www.wimjongman.nl

(homepagina)


De grote Gaza misleiding

Door Hal Lindsey 27 mei 2024

Voor de mensen in Gaza is de huidige oorlog een totale ramp. Maar voor de topleiders van Hamas gaat het buitengewoon goed. Terwijl hun volk lijdt, zitten de hoogste Hamasleiders in luxe verblijven, ver weg van het geweld in Gaza. Ismail Haniyeh, het hoofd van Hamas, woont sinds 2016 in Qatar. Hij heeft sinds 2019 geen voet meer in Gaza gezet. Toch heeft hij vanuit Gaza een nettowaarde van 4 miljard dollar vergaard.

Neem even de tijd om dat te laten bezinken. De terroristenleider van Hamas is vier keer miljardair. Hoe heeft hij zo'n rijkdom vergaard? Hij leidt enkele van de armste mensen ter wereld. Andere landen, waaronder de Verenigde Staten, zien de grote nood van de Gazanen en sturen geld. De leiders van Hamas gebruiken dat geld om hun militaire infrastructuur te versterken en hun eigen zakken te vullen.

Hamas is niet alleen een terroristische organisatie, maar ook een dievenbende. Ze leiden een van de meest corrupte regeringen die de wereld ooit heeft gekend. Waarom zouden de inwoners van Gaza dit accepteren? Voor het grootste deel weten ze niet hoe groot de hulp is die vanuit de hele wereld naar hen toe komt. Als Hamas een beetje van die hulp uitdeelt, zien hun Gazaanse medeburgers dat als gul. Maar de grootste reden waarom Hamas aan de macht blijft, is dat de inwoners van Gaza van jongs af aan geleerd hebben om hun lijden niet te wijten aan de Hamas-leiders die het veroorzaken. Ze geven Israël de schuld.

Het fascinerende is dat de feiten die ik hier heb uiteengezet, zoals de rijkdom van Haniyeh, wereldwijd bekend zijn. Maar de wereldwijde media tonen een bizarre onwil om het echte verhaal te vertellen. Ook zij geven Israël de schuld. Ik denk dat het voortkomt uit de eeuwenoude vooroordelen van de mensheid tegen Joden.

We beschouwen Hamas als achterlijk, maar toch winnen ze de oorlog in de publieke opinie op grote schaal. Hun wrede aanval op Israëlische burgers resulteerde in enorme winst. In de afgelopen dagen hebben Ierland, Spanje en Noorwegen allemaal een Palestijnse staat erkend. Hun acties zijn grotendeels symbolisch, maar het versterkt de hand van Hamas. Iedereen weet dat dit gebeurde als direct gevolg van 7 oktober.

In Gaza zijn Hamas-soldaten in groten getale gesneuveld, maar het leiderschap in het buitenland blijft intact. Ondanks hun verliezen zien de Palestijnen in Gaza, Judea en Samaria Hamas als effectieve leiders, die in staat is om de wereld tegen Israël op te zetten. Op die manier hebben protesterende campusbewoners in Amerika, de landen Ierland, Spanje en Noorwegen, de Verenigde Naties en zelfs acties van de Amerikaanse regering de oorlog verlengd en de macht van Hamas over alle Palestijnen vergroot.

Hamas zou op elk moment een wapenstilstand kunnen hebben, maar de leiders lijden niet onder de oorlog. Hamas-leiders willen hoge aantallen slachtoffers onder Palestijnse burgers. Ze willen taferelen van lijden. Terwijl Israël zijn best doet om burgers geen kwaad te doen, moeten ze vijandig gebied binnengaan om de vijand te verslaan en de gijzelaars te bevrijden. Ondertussen werkt de wereld hen tegen.

Israël heeft Hamas genereuze voorwaarden gegeven aan de onderhandelingstafel, maar de leiders van Hamas willen nog geen vrede. Volgens gepubliceerde berichten hadden in april zelfs de leiders van Qatar er genoeg van. Ze werden zo boos op Hamasleider Haniyeh vanwege zijn onverzettelijkheid met betrekking tot de gijzelaars dat ze hem het land uit schopten. Hij verhuisde naar Turkije, maar de Qatarese leiders gaven al snel toe en haalden hem terug naar Qatar. Het is interessant dat Qatar walgde van het gedrag, iets waarvan Ierland, Spanje en Noorwegen besloten om het te belonen.

Hoe moeten christenen reageren? Onthoud dat dit alles door de profeten is voorspeld en dat het naar iets geweldigs leidt - de terugkeer van Jezus. Blijf dus trouw. Blijf bidden voor de vrede van Jeruzalem. Blijf in dit uur vooral dicht bij de Heer en Zijn Woord. Verspreid het goede nieuws van Gods verbazingwekkende verlossing. Het voorlaatste vers in de Bijbel bevat een gebed dat bijzonder toepasselijk lijkt in tijden als deze - "Kom, Heer Jezus."

Bron: Hal Lindsey