www.wimjongman.nl

(homepagina)


2024 ZONSVERDUISTERING: TOEVAL OF LAATSTE WAARSCHUWING?

23 januari 2024 door Janathan Brentner

()

Wat wordt waarschijnlijk het grootste reisevenement in 2024 in Amerika? Sommigen denken misschien dat het de Super Bowl of een ander sportevenement zal zijn zoals de Indianapolis 500. Maar volgens de Washington Post zal het de zonsverduistering zijn die op 8 april 2024 door de VS trekt.

Deze eclips wekt extra interesse onder profetie-watchers vanwege de relatie met een andere verduistering van de zon die plaatsvond op 21 augustus 2017. De twee verduisteringen, zeven jaar na elkaar, zullen een X vormen op Amerika die elkaar kruist bij Little Egypt, een klein stadje in het zuiden van Illinois.

Is dit gewoon toeval, of is het de manier van de Heer om Amerika te waarschuwen dat er een oordeel op komst is?

HET TOEVAL

Het patroon van twee zonsverduisteringen die een X vormen boven de V.S. vond ook plaats in het begin van 1800. Opmerkelijk genoeg zal het snijpunt van de zonsverduisteringen van deze eeuw ongeveer honderd mijl verwijderd zijn van waar die van de negentiende eeuw elkaar kruisten.

De eerste zonsverduistering vond plaats op 16 juni 1806 en de tweede voltooide de X op 17 september 1811. De kruising vond plaats boven het New Madrid-breukgebied, dat een gebied omvat van Cairo in het zuiden van Illinois tot het nabijgelegen New Madrid, MO.

Op 16 december 1811, slechts drie maanden na de tweede zonsverduistering, werd de New Madrid-breuklijn getroffen door een reeks verwoestende aardbevingen. Het volgende citaat komt van de website van New Madrid, MO:

De New Madrid aardbevingen waren de grootste aardbevingen in de Amerikaanse geschiedenis. Ze deden zich voor in de centrale Mississippi-vallei, maar werden gevoeld tot in New York City, Boston, Montreal en Washington D.C. President James Madison en zijn vrouw Dolly voelden ze in het Witte Huis. Kerkklokken luidden in Boston. Van 16 december 1811 tot maart 1812 waren er meer dan 2.000 aardbevingen in het centrale midwesten en tussen de 6.000-10.000 aardbevingen in de Bootheel van Missouri, waar New Madrid ligt bij de samenvloeiing van de Ohio en Mississippi rivieren.

In de bekende geschiedenis van de wereld heeft geen enkele aardbeving zo lang geduurd of zoveel schade aangericht als de aardbevingen in New Madrid. Drie van de aardbevingen staan op de lijst van Amerika's beste aardbevingen: de eerste op 16 december 1811, een magnitude van 8,1 op de schaal van Richter; de tweede op 23 januari 1812, met 7,8; en de derde op 7 februari 1812, met maar liefst 8,8 magnitude.[i]

Zou de aankomende voltooiing van een X over het midden van de VS door de eclips van 8 april 2024 kunnen wijzen op een andere catastrofe in de maanden erna?

Is dit gewoon een griezelig toeval of iets onheilspellenders?

LAATSTE WAARSCHUWING?

Ik geloof dat de zonsverduistering van dit jaar, die een X over de V.S. zal maken, de nabijheid van Gods oordeel betekent, zelfs als het niet Zijn laatste waarschuwing is. Ik zeg dit om een paar redenen.

Ten eerste leven we in een tijd van ongekend moreel verval in de V.S. dat de meerderheid van de politici in onze regering heeft gecorrumpeerd. Ondanks het terugdraaien van Roe versus Wade, gaat het vergieten van onschuldig bloed door en overschrijdt nu een totaal van tweeënzestig miljoen baby's die sinds 1973 in de baarmoeder zijn vermoord. Zowel de sekshandel als de pedofilie gaan onverminderd door in de V.S., terwijl de regering Biden ongegeneerd de LGBQT+ agenda promoot, zowel in Amerika als over de hele wereld.

De Amerikaanse president oefent extreme druk uit op Israël om zijn achtervolging van de Hamas-terroristen op te geven en in te stemmen met een tweestatenoplossing, die volgens hem de enige weg naar vrede is. De Bijbel vertelt ons echter dat de Heer hard zal optreden tegen elke natie die een dergelijke politiek van het verdelen van Zijn Land nastreeft.

Ten tweede leven we in de schaduw van de zevenjarige Verdrukking wanneer de hele aarde de woede van Gods toorn zal ervaren. Degenen die de woorden van de Bijbelse profetie kennen en geloven, herkennen de ontelbare tekenen die ons vertellen dat deze tijd zo dichtbij is. Het is zeker dat de Heer in deze tijd veel verwoesting over Amerika zal brengen, maar betekent de komende zonsverduistering ook dat deze tijd nabij is? Is het Gods laatste waarschuwing aan Amerika? Alleen de tijd zal het leren.

We weten dat Zijn toorn op de VS zal vallen, we weten alleen niet wanneer. Het kan deze week zijn, volgende maand, dit jaar of later. We weten wel dat Jezus elk moment voor de Zijnen zal komen en dat kort daarna een plotselinge vernietiging op de nietsvermoedende wereld zal neerdalen (1 Tessalonicenzen 5:1-10).

Als jij je vertrouwen nog niet in Jezus hebt gesteld, lees dan alsjeblieft mijn post Jezus is de enige weg naar het eeuwige leven. Daarin leg ik uit hoe je kunt weten dat Jezus al je zonden heeft vergeven en dat je het eeuwige leven bezit en de zekere hoop hebt dat je bij Jezus' verschijning een onsterfelijk en onkreukbaar lichaam ontvangt (1 Korintiërs 15:48-54).

Wacht niet te lang; roep Jezus aan nu het nog kan! Morgen kan het te laat zijn om de dood en vernietiging te voorkomen die over de wereld zullen razen.

De zonsverduistering van 8 april 2024 is misschien niet de laatste waarschuwing van de Heer voor een nietsvermoedende natie en wereld, maar misschien ook wel.

Opmerking: In Hereafter, It's Far Better Than You Can Imagine beschrijven Terry James en ik de toekomstige glorie die ons als gelovigen te wachten staat, beginnend met de verschijning van Jezus om ons mee naar huis te nemen. Van begin tot eind benadrukken we de jubelende vreugde die ons in de hemel te wachten staat. Het laatste hoofdstuk bevat zevenentwintig veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot de hemel en onze ervaring daar. (Het boek is nu beschikbaar voor pre-order).


[i] Gemeente New Madrid, MO, website: http://www.new-madrid.mo.us/132/Strange-Happenings-during-the-Earthquake

Bron: 2024 Solar Eclipse: Coincidence or Final Warning? — Jonathan Brentner