www.wimjongman.nl

(homepagina)


ISIS in Amerika

Door Hal Lindsey 16 juni 2024

De meesten van ons kunnen sympathiseren met veel van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om illegaal de Verenigde Staten binnen te komen. We begrijpen die motieven, zelfs als we ze niet kunnen goedkeuren. Maar anderen komen illegaal het land binnen met de meest verdorven motieven die je je maar kunt voorstellen. Ze zijn gekomen om te doden, te stelen en te vernietigen. We noemen ze terroristen en we weten dat ze ons land binnenkomen.

Hoe weten we dat? Kijk naar de cijfers. Een "ontsnapte" is iemand die de grenspatrouille illegaal de grens ziet oversteken, maar die niet wordt aangehouden. Tussen 2010 en 2020 waren veel Amerikanen terecht bezorgd over wat zij zagen als een grenscrisis. In dat decennium waren er 1,4 miljoen ontsnappingen aan de zuidelijke grens. Maar in de meest recente overheidsrapportage duurde het slechts twee jaar - 2022 en 2023 - voordat het aantal weglopers opliep tot 1,6 miljoen. Denk daar eens over na - meer weglopers in twee jaar dan in tien jaar.

Slechts een minuscuul percentage van de weglopers komt het land binnen met als doel terrorisme. Maar er zijn er niet veel nodig. Negentien kapers voerden de aanslagen van 9/11 uit. Degenen die illegaal de zuidelijke grens oversteken komen van over de hele wereld. Als iemand uit Pakistan illegaal de VS wil binnenkomen, gaat hij naar Mexico en steekt dan de grens met de VS over. En ze komen overal vandaan - inclusief bekende vijanden zoals Rusland en China en landen zoals Pakistan, waarvan bekend is dat ze onderdak bieden aan terroristen.

Het aantal ontsnappingen is verbijsterend, maar het wordt nog erger. We weten niet hoeveel mensen het land zijn binnengeglipt - "weggekomen" - zonder gezien te worden. Het is een lange grens. Veel terroristen zijn bedreven in het bouwen van tunnels en we weten dat de grens bezaaid is met dergelijke ondergrondse gangen.

Dan zijn er nog de gevangenen die worden vrijgelaten. Op 11 juni hoorden we over de arrestatie van acht mannen uit Tadzjikistan. Ze worden ervan verdacht banden te hebben met ISIS. Aan de grens werden ze doorgelicht en schoon bevonden. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn ze alleen gearresteerd voor immigratieovertredingen. Terreur-gerelateerde aanklachten zullen naar verwachting later volgen.

In april arresteerde de FBI een man uit Baltimore van wie ze denken dat hij banden heeft met ISIS. Nadat hij ongeveer een jaar in de Verenigde Staten had gewoond, gaf zijn thuisland Oezbekistan een internationaal bericht uit over zijn vermeende terroristische banden. Er ging nog een jaar voorbij voordat Amerikaanse functionarissen hem uiteindelijk arresteerden. Zelfs wanneer het ministerie van Buitenlandse Zaken mensen uit plaatsen als Oezbekistan en Tadzjikistan doorlicht, hebben we geen echte garantie dat de persoon vreedzame bedoelingen heeft.

Er zijn nog veel meer voorbeelden. In een tijd waarin de woede onder radicale islamitische terroristen tegen de Verenigde Staten ongekend hoog is, hebben de Verenigde Staten wat neerkomt op een open zuidgrens.

Deze zorg is meer dan theoretisch. Het kan jouw leven direct beïnvloeden. Ik probeer je niet over te halen om een prepper te worden, maar ik hoop dat je praktische voorzorgsmaatregelen zult nemen in de manier waarop je voedsel, water, recepten en andere levensbehoeften bewaart. Maar bovenal, bid. God blijft de hoop van alle naties. We hebben opwekking nodig onder Zijn volk en een groot ontwaken onder de bevolking in het algemeen. We moeten door elke open deur stappen om het Evangelie van Jezus overal waar we kunnen te verkondigen.

Bron: Hal Lindsey