www.wimjongman.nl

(homepagina)


De wereld moet zich bewust worden van de ernstige gevolgen van een verdeeld Israël

Door Robert Gottselig - 29 mei 2024

()

Uiteindelijk is God de eigenaar van het land Israël. In Leviticus 25:23 zegt God: "Het land zal niet voor altijd verkocht worden, want het land is van Mij...". Als we dus zien dat God het land bezit, kan Hij het geven aan wie Hij maar wil - en Hij heeft het gegeven aan de fysieke afstammelingen van Abraham, Isaak en Jakob. Punt uit.

Welnu, de wereld is onwetend, dat weten we, over wat Gods Woord zegt. Ze vrezen Hem zeker niet en dus nemen ze beslissingen op basis van hun eigen denken en ontaarde geesten. Dat was het geval toen Ierland, Noorwegen en Spanje de afgelopen week besloten dat ze Gods land verder wilden verdelen door een Palestijnse staat te erkennen.

De Ierse premier Simon Harris verklaarde in een toespraak buiten de regeringsgebouwen in Dublin:

Vandaag kondigen Ierland, Noorwegen en Spanje aan dat we de staat Palestina erkennen. Ieder van ons zal nu de nationale stappen ondernemen die nodig zijn om dat besluit uit te voeren.

In de aanloop naar de aankondiging van vandaag heb ik met een aantal andere leiders gesproken en ik heb er alle vertrouwen in dat andere landen zich de komende weken bij ons zullen aansluiten om deze belangrijke stap te zetten. Dit is een historische en belangrijke dag voor Ierland en voor Palestina.

Op 21 januari 1919 vroeg Ierland de wereld om ons recht op een onafhankelijke staat te erkennen.

Onze 'Boodschap aan de Vrije Naties van de Wereld' was een pleidooi voor internationale erkenning van onze onafhankelijkheid, met de nadruk op onze aparte nationale identiteit, onze historische strijd en ons recht op zelfbeschikking en rechtvaardigheid.

Vandaag gebruiken we dezelfde taal om de erkenning van Palestina als staat te steunen.

Hoe zit dat? Israël onder druk zetten om vrede te sluiten met de mensen die hen dood wensen? Dat is walgelijk. In plaats van achter Israël te staan en het te steunen zodat het de terroristische organisatie Hamas en hun laatste bolwerk in Rafah kan vernietigen, sluiten ze zich aan bij vele anderen die een einde van de oorlog eisen, wat Hamas alleen maar in staat stelt om nog een dag lamger te leven en te vechten.

Als klap op de vuurpijl belonen deze naties de demonische gruweldaden die Hamas op 7 oktober beging, terwijl ze Israël onder druk zetten om hun land opnieuw op te delen voor zogenaamde "vrede". Laat me je vertellen dat de president van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, niet geïnteresseerd is in twee staten. Zij, net als de Palestijnen, willen één staat - de staat Palestina - van de rivier tot aan de zee, waar geen enkele Jood een voet binnen kan zetten.

Dat is zelfs waar de Spaanse vice-premier Yolanda Díaz afgelopen vrijdag, 24 mei, toe opriep:

We leven in een tijd in de wereldgeschiedenis waarin het doen van het absolute minimum zowel heroïsch als ontoereikend is. Daarom kunnen we niet stoppen. Palestina zal vrij zijn, van de rivier tot aan de zee.

Best triest, vooral omdat de Palestijnen technisch gezien al een staat hebben - het heet Jordanië. Het zou oorspronkelijk deel uitmaken van een Joodse staat, volgens de Balfour Verklaring van 1917, die in 1920 in Sanremo internationaal recht werd, toen de Volkenbond na de Eerste Wereldoorlog bijeenkwam.

Het Joodse volk werd een land in het thuisland van hun voorouders beloofd toen de Geallieerden het Ottomaanse Rijk in stukken sneden na hun nederlaag in de Eerste Wereldoorlog. Dit gaf onafhankelijkheid aan Irak in 1932, Syrië in 1943 en Libanon in 1944. Groot-Brittannië had het Mandaat om ervoor te zorgen dat het Joodse volk ook zijn onafhankelijkheid kreeg, maar verraadde hen door in plaats daarvan 82% van het land dat was bestemd voor een Joodse staat, te verkavelen en aan het Hasjemitisch Koninkrijk Transjordanië te geven, dat nu Jordanië heet. Daar heb je je Palestijnse staat! Tegenwoordig hebben de meeste Palestijnen zelfs een Jordaans paspoort.

Toen het Britse Mandaat ten einde liep, verdeelden de Verenigde Naties in 1947 de resterende 18% verder in een Joodse staat en een Arabische staat. Het Joodse volk accepteerde het plan en verklaarde zich onafhankelijk op 14 mei 1948, maar de Arabieren, hebzuchtig naar meer land, voerden oorlog tegen de Joodse staat - met tien tegen één kansen in hun voordeel - en ze verloren.

Ze verloren omdat Gods woord zei dat Hij Zijn uitverkoren volk op een dag zou terugbrengen naar hun land. Het was Zijn perfecte timing en Zijn perfecte plan en niemand kon het tegenhouden, zelfs Satan niet.

Je zou denken dat de wereld een beetje wijzer zou zijn en hun geschiedenis een beetje beter zou kennen voordat ze belachelijke uitspraken doen zoals wat we net zagen. Helaas is de vreze des Heren het begin van wijsheid en als je de HEER niet vreest, dan krijg je dit - leiders die geen idee hebben waar ze het over hebben.

Op de een of andere manier lijkt de wereld te denken dat als Israël gewoon terugkeert naar de grenzen van vóór 1967, alles goed komt en er vrede komt.

Dat is wat de Amerikaanse president Joe Biden en de Canadese premier Justin Trudeau geloven, naast vele andere wereldleiders. Toch hebben de Arabieren en de Palestijnen minstens vier keer de kans gehad om een tweestatenoplossing te vinden en ze hebben het aanbod elke keer afgewezen.

Wee de naties die God en Zijn land behandelen alsof Hij niet bestaat! Terwijl de wereld Israël onder druk zet om tot een tweestatenoplossing te komen, zouden ze moeten beven omdat het verdelen van Gods land ernstige gevolgen heeft. Kijk maar naar Joël 3:1-2, waarin staat: "Want zie, in die dagen en op die tijd, wanneer Ik de gevangenen van Juda en Jeruzalem zal terugbrengen, zal Ik ook alle volken verzamelen en hen naar het dal van Josafat brengen; en Ik zal daar met hen ten oordeel treden vanwege Mijn volk, Mijn erfenis Israël, die zij onder de volken hebben verstrooid; zij hebben ook Mijn land verdeeld."

Als je kijkt naar Israëls vijanden uit het verleden, wat deden zij dan? Ze zaten niet aan de tekentafel waar ze zeiden: "Laten we een deel aan deze mensen geven en een deel aan het Joodse volk. Laten we het land verdelen voor vrede." Nee. Wat deden ze? Ze hielden het land voor zichzelf. Joël hoofdstuk drie spreekt over onze tijd. Het eerste Verdeelplan van een tweestatenoplossing kwam in 1937, toen in 1947, toen in 2000, toen in 2008, en roept nu verder. Naties verdelen het land in onze tijd - en ze zetten Israël onder druk om dat te doen.

Het zal in de komende dagen, maanden en jaren intensiever worden en uiteindelijk leiden tot het vredesverdrag waarover we lezen in Daniël 9:27.

Er is een strenge waarschuwing voor de wereld in Gods woord, zoals we hebben gelezen in Joël hoofdstuk drie. Het zou een waarschuwing moeten zijn voor de naties, want God is trouw aan Zijn beloften. Hij is ook trouw aan de belofte die Hij 4000 jaar geleden aan Abraham deed, en die nog steeds relevant en van kracht is: "Ik zal zegenen wie [het Joodse volk] zegent, en Ik zal vervloeken wie [hen] vervloekt" (Genesis 12:3).

Word wakker, wereld, en doe mee met Gods profetische plan voor Israël!

Robert Gottselig is de directeur van The Friends of Israel Gospel Ministry-Canada en de presentator van 'In News Surrounding Israel' en Cruizin' For Zion.

Bron: The World Needs To Wake Up To The Grave Consequences For Dividing Israel - Harbingers Daily