www.wimjongman.nl

(homepagina)


IDF-emblemen onthullen het ware doel van de oorlog...en Hamas maakt zich zorgen

Te dien dage zal ik de gevallen stand van David weer oprichten; ik zal zijn breuken herstellen en zijn ruïnes weer opbouwen. Ik zal het stevig opbouwen zoals in de dagen van weleer
AMOS 9:11 (DE ISRAËLBIJBEL)

Adam Eliyahu Berkowitz 19 februari 2024

()

Op 7 oktober viel Hamas Israël binnen en op 8 oktober begon de IDF Operatie IJzeren Zwaarden met het verklaarde doel om de existentiële dreiging aan de zuidgrens uit te schakelen. Hoewel de missie duidelijk is en de IDF-soldaten intens gemotiveerd zijn, wijst de geleidelijke verschijning van gepersonaliseerde patches op een bijkomende, meer messias-georiënteerde motivatie die groeit onder de troepen. En het heeft Hamas doodsbang gemaakt voor de IDF.

Vorige maand verscheen er een bericht op Telegram met een Amerikaanse "huurling" die voor de IDF vecht. De soldaat stond 's nachts op wacht in volledige gevechtsuitrusting toen hij de video maakte.

"Ze noemen deze operatie de Zwaarden van IJzer," zei hij tegen de camera terwijl hij een klittenbandpleister van zijn vest haalde waarop het symbool voor de oorlog stond. "Maar waar vechten we echt voor? We vechten voor het recht van het Joodse volk om te bestaan, om Joods te zijn, om hun religie te belijden en om vrij te zijn," zei hij terwijl hij een ander klittenband met een davidster verwijderde.

"En op een dag zal onze ware leider komen en zullen we verenigd zijn als een hele Joodse natie," zei hij, terwijl hij een embleem liet zien met een kroon en het woord 'Moshiach' (Messias). "Zodat we het Beit Hamikdasj (de Joodse Tempel in Jeruzalem) kunnen herbouwen," zei hij, terwijl hij een embleem met een afbeelding van de Tempel liet zien.

"Maar tot die tijd, wat ons uniek maakt, is dat wij die ene natie zijn die gelooft in Eén God die uiteindelijk die ene reden maakt, 'Am Yisrael Chai' [de natie Israël leeft]," besloot hij.

De video werd opnieuw geplaatst op pro-Hamas sites die het Moshiach symbool identificeerden als behorend tot de Chabad Hasidische beweging die gelooft dat de Messias "zal arriveren als onderdeel van de Apocalyptische Profetieën van het Oude Testament om de Glorie van Zion & Eretz Israël te herstellen".

De pro-Hamas site stelde dat de Moshiach "De Overgang zal zijn, deze, van een Republikeins, seculier en liberaal-democratisch Israël, naar een Messiaans Koninkrijk, geregeerd door Halacha, een Koninkrijk geleid door de langverwachte Moshiach zoals gedroomd door de Kahanisten geallieerd met Netanyahu."

( )

Een soldaat aan de grens van Gaza met een Tempelembleem, 18 februari 2024.

Het bericht concludeerde dat de video, "Een Amerikaanse huurling in het Israëlische bezettingsleger [die] zei dat de genocide van Gaza noodzakelijk is voor de bouw van een derde tempel op de ruïnes van de Al-Aqsa Moskee."

Benadrukt moet worden dat de soldaat nooit Gaza noemde en alleen sprak over het overleven van het Joodse volk. Er moet ook benadrukt worden dat de Joodse tempels niet op de plaats van de Al Aqsa Moskee stonden, maar eerder op de plaats van de Rotskoepel, wat geen moskee is en in het Arabisch bekend staat als Qubbat aṣ-Ṣakhra.

Het is duidelijk dat Hamas het nieuwe tempelembleem als een serieuzere oorlogsverklaring ziet, aangezien het symbool een afbeelding van de Rotskoepel onder gekruiste zwaarden bevat en een afbeelding van hun voorgestelde Palestijnse staat die zich uitstrekt van "de rivier tot aan de zee", zoals hun handvest voorschrijft.

( )Een soldaat aan de grens van Gaza met een Messias-embleem, 18 februari 2024

De Joodse ster emblemen zijn gemakkelijk verkrijgbaar op eBay, net als de Chabad Messias embleem. Ook verkrijgbaar zijn deze emblemen met de inspirerende Hebreeuwse slogan, "חורבות ברזל, ביחד ננצח" (zwaarden van ijzer, samen zullen we winnen).

De IDF-embleem met een afbeelding van de Tempel was niet verkrijgbaar op EBay, maar wel op de High on the Har-website, die beloofde een gratis embleem te geven aan een IDF-soldaat voor elke embleem die op hun site werd verkocht.

De emblemen worden steeds populairder en tijdens een bezoek aan de grens met Gaza kwam rabbijn Tuly Weisz, de CEO van Israel365, een groep soldaten tegen die allemaal de emblemen droegen.

Bron: IDF Patches Reveal the True Purpose of the War…and Hamas is worried - Israel365 News