www.wimjongman.nl

(homepagina)


7 oktober stuwde Jodenhaat naar de voorgrond van de huidige gebeurtenissen... Hoe kunnen we de waarheid verdedigen?

Door Olivier Melnick 23 januari 2024

()

Elk jaar sinds 2005, op 27 januari, herdenkt de internationale gemeenschap de Holocaust op verschillende manieren, van synagogediensten tot waken en educatieve evenementen met Holocaustoverlevenden of -wetenschappers, ook al slinken de overlevenden wereldwijd tot een paar duizend door hun leeftijd (90 jaar en ouder). Binnenkort zullen ze allemaal in onze herinnering zijn, of niet? Hoe tragisch zou het zijn als, nadat alle overlevenden van de Holocaust er niet meer zijn, de getuigen uit de tweede hand het zwijgen wordt opgelegd of gewoon stopt met spreken tegen de verschrikkingen van de Holocaust en het kwaad van het antisemitisme?

Dit jaar is er een groot gevoel van urgentie sinds de tragische gebeurtenissen die plaatsvonden in Israël op 7 oktober 2023. Het nieuwe antisemitisme is al tientallen jaren een realiteit, maar de gebeurtenissen van 7 oktober hebben de Jodenhaat op de voorgrond van de actualiteit geplaatst, niet alleen in Israël maar over de hele wereld. Het lijdt geen twijfel dat het onkruid van het antisemitisme sinds 7 oktober exponentieel is gegroeid, tot het punt waarop het de waarheid over Israël en het Joodse volk verstikt. Kan dit onkruid worden gedood? Kan de waarheid worden hersteld? Ik geloof dat dit proces uit drie stappen bestaat.

Leer de waarheid

Dit is een heel belangrijke stap in het tijdperk van snelle informatie en valse informatie. Hoe geavanceerder we zijn met technologie, hoe meer risico we nemen met de waarachtigheid van de informatie die we krijgen. Met de komst van chat GPT en kunstmatige intelligentie wordt de waarheid vanuit vele gezichtspunten in twijfel getrokken. Voeg daarbij het feit dat we in een tijd leven waarin mensen niet meer zo geïnteresseerd zijn in historische feiten als twee of drie decennia geleden, en je krijgt een verhaal dat gemakkelijk erg destructief kan worden. Het wordt erg belangrijk om te vertrouwen op bronnen die vóór 2020 zijn gepubliceerd, gewoon om veilig te zijn met betrekking tot gegevens die kunnen zijn gewijzigd door chat GPT en/of Kunstmatige Intelligentie.

Deel de waarheid

Hoe belangrijk het ook is om de waarheid te leren, mensen verwerven vaak veel kennis en doen heel weinig om die kennis te delen. Belangenbehartiging komt niet alleen tot uiting in de acties die we ondernemen, maar ook in de woorden die we spreken. Elke stem telt, vooral de stemmen van degenen die om de waarheid geven. De jongere generatie weet niet meer hoe ze moet denken. Ze vertrouwen op soundbites en video's, waarvan de meeste maar een paar seconden duren, om iets te leren. De tijd dat mensen naar een documentaire keken is voorbij; nu bekijken ze een filmpje op YouTube. De tijd dat mensen boeken lazen is voorbij; nu lezen ze een meme van één zin. Deze snelle informatieve fragmenten worden ook vrijwel onmiddellijk door miljoenen mensen gedeeld op verschillende platforms. Mensen verliezen hun interesse in het verzamelen van relevante informatie over vrijwel elk onderwerp, en als gevolg daarvan zullen ze ook snel de mogelijkheid verliezen om dat te doen. We gaan snel en met weinig weerstand van het informatietijdperk naar het desinformatietijdperk. Het is aan ons om de tijd te nemen om wat we leren te delen met onze kinderen, kleinkinderen, collega's, schoolgenoten, buren en iedereen die wil luisteren en leren. Kennis van de waarheid en hoe die te delen zal tot wijsheid leiden. Charles Spurgeon zei ooit: "Wijsheid is het juiste gebruik van kennis. Weten is niet wijs zijn. Veel mensen weten heel veel en zijn daarom des te dwazer. Er is geen dwaas zo groot als een wetende dwaas. Maar weten hoe kennis te gebruiken is wijsheid."

Verdedig de waarheid

Je hebt dus de waarheid geleerd en je hebt je voorgenomen om die zo goed mogelijk aan anderen te onderwijzen. Dat is een goed begin, maar nu moeten we onze kennis in daden omzetten en daar horen beslissingen bij om bepaalde organisaties, mensen of programma's te steunen of te boycotten. De Boycot-, Desinvesterings- en Sanctiebeweging (BDS), herboren in 2005, promoot de boycot van alles wat Joods is om de Israëlische economie lam te leggen en hopelijk Israël te dwingen om te stoppen met de bezetting van "Palestina" en het doden van "onschuldige Palestijnse slachtoffers". Het is tijd om onze inspanningen te verdubbelen en precies het tegenovergestelde te doen. Ga naar hun site bdsmovement.net en steun zoveel als je kunt van hun lijst van wat je moet boycotten op academisch, cultureel en economisch gebied. De lijsten staan op hun site en zij hebben al het huiswerk voor ons gedaan. Daarnaast zijn er verschillende apps op Apple en Google platforms die je de mogelijkheid geven om een streepjescode te scannen en je vertellen of je een merk moet boycotten of steunen op basis van hun steun aan Israël.

Naast het leren, onderwijzen en verdedigen van de waarheid, moeten we begrijpen dat 7 oktober een existentiële crisis heeft gebracht in de Joodse wereld. We hebben het punt bereikt waarop er geen weg terug meer is als het gaat om het momentum dat het antisemitisme elke dag wint. Antisemitisme zal niet ophouden; het zal alleen maar toenemen (tenminste totdat Messias Jesjoea terugkeert en in Jeruzalem regeert vanaf de troon van David)! Toch moeten we er tegen blijven pleiten EN ons inzetten om degenen die erdoor worden getroffen te redden en te beschermen. Het is tijd dat christenen van alle denominaties zich verenigen en het verleden inlossen. Onze Joodse vrienden lopen opnieuw gevaar. Het gevaar is wereldwijd en exponentieel. Niets doen zal het risico op een nieuwe Holocaust vergroten, en ook al heeft God beloofd Israël nooit in de steek te laten of een totale vernietiging toe te staan (Jeremia 31:35-37), in de jaren '30 en '40 werden 6.000.000 Joden in Europa gedecimeerd (inclusief mijn grootvader van moederskant) en dat risico is weer terug.

Waarom neemt u op 27 januari, op de Internationale Holocaust Herdenkingsdag, niet de tijd om uw Joodse vrienden, buren, collega's of zelfs familieleden te bellen en hen te vertellen dat u hen steunt? Vertel hen dat je, terwijl je de Holocaust herdenkt, alles zal doen wat in je macht ligt om ervoor te zorgen dat er niet nog één komt tijdens jouw dienst. Ik begrijp dat de Bijbel spreekt over grote onrust voor het Joodse volk in de toekomst, tijdens de Grote Verdrukking, maar laten we de dag grijpen en het verleden NU inlossen, zodat we niet de nieuwe omstanders van vandaag worden!

Ik ben ervan overtuigd dat we een verschil kunnen maken voordat de Verdrukking begint, wat betekent dat we onze Joodse vrienden kunnen bereiken vóór de Opname die vóór de Verdrukking zal plaatsvinden. We doen het vanwege het Evangelie en met het Evangelie... Eén Joodse ziel per keer, biddend dat we hen naar hun Messias kunnen leiden!

Olivier Melnick is auteur, antisemitisme-expert en zit in de Raad van Bestuur van Uitverkorenen Frankrijk.

Bron: Oct. 7 Propelled Jew-Hatred To The Forefront Of Current Events... How Can We Defend The Truth? - Harbingers Daily