www.wimjongman.nl

(homepagina)


We worden belaagd als nooit tevoren

Door Jan Markell - 8 maart 2024

()

Je vraagt je misschien af: wat wordt er belegerd? Onze grenzen? Ja. Waarden van gezond verstand? Zeker. Hoe zit het met de juiste theologie? Absoluut. We worden belaagd als nooit tevoren, maar dit was voorspeld! Er zou een enorme "afval" van het geloof zijn. (2 Tessalonicenzen 2)

Maar ik denk dat deze kwestie dieper gaat. Ik zal het uitleggen.

Ik heb jarenlang gezien hoe Bijbelprofetie werd aangevallen, geminacht, bespot, bekritiseerd en als onjuist onderwezen. Er is een overweldigende verwarring geweest over de laatste dagen. Nogmaals, dat is voorspeld, dus geen verrassing (II Petrus 3:3-7).

In veel kerkgenootschappen wordt het vreselijk verkeerd onderwezen. Te veel kerken laten alle eindtijdglorie naar de kerk gaan (dominion theory).

Anderen zeggen dat alle profetie plaatsvond in 70 na Christus (Preterisme). Wie wist dat? We hebben het gemist! We moeten de eschatologie in een achteruitkijkspiegel bekijken! Wat een vreemde theologie!

Een aanzienlijk aantal gelovigen leert dat ze door de Verdrukking gaan, ook al is ons beloofd dat we gespaard zullen worden van de komende toorn (Tessalonicenzen 1:10; Openbaring 3:10).

Preterist Gary DeMar beschuldigde mij enkele jaren geleden van het houden van een "hysterieconferentie". Dr. Ron Rhodes en Dr. Mark Hitchcock - twee van de meest gerespecteerde profetiedocenten tot nu toe - zouden mijn publiek in dwaling en verwarring brengen.

We worden beschuldigd van "uitchecken". Omdat we eruit gehaald zullen worden, stellen we ons niet kandidaat of proberen we geen verschil te maken in onze verwarde wereld. Niets is minder waar! Het feit dat de tijd kort is, spoort ons aan om het evangelie te delen.

Auteur Joel Richardson scheldt voorgangers uit die hun kudde niet voorbereiden op de komst van de antichrist, ook al is er geen enkele Bijbelse verwijzing over gelovigen die zich op iets anders voorbereiden dan de "gezegende hoop". (Titus 2:13)

En hoewel de schrijvers van de Bijbel en de vroege kerkvaders onderwezen over de Opname van de kerk, wordt ons regelmatig voorgehouden dat deze theologie in 1830 door John Nelson Darby werd gesticht! Deze verkeerde voorstelling van zaken is bijna nog het meest gekmakend!

En wat nog erger is, hij kreeg het van een visionaire vrouw - met de zeer verontruste naam Margaret McDonald. Deze theologische dwaasheid zal waarschijnlijk nooit verdwijnen! Ik wou dat deze mensen hun Bijbels lazen en de waarheid zagen.

Net zo tragisch zijn de vele kerkgenootschappen en kansels die totaal zwijgen over het glorieuze nieuws dat de Koning komt! Mensen schrijven naar mijn bediening om me te vertellen dat ze "elke toekomstige kerk in de stad" hebben bezocht en niet één wil de eschatologie aan de orde stellen! Trouwens, de meesten gaan ook niet in op de actualiteit, Israël, politiek en andere relevante onderwerpen.

Studenten van Bijbelprofetie moeten dus contact zoeken met bedieningen en voorgangers die WEL over het onderwerp praten en over het feit dat we in een race zitten naar het einde van het kerkelijk tijdperk met de bijbehorende tekenen der tijden. Laat iemand enthousiast worden over deze tekenen, alsjeblieft!

Hier is een onthullende e-mail van Terry:

"Onlangs kondigde mijn voorganger zijn serie over Matteüs aan. Ik stond vooraan in het midden, wachtend op zijn uitleg van Matteüs 24. Nu zou hij zeker profetieën behandelen. Nu zou hij het zeker over profetie hebben!

Helaas kondigde hij prompt aan dat 'profetieconferenties' angst en verwarring zullen zaaien, dus blijf weg! Zijn behandeling van Matteüs 24 onthulde een veilige, oorstrelende stijl en uitleg van elk vers. Zijn afsluitende commentaar was zoals je zei, Jan. Er zijn vandaag geen verbluffende gebeurtenissen; er is hier niets nieuws. Helemaal niets nieuws. Tijd om verder te gaan.

Zijn conclusie: Alles wat vandaag gebeurt, is altijd al gebeurd."

Als ik maar $1 had voor elke gelijkaardige e-mail, brief en telefoontje, zou ik in een herenhuis in Malibu wonen.

Om het nog erger te maken, marginaliseerden kerken als deze Israël tijdens haar tweede Holocaust op 7 oktober 2023. Ze brachten de tragedie niet ter sprake in een kerkdienst, een gebedsbijeenkomst, een nieuwsbrief of zelfs tijdens een aankondiging! Het is alsof het nooit gebeurd is!

Ik kan nog wel even doorgaan, maar je begrijpt wat ik bedoel. Bijbelprofetie ligt onder vuur. Ik was dan ook dolblij toen ik hoorde dat Dr. Ron Rhodes een nieuw boek heeft over dit onderwerp: Bron: Bible Prophecy Under Siege: Responding Biblically to Confusion About the End Times. En hij behandelt alle aspecten - en ik ben zo blij dat hij alle argumenten op een rij heeft gezet.

Hij behandelt het op een gemakkelijk te begrijpen manier en impliceert zeker niet dat degenen die wachten op Zijn verschijning deel uitmaken van een Rapture Rescue Cult!

Vind het boek overal waar christelijke boeken worden verkocht.

Jan Markell is auteur, spreker, presentator van Understanding the Times radio, te horen op meer dan 1000 zenders in heel Amerika, en de oprichter en voorzitter van Olive Tree Ministries.

Bron: Markell: We Are Under Siege Like Never Before - Harbingers Daily