www.wimjongman.nl

(homepagina)


Onze enorme kwetsbaarheid

Door Hal Lindsey op 4 maart 2024

We leven in gevaarlijke dagen. Het is alsof iemand een speciale deur in het Pentagon heeft geplaatst, samen met een bordje waarop staat: "Terroristen kunnen hier naar binnen". Ze hebben ook hun eigen ingang in het Witte Huis. En bij jou thuis.

Het begon in de eerste helft van de 20e eeuw toen veel elites in de wereld geloofden dat verbeterde communicatietechnologie eindelijk een einde aan de oorlog zou kunnen maken. In de jaren 1930 voorspelde H.G. Wells dat iets wat hij een "Wereldbrein" noemde, zou helpen om vrede op aarde te brengen.

Nog eerder, in een interview met Colliers Magazine in 1926, zei Nikola Tesla: "Wanneer draadloze communicatie perfect wordt toegepast, zal de hele aarde worden omgevormd tot een enorm brein... Niet alleen dit, maar door middel van televisie en telefonie zullen we elkaar net zo perfect zien en horen alsof we oog in oog staan, ondanks tussenliggende afstanden van duizenden kilometers; en de instrumenten waarmee we dit kunnen doen zullen verbazingwekkend eenvoudig zijn vergeleken met onze huidige telefoon. Een man zal er een in zijn vestzak kunnen meedragen."

De Belgische vredesactivist Paul Otlet voorspelde volledige verbondenheid. Hij geloofde dat individuele mensen opgenomen zouden worden in een wereldbrein en daardoor een soort goddelijkheid zouden bereiken. Hij schreef: "De mens zou geen documentatie meer nodig hebben als hij opging in een wezen dat alwetend is geworden, zoals God zelf."

In de loop der jaren hebben we veel dingen die mensen voor de toekomst voorspelden nog steeds niet bereikt. We hebben alleen prototypes van vliegende auto's. We hebben geen gigantische ruimtestationhotels die rond de aarde draaien of aardkolonies op verre planeten. Maar we hebben wel supercomputers in onze zakken. Het belangrijkste van de computers van vandaag - of het nu gigantische serverparken of eenvoudige smartphones zijn - is niet hun verwerkingskracht. Het is wat Tesla had voorzien. Het is hun connectiviteit. Samen vormen ze in zekere zin een wereldbrein.

Hun verbondenheid zorgt voor verbazingwekkend veel gemak in ons leven. Maar het vertegenwoordigt ook een van de ernstigste, meest directe bedreigingen ooit voor de beschaving. Hackers gijzelen regelmatig banken, ziekenhuizen, bedrijven, scholen en overheidsinstellingen. De hackers vergrendelen soms gegevens zodat een instelling niet eens haar eigen bestanden kan openen. In een ziekenhuis of wetshandhavingsinstantie kan dit dodelijk zijn. Op andere momenten stelen ze privégegevens die gênant, schadelijk of zelfs iets dat tot oorlog kan leiden.

Onlangs zagen we hoe de overheid van Fulton County, Georgia leed onder beide soorten aanvallen. De hackers brachten systemen in gevaar die gebruikt werden door ambtenaren en inwoners van de county. En ze dreigden schadelijke informatie vrij te geven als de county niet zou toegeven aan hun eis om veel losgeld te betalen.

Maar de gevaren van kwetsbare computers zijn nog veel groter. Toeleveringsketens die essentiële goederen naar je supermarkt brengen en levensreddende medicijnen naar je drogist zijn met elkaar verbonden en kwetsbaar. De elektriciteitsnetten van alle landen zijn geautomatiseerd en verbonden met het internet. Dat maakt ze kwetsbaar voor cyberaanvallen. De potentiële schade van een langdurige stroomstoring in de helft van de Verenigde Staten is niet te overzien, maar de dreiging is reëel. Nog belangrijker is dat elk niveau van nationale defensie in zekere mate afhankelijk is van verbonden computers.

Als je voor je veiligheid vertrouwt op de wetenschap, begin je nu misschien in te zien hoe ondeugdelijk dat standpunt is. Kwetsbaarheden in computers zijn slechts één gebied waar moderne samenlevingen aan de rand van een ramp staan. Nu is het tijd om je vertrouwen op God te stellen. De zorgen die ik hier uitspreek zullen misschien nooit bewaarheid worden, maar op een dag zul je sterven. Je zult voor God staan en je kunt er klaar voor zijn. Christus stierf voor jou.

Stel je vertrouwen in Hem en in Zijn genade. Leg je leven in Zijn handen. Als je van Hem bent, zal Hij tegen je zeggen wat Hij lang geleden tegen een man met de naam Jozua zei toen hij een tijd van groot gevaar inging. "Wees sterk en moedig! Beef niet en wees niet ontsteld, want de Heer, uw God, is bij u, waar u ook heengaat." (Jozua 1:9, NASB)

In Matteüs 28:20 zei Jezus: "Ik ben altijd bij jullie, tot aan het einde van de wereld.

"Bron: Hal Lindsey