www.wimjongman.nl

(homepagina)


Je auto bespioneert je, en nu gaan ze beginnen met het installeren van ChatGPT in nieuwe Volkswagen-modellen

Januari 9, 2024 door Michael

()

Wees dan voorzichtig met wat je zegt terwijl je in je auto rijdt, want je wordt in de gaten gehouden. Vandaag de dag leven we in een gigantische surveillancegevangenis waarin vrijwel alles wat we doen wordt gemonitord, gevolgd, opgenomen en geanalyseerd. In deze tijd moet je er gewoon van uitgaan dat niets wat je doet ooit privé is. Toen ik veel jonger was, dacht ik dat als ik echt een privégesprek met iemand wilde hebben, een lange autorit met die persoon dit een geweldige manier was om dat te doen. Maar die tijd is al lang voorbij. Tenzij je een voertuig hebt dat al een hele tijd geleden is gemaakt, wordt je bespioneerd. In een rapport dat is uitgebracht door de Mozilla Foundation staat zelfs dat voertuigen "de officieel slechtste categorie producten voor privacy" zijn die Mozilla ooit heeft beoordeeld...

Als je je afvraagt welke gadgets de slechtste privacy-praktijken hebben, blijkt het antwoord buiten geparkeerd te staan. Volgens een rapport dat de Mozilla Foundation woensdag publiceerde, zijn auto's "de officieel slechtste categorie producten voor privacy" die het ooit heeft beoordeeld. De wereldwijde non-profit ontdekte dat 92 procent van de onderzochte autofabrikanten bestuurders weinig (of geen) controle over hun persoonlijke gegevens geven, waarbij 84 procent de gebruikersgegevens deelt met externe partijen.

Ik was stomverbaasd toen ik dat las.

Zou dat waar kunnen zijn?

Volgens Mozilla verzamelen autofabrikanten allerlei gegevens over ons allemaal...

Autofabrikanten hebben een lange lijst met persoonlijke gegevens die ze naar eigen zeggen mogen bijhouden, waaronder werk- en aankoopgeschiedenis, opleiding, internet surfgeschiedenis, locatiegegevens, luistergewoonten naar muziek en podcasts, immigratiestatus, religieuze en filosofische overtuigingen en gezondheidsinformatie.

Het spijt me, maar ik wil absoluut niet dat een gigantisch bedrijf mijn religieuze overtuigingen of gezondheidsinformatie bijhoudt.

En ik weet zeker dat jij er net zo over denkt.

Maar als je van plan bent om een nieuw voertuig te kopen, heb je letterlijk geen keuze.

Mozilla onderzocht 25 verschillende automerken en elk van hen "voldeed niet aan de minimale privacystandaarden van de non-profitorganisatie"...

Alle 25 automerken die werden onderzocht voor het rapport - waaronder Ford, Toyota, Volkswagen, BMW en Tesla - voldeden niet aan de minimale privacystandaarden van de non-profit organisatie en bleken meer persoonlijke gegevens van klanten te verzamelen dan nodig. Het soort informatie dat wordt verzameld varieert van persoonlijke informatie zoals medische gegevens tot hoe bestuurders het voertuig zelf gebruiken - zoals hoe snel ze rijden, waar ze rijden en zelfs naar welke muziek ze luisteren. Zowel Nissan als Kia staan het verzamelen van informatie over het seksleven van gebruikers toe. Mozilla beweert daarentegen dat 37 procent van de apps voor geestelijke gezondheid (die ook een slechte reputatie hebben op het gebied van gegevensprivacy) betere praktijken hadden voor het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens.

Vierentachtig procent van de onderzochte automerken deelt persoonlijke gebruikersgegevens met serviceproviders, gegevensmakelaars en potentieel onbetrouwbare bedrijven, volgens het rapport, waarbij 76 procent het recht opeist om die persoonlijke gegevens te verkopen. Zesenvijftig procent is bereid om gebruikersinformatie te delen met de overheid en/of wetshandhaving als daarom wordt gevraagd.

Wist je dat je met dit alles akkoord gaat als je een nieuw voertuig koopt?

De meeste kopers van nieuwe auto's ondertekenen gewoon snel de formulieren die voor hun neus worden gelegd, omdat ze het proces graag achter de rug willen hebben.

Helaas zijn deze grote bedrijven gewoon niet te vertrouwen.

Ze maken misbruik van ons en daar moet een einde aan komen.

Natuurlijk reken ik er niet op dat dit snel zal gebeuren.

In plaats daarvan verwacht ik dat verschillende vormen van zeer opdringerige technologie nog meer geïntegreerd zullen worden in onze voertuigen.

Volkswagen heeft bijvoorbeeld net aangekondigd dat het later dit jaar ChatGPT zal installeren in nieuwe voertuigen...

Volkswagen springt op de bres voor generatieve AI door aan te kondigen dat het vanaf het tweede kwartaal van 2024 OpenAI's ChatGPT in zijn voertuigen zal installeren.

De chatbot zal beschikbaar zijn in het hele VW-gamma, inclusief in de Tiguan, Passat en Golf en in de ID-familie van elektrische auto's van de autofabrikant.

Nee, dank je.

Ik wil zeker geen superintelligente AI-technologie die interactie met me heeft en informatie over me verzamelt terwijl ik rijd.

Wat ze van plan zijn klinkt voor mij ongelooflijk griezelig...

Volkswagen heeft maandag op de elektronicabeurs CES in Las Vegas zijn eerste voertuigen onthuld met een spraakassistent die gebruik maakt van de kunstmatige intelligentie (AI)-technologie achter ChatGPT.

De nieuwe functie stelt bestuurders in staat om onderzochte content voor te laten lezen terwijl ze in Volkswagen-modellen rijden die zijn uitgerust met de "IDA" stemassistent, die volgens de automaker algemene kennisvragen kan beantwoorden en ook de infotainment-, navigatie- en airconditioningsystemen van de auto kan bedienen.

Het bedrijf zegt dat de AI in de toekomst aanvullende informatie zal geven als antwoord op vragen die verder gaan dan deze functies, naarmate de mogelijkheden verder worden uitgebreid. Dit kan het ontvangen van voertuigspecifieke informatie omvatten, maar ook interactie in intuïtieve taal, het ophelderen van vragen en het helpen verrijken van gesprekken.

Veel consumenten zullen deze "coole nieuwe functie" gretig omarmen, maar waar leidt dit alles uiteindelijk toe?

In de niet al te verre toekomst kan kunstmatige intelligentie letterlijk elk moment van de dag om ons heen zijn.

Hoe zullen we überhaupt nog privacy hebben als die dag aanbreekt?

Ik heb mijn lezers herhaaldelijk gewaarschuwd voor de komende "AI-invasie", maar de waarheid is dat die er al is.

Als we genoeg tijd krijgen, zal kunstmatige intelligentie onze samenleving volledig op zijn kop zetten en op dit moment maakt slechts een heel klein deel van de bevolking zich zorgen over deze dreiging.

Bron: Your Vehicle Is Spying On You, And Now They Are Going To Start Installing ChatGPT In New Volkswagen Models