeerd is, dat ze willen dat Amerika een soevereine natie blijft verkeerd is en als ze beledigd zijn door een prediker die bidt over de zonde in Amerika. Dit zijn dingen waar iedereen over zou moeten bidden).

Vijf, over het afwijken van het geloof en het verval van Amerika: gebaseerd op een recent onderzoek aan de Arizona Christian University:

Auteur en pastor David Fiorazo zei: "Een ontnuchterende conclusie van een gloednieuwe studie is dat het erop lijkt dat Amerika aan de afgrond van christelijke onzichtbaarheid staat."
George Barna, onderzoeksdirecteur en medeoprichter van het Cultureel Onderzoekscentrum aan de Arizona Christian University, zei: "Kinderen treden in de ongelukkige geestelijke voetsporen van de generaties die hen zijn voorgegaan, en dit traject leidt in recordaantallen tot het volledig verlaten van het bijbelse Christendom.

Zes, op 20 februari 2024 plaatste voormalig president Trump een commentaar op Truth Social over de dood van de Russische oppositieleider Alexei Navalny.

Trump zei,

"De plotselinge dood van Alexei Navalny heeft me meer en meer bewust gemaakt van wat er in ons land gebeurt. Het is een langzame, gestage progressie, met gekraakte, radicaal linkse politici, aanklagers en rechters die ons leiden op een pad naar vernietiging. Open grenzen, vervalste verkiezingen en zeer oneerlijke beslissingen in de rechtszaal vernietigen Amerika. WE ZIJN EEN NATIE IN VERVAL, EEN FALENDE NATIE!"

(Mijn mening: De dingen die Trump noemde maken deel uit van een weloverwogen plan om Amerika te verzwakken en een Nieuwe Wereldorde, ook wel wereldregering genoemd, te vestigen. De dood van Alexei Navalny was erg, maar ik ben het eens met wat Tucker Carlson zei op de recente World Government Summit in Dubai: Transhumanisten die denken dat ze God zijn, zijn erg gevaarlijk en zullen veel mensen de dood injagen. De dood van één Rus is verwaarloosbaar vergeleken met de miljarden die zullen sterven onder de Nieuwe Wereldorde).

Zeven, met betrekking tot de pogingen van Iran om kernwapens te bouwen en de implicatie voor de Slag om Gog en Magog: op 12 februari 2024 zei het voormalige hoofd van het Iraanse Agentschap voor Atoomenergie in een tv-interview: "We bezitten alle nucleaire wetenschappelijke componenten en technologie. We hebben alle lijnen overschreden en alle obstakels overwonnen. Het is alsof je alle onderdelen hebt om een auto te bouwen: we hebben het chassis, de motor, de transmissie, alles. Elk onderdeel dient zijn doel en alles ligt in onze handen."

Het hoofd van het Internationaal Atoomagentschap zei: "Laat me alsjeblieft het bewijs zien."
Het ziet er naar uit dat er meer oorlog op komst is (een nucleaire confrontatie met Israël) omdat de wereldleiders niets doen om Iran te stoppen.

(Meer: Op 15 februari 2024 werd gemeld dat "Teheran -Iran - naar verluidt deze week geavanceerde ballistische raketten heeft getest als onderdeel van oorlogsoefeningen om de Islamitische Republiek voor te bereiden op een aanval op Israëlische militaire locaties.")

Acht, met betrekking tot de Slag om Gog en Magog: op 18 februari 2024 zei de Russische president Poetin dat Turkije zich heeft ontpopt als Ruslands meest betrouwbare partner in de gassector.
Rusland, Turkije en Iran zullen samenwerken met anderen om Israël aan te vallen in de laatste dagen en jaren (Ezech. 38-39).
Deze traditionele vijanden zijn hun geschillen aan het bijleggen en worden bondgenoten.

(Meer: Op 17 februari 2024 werd gemeld dat Rusland vertegenwoordigers van Hamas, Fatah, de Palestijnse Islamitische Jihad, de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie en anderen heeft uitgenodigd om op 29 februari 2024 naar Moskou te komen om de toenemende kritiek van Rusland op Israël en zijn westerse bondgenoten te bespreken. Rusland wil meer invloed uitoefenen in het Midden-Oosten).

Negen, met betrekking tot een grenzeloze wereld en een toename van drugsgebruik aan het einde van het tijdperk: op 16 februari 2024 werd bij een routine verkeerscontrole door de Texas Dept. of Public Safety $1,2 miljoen aan cocaïne in het voertuig ontdekt.

(Opmerking: Bij een andere stop in december 2023 werd $10 miljoen aan meth en cocaïne ontdekt. Biden's open grens verrijkt de drugskartels en doodt veel Amerikaanse burgers).

Tien, over hongersnood: op 17 februari 2024 werd gemeld dat Biden's Ministerie van Landbouw 130.000 dollar heeft uitgetrokken om de waarde te bestuderen van het gebruik van krekels die gevoed zijn met gemeentelijk stortafval als eiwitbron voor mensen.
Het agentschap is van mening dat het fokken van vee te veel van 's werelds hulpbronnen gebruikt en wil weten of het voeren van krekels met afval van gemeentelijke stortplaatsen de kosten van de krekelproductie zal verlagen, wat kan worden doorberekend aan klanten die geld moeten besparen door ze te eten (vooral in arme landen).

Elf, over bedrog en een economische ineenstorting: op 16 februari 2024 zei het U.S. Government Accountability Office (GAO):

De Amerikaanse economie bevindt zich op een onhoudbaar fiscaal pad.
Boekhoudproblemen in verschillende departementen zijn onbetrouwbaar en het GAO was niet in staat om de financiële betrouwbaarheid van de federale overheid goed te evalueren.
Als ik me andere rapporten goed herinner, zeggen ze niet dat een economische ineenstorting op handen is, maar wel dat er dingen moeten veranderen, anders stort de Amerikaanse economie binnen een paar jaar in.

(Mijn mening: Als de opname plaatsvindt, zal de economische ineenstorting eerder plaatsvinden dan ze verwachten).

Twaalf, met betrekking tot de patiënt bij wie Musk's bedrijf een hersenchip heeft geïmplanteerd: op 20 februari 2024 werd gemeld dat Musk zei dat de patiënt volledig hersteld lijkt te zijn zonder nadelige gevolgen voor zover het bedrijf weet; de patiënt kan een computermuis bedienen en het systeem kan de bedoelde bewegingen en gedachten van de persoon lezen.

FYI: God stuurt niemand naar de hel (we zijn allemaal geboren met een zondige aard en voorbestemd om naar de hel te gaan omdat we zondigen), maar God heeft voor iedereen een manier (Jezus) voorzien om naar de hemel te gaan (en Hij is de enige manier om daar te komen; Johannes 14:6).

Tot slot, ben je klaar voor de opname?

Als je klaar wilt zijn voor de opname en naar de hemel wilt gaan, moet je opnieuw geboren worden (Johannes 3:3). God houdt van je en als je dat nog niet hebt gedaan, geef dan oprecht toe dat je een zondaar bent; geloof dat Jezus de maagdelijk geboren, zondeloze Zoon van God is die voor de zonden van de wereld stierf, werd begraven en uit de dood werd opgewekt; vraag Hem om je zonden te vergeven, je te reinigen, in je hart te komen en je Verlosser te zijn; vertel dan iemand dat je dit hebt gedaan.

Bron: Just a Matter of Time :: By Daymond Duck - Rapture Ready