www.wimjongman.nl

(homepagina)


HOE LANG KAN HET NOG DUREN?

10 juni 2024 door Jonathan Brentner

()

Ik heb de bovenstaande foto verschillende keren gezien op sociale media. Ik weet niet zeker of het echt is, gefotoshopt of een afbeelding gemaakt door AI. De duidelijke implicatie is dat als de aap de slapende leeuw met de stok slaat, het niet goed zal aflopen voor de primaat.

Deze meme blijft in me opkomen als ik nadenk over de huidige gebeurtenissen in de wereld. Net als de aap lokken de globalisten gevaarlijke beesten uit, wetende dat hun acties voor veel mensen niet goed zullen aflopen. Wat anders is, is dat ze in eerste instantie zullen profiteren van de anarchie en wijdverspreide dood die ze zullen veroorzaken.

De vraag die ik me stel is deze: Hoe lang kan het nog duren voordat de Leeuw van Juda in Zijn toorn reageert, het rijk van de antichrist wegvaagt en Zijn rechtvaardige heerschappij over de aarde inwijdt?

Ik ben het eens met Dr. David Reagan, die onlangs schreef dat we "op geleende tijd leven". We weten niet hoe lang we nog moeten wachten totdat de Heer verschijnt en Gods toorn in de vorm van "plotselinge vernietiging" op de wereld neerdaalt (1 Tessalonicenzen 5:1-3), maar wat we zien vertelt ons dat het snel moet zijn.

DERDE WERELDOORLOG

Het beeld van een aap die op het punt staat een slapende leeuw aan te vallen kwam voor het eerst bij me op toen ik onlangs een nieuwsbericht van Newsmax tegenkwam. Hieronder staat de eerste paragraaf van het verhaal:

Na goedkeuring van de regering Biden heeft Oekraïne naar verluidt Amerikaanse High-Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) gebruikt om doelen te raken in de Russische stad Belgorod, 20 mijl ten noorden van de Russisch-Oekraïense grens in het zuiden van Rusland.

Ik durf niet te voorspellen wanneer, maar ik weet wel dat dit niet goed zal aflopen voor Amerika of voor onze president. Joe Biden, een echte globalist, doet er alles aan om Rusland uit te lokken tot een grootschalige oorlog. Op een gegeven moment zal de beer reageren op zijn voortdurende provocatie door Amerika en de NAVO. Recente nieuwsberichten vertellen over het plan van Rusland om kernwapens in Cuba te plaatsen.

De oorlog in Oekraïne is al een proxyconflict tussen de NAVO en Rusland. Voordat ik het nieuws las over de goedkeuring van Biden voor een aanval op Rusland met Amerikaanse raketten, was ik verbaasd dat de Russische president Vladimir Poetin nog geen NAVO-belangen had aangevallen buiten het huidige slagveld. Nu realiseer ik me dat het de remmende hand van de Heer moet zijn die het begin van WO III tegenhoudt.

De wereld staat aan de vooravond van de opening van het tweede zegel en de vrijlating van het "bleke paard", dat oorlog en conflict op aarde zal brengen (Openbaring 6:3-4). Misschien zullen de voortdurende dreigementen van Rusland om kernwapens te gebruiken tegen NAVO-leden binnenkort werkelijkheid worden en bijdragen aan het enorme dodental dat in Openbaring 6:8 wordt aangegeven.

ECONOMISCHE VERWOESTING

De derde ruiter van de Apocalyps onthult een komende tijd van economische verwoesting op aarde (Openbaring 6:5-6). Hoe lang kan het nog duren voordat we de verschrikkelijke omstandigheden zien die in deze verzen worden voorspeld? Pijnlijke inflatie, ontslagen en bedrijfssluitingen richten al een ravage aan in de hele V.S., maar we moeten de omstandigheden die in Openbaring 6 worden beschreven nog meemaken.

In Amerika zien we een opzettelijke poging om de economie te vernietigen en financiële ondergang te brengen voor iedereen behalve de elite. De regering drukt enorme hoeveelheden geld bij en voegt volgens sommige schattingen elke honderd dagen een biljoen dollar toe aan haar schuldenlast. Door de open grenzen zijn er de afgelopen jaren miljoenen mensen ons land binnengekomen, waardoor de schuldenlast van het land, de economische problemen en de huizencrisis toenemen.

Ondanks de financiële onrust die met de dag toeneemt, blijven we aardgebonden en blijft het zwarte paard op stal. We horen het getrappel, maar we zullen bij Jezus in de Hemel zijn voordat deze ruiter en dit paard wijdverspreid lijden over de wereld brengen.

GEPLANDE VOEDSELTEKORTEN

Wanneer goederen zoals voedsel recordprijzen stijgen, zoals tijdens de Verdrukking zal gebeuren, betekent dit dat er een tekort is (de schaarste van een product in combinatie met de vraag drijft de prijs altijd op). Zien we dat de globalisten deze uitkomst uitlokken? Absoluut.

De draconische beperkingen die ze proberen op te leggen aan de landbouw in naam van het redden van de planeet zullen zeer zeker resulteren in de dood van een groot aantal mensen als gevolg van hongersnood en leiden tot schrijnende voedseltekorten in de toekomst. Het lijkt waarschijnlijk dat deze inspanningen ook deel zullen uitmaken van het hoge dodental van het vierde zegel (Openbaring 6:7-8).

De kosten om in iemands dagelijkse behoefte aan voedsel te voorzien zullen tot onvoorstelbare hoogten stijgen.

WARE HET NIET VOOR DE HEER

Dit zijn maar een paar voorbeelden waarom het lijkt alsof de Verdrukking al begonnen zou moeten zijn, ware het niet dat de hand van de Heer de verschijning van de antichrist en de volledige uitvoering van diens dodelijke agenda tegenhoudt.

Hoe lang kan het nog duren voordat Hij ons opneemt tot heerlijkheid en het remmende werk van de Heilige Geest wegneemt?

Ik betwijfel ten zeerste dat het geduld van Poetin verantwoordelijk is voor het uitstellen van het begin van WO III. Die kan elk moment beginnen, maar de macht van de Heer houdt de krachten van het kwaad tegen en geeft mensen meer tijd om tot een reddend geloof in Hem te komen.

We zouden er vreselijk verkeerd aan doen als we deze dingen niet zouden zien als bewijs dat de Opname zeer binnenkort zou kunnen plaatsvinden. Hoe lang kunnen de wereldleiders nog actief gebeurtenissen uitlokken die sterk lijken op de omstandigheden die in Openbaring 6:1-8 worden beschreven? Door dit te doen zullen ze de woede van de Leeuw van Juda ontketenen.

Hoe lang kan het nog duren voordat Hij ons thuisbrengt in heerlijkheid en de plotselinge vernietiging van 1 Tessalonicenzen 5:1-3 op de aarde valt?

Al het bewijsmateriaal schreeuwt dat we zo dicht bij deze tijd zijn, maar nog niet vanwege de remmende hand van de Heer.

Toch bid ik "kom spoedig en snel, Here Jezus!". Maranatha

Bron: How Much Longer Can It Be? — Jonathan Brentner