www.wimjongman.nl

(homepagina)


We kunnen ons geen Gazaanse "Day After" veroorloven die Oslo op Steroïden is

Wekelijks commentaar: door Dr. Aaron Lerner, 15 mei 2024

De dag nadat we klaar zijn met het bevechten van de georganiseerde Hamasbataljons, zal er een aanzienlijk aantal actieve Hamasstrijders ingebed zijn in de burgerbevolking, samen met leden van andere terreurgroepen.

Ze zullen zwaar bewapend zijn en in staat zijn om wat overblijft van een netwerk van terreurtunnels, groter dan de Londense metro, te exploiteren.

Tenzij onze operatie in de Gazastrook een groot civiel bouwproject omvat in de Philadelphi Corridor om smokkel vanuit de Egyptische Sinaï te blokkeren, zullen deze terreurmachten snel worden uitgerust met nog betere wapens dan ze nu al hebben.

Toen het roekeloze zogenaamde "berekende risico" dat bekend staat als Oslo werd gelanceerd, injecteerden we een beperkt aantal gewapende terroristen, alias "vredespartners", in een gebied dat we volledig en effectief onder onze veiligheidscontrole hadden.

De dag erna zal er in Gaza een onbeperkt aantal terroristen zijn in een gebied dat we nauwelijks onder controle hebben.

Ondanks deze realiteit stelde minister van Defensie Gallant vandaag voor dat een Palestijnse entiteit onmiddellijk "de controle over Gaza zou moeten overnemen, begeleid door internationale actoren."

Gallant houdt vol dat het redelijk is om aan te nemen dat deze Palestijnse entiteit, gesteund door internationale troepen ter plaatse, Israël "volledige vrijheid van operatie in de Gazastrook" zou geven.

Dit is Oslo op steroïden.

We kunnen ons geen Gazaanse "day after" veroorloven die Oslo op steroïden is.

Ik begrijp dat het tot 7 oktober de gewoonte was van het Israëlische defensie-establishment om onrealistische inschattingen te maken van het beste scenario, die pasten bij een geestdodende combinatie van ideologische agenda's en een zucht naar gemakkelijke oplossingen.

Maar we zijn nu na 7 oktober en er zijn geen excuses meer voor een dergelijke aanpak.

Voor de nabije toekomst zal de Coördinatie van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) de show moeten leiden in de Gazastrook.

Dat gaat ons veel kosten, maar het alternatief zal ons uiteindelijk veel meer kosten.

Premier Netanyahu heeft het idee van een "Palestijnse entiteit" die de Gazastrook bestuurt, openlijk veroordeeld.

Dus laten we aan de slag gaan met COGAT.

President Biden wil dat de Rafah grensovergang weer open gaat.

Wij willen ook dat de grensovergang bij Rafah weer opengaat.

Laten we de weigering van de PA om personeel te sturen naar de Gazaanse kant van de Rafah grensovergang gebruiken om COGAT in de Gazastrook te introduceren.

________________________________________
IMRA - Onafhankelijke media en analyse

Bron: IMRA - Wednesday, May 15, 2024 Weekly Commentary: We can't afford a Gazan "Day After" that is Oslo on Steroids