www.wimjongman.nl

(homepagina)


Waarom zoeken Israëli's naar God en overwegen ze zelfs Jezus, terwijl de oorlog woedt?

Deze paasweek interviewt Joel in THE ROSENBERG REPORT het hoofd van het Israëlische Bijbelgenootschap.

( )(Foto: Screenshot/TBN's The Rosenberg Report)

Elk jaar bezoeken tienduizenden christenen het Graftuin - dat wil zeggen, de lege tombe - in Jeruzalem om na te denken over het leven, de dood en de wonderbaarlijke opstanding van Jezus.

Maar dit jaar, nu Israël al bijna zes maanden verwikkeld is in een wrede oorlog tegen Hamas in Gaza, worstelen meer en meer Israëlische Joden dan ooit tevoren met existentiële vragen.

Ze vragen zich af hoe het zit met leven en dood en het leven na de dood - en zelfs of Jezus van Nazareth misschien wel de Joodse Messias is.

En dat is de focus van de speciale Paaseditie van THE ROSENBERG REPORT op TBN van deze week.

Joel C. Rosenberg, de presentator van het programma en hoofdredacteur van ALL ISRAEL NEWS, bespreekt de centrale vraag in de harten van zovelen in het donkerste uur van Israël.

"Is er een manier om God persoonlijk te kennen en er zeker van te zijn dat we veilig zijn, dat we echt voor eeuwig en altijd in de hemel zullen zijn als we deze wereld verlaten?"

Wandelend over het terrein van het graftombe in Jeruzalem, inclusief een kijkje in het lege graf van Jezus, interviewt Rosenberg Victor Kalisher, een prominente Messiasbelijdende Joodse leider in Israël en hoofd van het Israëlische Bijbelgenootschap.

Kalisher - de zoon van een overlevende van de Holocaust en geboren in een van de meest prominente en invloedrijke Messiaans-Joodse families in heel Israël - geeft een fascinerende uitleg over waarom veel Joden niet geloven dat Jezus de Messias is, maar ook waarom meer Joden dan ooit geloven.

En waarom meer Joden dan ooit eerlijke en moeilijke vragen stellen over God, de Bijbel en de ware identiteit van Jezus.

Kalisher vertelde Rosenberg dat de wederopstanding van Jezus de centrale claim van het Nieuwe Testament is.

Hij merkte ook op dat de apostel Paulus schreef dat als Jezus niet uit de dood is opgestaan, het geloof van christenen en Messiasbelijdende Joden tevergeefs is.

"Er staat geschreven dat Hij op een keer verscheen voor 500 mensen en Hij verscheen bij verschillende gelegenheden om ervoor te zorgen dat het feit van de opstanding [wijd] bekend zal zijn, dat het [bekend zal zijn als] een historisch feit," vertelde hij Rosenberg.

Kalisher voegde eraan toe dat hij zich vandaag afvraagt: "Hoe kan ik een ware getuige zijn van de opstanding van Jezus?"

( )

(Foto: Screenshot/TBN's The Rosenberg Report

Terwijl Kalisher's vader een overlevende van de Holocaust uit Polen was, was zijn moeder een Joodse vrouw die Iran ontvluchtte.

Zijn familie, merkte hij op, kwam radicaal tot geloof in Jezus als Messias onder zeer speciale omstandigheden.

Kalisher deelde ook met Rosenberg dat hij op jonge leeftijd droomde dat God hem de Bijbel overhandigde en hem vertelde dat hij deze met anderen moest delen.

Toen realiseerde hij zich nog niet de volledige betekenis van de droom.

"God riep me om alle Israëli's de kans te geven om Gods Woord te lezen," zei Kalisher.

"Ik maak deel uit van de eerste generatie Israëlische Joden in 2000 jaar die in Jezus gelooft," zei hij, en hij is gepassioneerd over het feit dat elke Israëli de kans moet krijgen om zijn eigen Bijbel te hebben; om hem zelf te lezen; om te kunnen beslissen of hij Jezus als de gekruisigde en opgestane Messias wil aannemen of afwijzen.

In 1948, het jaar dat de staat Israël werd opgericht, geloofden slechts 23 Israëlische Joden in het land dat Jezus de Messias is.

Wereldwijd geloofden in 1948 minder dan 2.000 Joden dat Jezus de Messias is.

Vandaag de dag tonen studies aan dat tussen de 15.000 en 30.000 Israëlische Joden Jezus volgen.

Over de hele wereld zijn bijna een miljoen Joden volgelingen van Jezus.

Waarom geloven er zoveel meer Joden in Jezus dan ooit tevoren?

( )

(Foto: Screenshot/TBN's The Rosenberg Report)

Zowel Rosenberg als Kalisher hebben gemerkt dat er de laatste jaren een toenemende openheid is over Jezus in Israël.

Meer Israëli's lijken open te staan voor vragen over Jezus en wie Hij werkelijk is.

"Ik denk dat er veel meer openheid en zoektocht is [in de afgelopen decennia], vooral nu in deze tijd van oorlog," zei Kalisher.

"Je ziet veel meer mensen geschriften citeren, proberen naar spirituele dingen te gaan... Ze zoeken naar spiritualiteit... Ze zoeken en zoeken naar goddelijke interventie."

Kalisher legde in detail uit waarom Joden meer openstaan voor het bespreken van Jezus - en zelfs het volgen van Jezus - dan ooit in 2000 jaar.

THE ROSENBERG REPORT wordt uitgezonden op donderdagavond om 21.00 uur EST en zaterdagavond om 21.30 uur EST op het Trinity Broadcasting Network (TBN), het meest bekeken christelijke televisienetwerk in de Verenigde Staten.

Bron: As war rages, why are Israelis searching for God, and even considering Jesus? | All Israel News