www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wat Tucker Carlson het meest verbaasde aan zijn interview met Poetin

Tijdens de afgelopen twee jaar van gevechten gaf Poetin toe dat hij niet met president Joe Biden heeft gesproken, hoewel de Russische leider zei dat hij vandaag vredesbesprekingen zou overwegen.

Door Rob Bluey - 9 februari 2024

( )

Foto / Tucker Carlson Netwerk

(The Daily Signal) - Vladimir Poetin zei dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne "binnen een paar weken voorbij" zou kunnen zijn als de Verenigde Staten zouden stoppen met het leveren van wapens. Tot het zover is, heeft de Russische leider echter gezworen om door te gaan met vechten, waarbij hij botweg tegen Tucker Carlson zei: "We hebben onze doelen nog niet bereikt."

De oorlog, die begon in 2014 en escaleerde met de Russische invasie in 2022, bevindt zich momenteel in een impasse ondanks meer dan $113 miljard aan Amerikaanse financiering en extra hulp aan Oekraïne van zijn Europese buren. Volgens nieuwsberichten zijn er sinds 2022 naar schatting 500.000 mensen omgekomen of gewond geraakt.

Tijdens de afgelopen twee jaar van gevechten heeft Poetin toegegeven dat hij niet heeft gesproken met president Joe Biden, hoewel de Russische leider zei dat hij vandaag nog vredesbesprekingen zou overwegen.

"Heb je niets beters te doen?" zo vroeg Poetin retorisch. "Jullie hebben problemen aan de grens, problemen met migratie, problemen met de nationale schuld - meer dan 33 biljoen dollar. Jullie hebben niets beters te doen, dus moeten jullie maar vechten in Oekraïne. Zou het niet beter zijn om met Rusland te onderhandelen? Sluit een overeenkomst."

Het twee uur durende interview met Tucker Carlson, dinsdag opgenomen in het Kremlin in Moskou, was het eerste tussen de Russische leider en een Amerikaanse journalist sinds het conflict in Oekraïne in 2022 escaleerde.

In een 10 minuten durende video die na het interview werd gedeeld met betaalde abonnees van het Tucker Carlson Network, zei de legendarische journalist dat hij het vervelend vond dat Poetin het interview begon met een "filibustering" over een lange en complexe geschiedenis van Rusland en Oekraïne. Bijna een uur lang luisterde Carlson ijverig, en hij af en toe door Poetin werd geïntimideerd omdat hij vragen stelde.

"Ik begrijp dat mijn lange toespraken waarschijnlijk buiten het genre van het interview vallen," zei Poetin tegen Carlson. "Daarom vroeg ik je aan het begin: gaan we een serieus gesprek of een show houden? U zei een serieus gesprek. Dus heb geduld met me, alsjeblieft."

Carlson's mening

In zijn video na het interview merkte Carlson op dat "Poetin niet iemand is die veel interviews geeft". Zijn laatste interview met een Amerikaanse journalist vond plaats in oktober 2021, toen hij sprak met Hadley Gamble van CNBC tijdens een energie-evenement in Moskou.

"Hij is niet goed in het uitleggen van zichzelf," merkte Carlson op. "Hij is slim, dat staat buiten kijf. Maar hij brengt duidelijk veel tijd door in een wereld waar hij zichzelf niet hoeft uit te leggen."

Carlson concludeerde: "Hij legde zijn zaak niet erg samenhangend uit."

Reflecterend op de antwoorden van Poetin, merkte Carlson op dat de Russische leider geanimeerd raakte toen hij het had over de Verenigde Staten en de benadering van het Westen ten opzichte van zijn land.

"Hij is erg gekwetst door de afwijzing van het Westen," zei Carlson. "De Amerikaanse regering mag Rusland niet. En zoals veel Russen verwachtte hij dat het einde van de Koude Oorlog de uitnodiging van Rusland tot Europa zou zijn."

Maar ondanks deze spanning zei Carlson dat het "opvallend" was dat Poetin toegaf dat hij een vredesakkoord wilde.

"Misschien liegt hij op een manier die ik niet heb waargenomen, maar hij bleef het zeggen. Ik weet niet waarom hij het zou zeggen als hij het niet meende," zei Carlson.

Tijdens het interview beschuldigde Poetin de voormalige Britse premier Boris Johnson van het saboteren van eerdere onderhandelingen, "door te zeggen dat het beter was om tegen Rusland te vechten."

Doelen van Rusland

De invasie van Rusland in Oekraïne in februari 2022 leidde tot wereldwijde veroordeling, maar Poetin beschuldigde Oekraïne ervan in 2014 bruut dat het de oorlog was begonnen en beweerde dat Rusland probeerde de oorlog te stoppen.

Op de vraag van Carlson of Rusland zijn doelen had bereikt, zei Poetin: "Nee. We hebben onze doelen nog niet bereikt omdat een ervan denazificatie is. Dit betekent het verbieden van allerlei neonazistische bewegingen."

De Russische leider richtte vervolgens zijn woede op de Verenigde Staten en bewaarde enkele van zijn scherpste kritiek voor Biden.

"Ik sprak met hem vóór de speciale militaire operatie," vertelde Poetin aan Carlson. "En ik zei toen tegen hem, tussen haakjes, ik zal niet in details treden, dat doe ik nooit. Maar ik zei toen tegen hem: 'Ik geloof dat je een enorme fout van historische proporties maakt door alles te steunen wat daar gebeurt, in Oekraïne, door Rusland weg te duwen.'"

Carlson vroeg Poetin waarom hij Biden vandaag niet zou bellen.

"Als je echt wilt stoppen met vechten, moet je stoppen met het leveren van wapens," antwoordde Poetin. "Het zal binnen een paar weken voorbij zijn. Dat is het. En dan kunnen we het eens worden over een aantal voorwaarden voordat je dat doet, stoppen. Wat is makkelijker? Waarom zou ik hem bellen? Waar moet ik met hem over praten? Of hem smeken om wat?"

Het gesprek over Oekraïne domineerde het twee uur durende interview, inclusief een onthulling dat Poetin vermoedt dat de CIA verantwoordelijk is voor de aanval op de Nord Stream pijpleiding in 2022. Poetin prees ook zijn "vriend" Xi Jinping van China en pochte over de groeiende samenwerking tussen de twee landen.

Confronterende vragen

Tegen het einde van het interview confronteerde Carlson Poetin met de Russische gevangenneming van Wall Street Journal-verslaggever Evan Gershkovich, die wordt vastgehouden op beschuldiging van spionage.

"Het zijn mijn zaken niet, maar wat dit anders maakt is dat de man duidelijk geen spion is. Hij is een kind en misschien overtrad hij op een bepaalde manier de wet, maar hij is geen superspion en iedereen weet dat," zei Carlson scherp.

Gershkovich heeft ontkend iets verkeerd te hebben gedaan, hoewel Poetin suggereerde dat hij de wet overtrad door geheime informatie te bemachtigen. Poetin gaf aan dat voortdurende Amerikaans-Russische gesprekken uiteindelijk zouden leiden tot zijn vrijlating.

"Ik sluit niet uit dat de persoon naar wie u verwijst, meneer Gershkovich, terugkeert naar zijn moederland," zei Poetin. "Maar uiteindelijk heeft het geen zin om hem in Rusland in de gevangenis te houden."

Na het interview vanuit zijn hotelkamer, weerlegde Carlson critici die hem aanvielen omdat hij Poetin een platform gaf.

"Ik kom uit La Jolla, Californië, ik ben niet voor Poetin," zei Carlson. "Alsjeblieft."

Bron: What surprised Tucker Carlson most about his Putin interview - Alpha News