www.wimjongman.nl

(homepagina)


De Economische Ineenstorting

Ben Jij Voorbereid Op De Komende Economische Ineenstorting En De Volgende Grote Depressie?

Geld is macht en het mondiale machtsevenwicht verschuift snel ten gunste van de ultra-gezonde elite

5 juni 2024 door Michael

( )

Als je genoeg geld hebt, kun je zo ongeveer alles kopen. En als je in een positie bent waarin je zo ongeveer alles kunt kopen, beschik je over een enorme hoeveelheid ruwe macht. Vandaag de dag wordt onze wereld volledig gedomineerd door de mensen aan de top van de economische piramide. Degenen in de top één procent van de top één procent zijn vrijwel in staat om te doen wat ze willen en de rest van ons is vrijwel machteloos om hen tegen te houden. Helaas wordt de kloof tussen de ultra-rijke elite en de rest van ons alleen maar groter. Vorig jaar bedroeg de totale rijkdom van de miljonairs in de wereld maar liefst 86,8 biljoen dollar...

De wereld heeft nog nooit zoveel rijke mensen gehad en hun investeringen in stijgende aandelenmarkten hebben hen rijker gemaakt dan ooit tevoren, volgens een woensdag gepubliceerd onderzoek.

Het aantal "vermogende particulieren" (HNWI) - gedefinieerd als mensen met liquide middelen van minstens $1 miljoen - steeg vorig jaar met 5,1 procent tot 22,8 miljoen, volgens adviesbureau Capgemini.

Hun totale vermogen bereikte $86,8 biljoen in 2023, een stijging van 4,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens het jaarlijkse World Wealth Report.

Ondertussen zijn 5 miljard mensen armer geworden sinds het begin van de pandemie...

Sinds 2020 hebben de vijf rijkste mannen ter wereld hun fortuin verdubbeld. In dezelfde periode zijn bijna 5 miljard mensen wereldwijd armer geworden.

Hoeveel macht hebben de honderden miljoenen mensen over de hele wereld die moeten leven van minder dan twee dollar per dag in vergelijking met de miljardairs in de westerse wereld die voortdurend de krantenkoppen halen?

De waarheid is dat zij de wereld besturen en dat de rest van ons er alleen maar in leeft.

Hier in de Verenigde Staten is de kolossale kloof tussen het salaris van CEO's en werknemers vorig jaar nog groter geworden...

Bazen hebben altijd meer geld verdiend dan werknemers. Maar de kloof tussen CEO's en werknemers wordt steeds groter.

De mediaan CEO in de S&P 500 kreeg 196 keer zoveel betaald als de mediaan werknemer in 2023, volgens een analyse van Equilar en The Associated Press.

Dat is een stijging ten opzichte van een verhouding van 185 in 2022.

Het zou een goede zaak zijn als de rijken rijker werden zolang iedereen ook rijker werd.

Maar in plaats daarvan explodeert de armoede letterlijk overal om ons heen.

In 2020 waren er ongeveer 140 daklozenkampen in Oakland, Californië.

Sinds die tijd heeft de stad 537 daklozenkampen gesloten, maar er zijn er nog steeds ongeveer 1.500 over de hele stad...

Ambtenaren van Oakland namen in 2020 een beleid aan om daklozenkampen te reguleren toen er ongeveer 140 kampen waren. Het beleid werd opgesteld om kampementen in specifieke gebieden van de stad te verbieden, waaronder de nabijheid van bedrijven, scholen, speeltuinen, verkeerswegen, fietspaden, woningen en speeltuinen.

Kampementen in deze verboden gebieden moesten worden ontruimd, waarbij de stad onderdak moest bieden voordat het kamp werd ontruimd.

Sindsdien heeft de stad 537 daklozenkampen gesloten en zijn er nog ongeveer 1.500 over, volgens een stadsrapport.

Ik heb zo'n medelijden met de gezagsgetrouwe burgers die nog steeds in Oakland wonen.

De omstandigheden zijn zo precair geworden dat een bouwbedrijf zelfs heeft "geweigerd om de bestrating af te maken omdat het 'te gevaarlijk' werd voor de arbeiders"...

Gefrustreerde inwoners van Oakland zitten in de penarie nadat een bouwploeg ontslag nam en weigerde het asfalteren van gaten af te maken omdat het 'te gevaarlijk' werd voor de arbeiders - terwijl andere bedrijven de Bay Area ontvluchten vanwege dezelfde zorgen.

Bewoners van de wijk Sobrante Park in Oost-Eikenland zeiden dat ze niet eens op de hoogte waren gebracht nadat de externe hoofdaannemer had besloten om het project te staken voordat de straten opnieuw bestraat zouden worden, waardoor er sinds half mei overal in de buurt grote kuilen en gevaarlijk los grind achterbleven.

Als je nog steeds een mooi huis en veel geld hebt, goed voor jou.

Maar u moet begrijpen dat u op dit moment in de minderheid bent.

Natuurlijk geven onze politici veel meer om de economische gezondheid van de elite dan om die van wie dan ook, omdat het de elite is die hun campagnes financiert.

Dus ook al heeft bijna iedereen van ons zijn levensstandaard zien dalen, is er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de aandelenmarkt overeind te houden, omdat de elite daar veel van haar rijkdom heeft.

Op dit moment bezit de rijkste 10 procent van alle Amerikanen 93 procent van alle aandelen.

En de armste 50 procent van alle Amerikanen bezit slechts 1 procent van alle aandelen.

De rijkdom op de aandelenmarkt die de hele onderste helft van het land bezit, is in feite slechts een afrondingsfout vergeleken met de enorme bezittingen van de elite.

Helaas voor de elite lijkt het erop dat er problemen op komst zijn voor de financiële markten...

De Amerikaanse aandelenmarkt krimpt en investeerders trekken hun geld terug in een bijna recordtempo nu de onweerswolken zich samenpakken boven de Amerikaanse economie.

Dat betekent dat de titanen van Wall Street te maken kunnen krijgen met woelig water als ze dit jaar naar hun vakantiebestemming in Nantucket varen.

Bank of America zegt zelfs dat hun klanten al vijf weken op rij grote hoeveelheden geld uit aandelen hebben gehaald...

Analisten van Bank of America zeiden dinsdag dat hun klanten nu al vijf weken op rij grote nettoverkopers van Amerikaanse aandelen zijn. Vorige week nog verkochten ze $5,7 miljard meer aan aandelen dan ze kochten, de grootste uitstroom sinds juli vorig jaar.

Bank of America noteerde vorige week de op één na grootste uitverkoop van tech-aandelen in hun geschiedenis. En hoewel één week nog geen trend is, staat het wel in schril contrast met het enthousiasme van de Magnificent Seven dat Wall Street slechts enkele maanden geleden in zijn greep hield.

Of het nu vroeg of laat gebeurt, het is onvermijdelijk dat de financiële idolen van Amerika op een gegeven moment instorten.

Maar voor het grootste deel van het land voelt het alsof de economie al is ingestort.

Onze crisis in de kosten van levensonderhoud is buitengewoon pijnlijk geworden, onze hele samenleving verdrinkt in schulden en armoede en dakloosheid exploderen overal om ons heen.

Zowat de enige mensen die het nog echt goed doen, zijn degenen die helemaal bovenaan de voedselketen staan.

Als je hoort dat "de economie bloeit", zijn dat de mensen waar ze het over hebben.

Maar net als de rest van ons zal de elite niet kunnen ontsnappen aan de periode van enorme wereldwijde chaos die voor ons ligt.

Zoals ik al zei, met geld kun je zo ongeveer alles kopen, maar je kunt er geen vrijgeleide mee kopen voor de dag van afrekening die snel nadert.

Bron: Money Is Power, And The Global Balance Of Power Is Rapidly Shifting In Favor Of The Ultra-Wealthy Elite