www.wimjongman.nl

(homepagina)


Kunstmatige intelligentie: Roepen we demonen op?

Door Jan Markell 6 maart 2024

( )

Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Ongeveer zeven jaar geleden begon ik me bewust te worden van een fenomeen dat bekend staat als "kunstmatige intelligentie" of "AI".

De eerste verontrustende kop die ik zag luidde: "Ex-Google Executive Anthony Levandowski is Founding a Church Where People Worship an Artificial Intelligence God".

De tweede kop luidde: "Waarom mensen gelukkig voelend een robot-messias zullen volgen.

Ik begon online video's te bekijken van robots die er menselijk uitzien en die "denken". Ze beantwoorden vragen en lijken echte gedachten te verwerken. Ontwikkelaars van deze robots zeggen dat ze op een dag de problemen van de maatschappij zullen oplossen. Zulke mannen geloven ook dat kunstmatige intelligentie een miljard keer slimmer kan zijn dan mensen. Probeer dat maar eens te verwerken!

Verschillende leiders op het gebied van "AI" hebben de volgende uitspraken gedaan:

  • "Het menselijke tijdperk zou kunnen eindigen en machines zullen het overnemen."

  • "Wie AI ontwikkelt, regeert de wereld. We zullen er geen controle over hebben."

  • "We roepen demonen op."

  • "We spelen met vuur."

  • "Dit is een van de domste dingen die we kunnen doen."

  • "Binnenkort zullen er robots onder ons zijn. Ze zullen met ons spelen, ons iets leren en ze zullen echt onze vrienden zijn."

  • "AI zal slimmer zijn dan mensen en een god worden."

  • "AI zou de ergste gebeurtenis in de geschiedenis van de beschaving kunnen worden."

  • "Uiteindelijk zullen de machines winnen."

Misschien is deze nieuwe religie toch niet de belofte van het paradijs. Sommigen die AI promoten zijn evangelisten en sommigen bieden een nieuw Beloofd Land aan. Maar sommige van de drijvende krachten achter de kunstmatige intelligentie-industrie laten ernstige waarschuwingen horen.

Dit is echt niet de golf van de toekomst, want het wordt nu allemaal al toegepast! Bedrijven als Google hebben alle informatie over ons die ze nodig hebben: Adres, e-mail, beroep, geschiedenis, foto's, onze familie, onze interesses, onze zoekopdrachten. Simpel gezegd, ze hebben al onze vitale delen.

Dus hoe zal dit in de agenda van de antichrist passen? Zal dit al het kopen en verkopen beheren? We willen dat techbedrijven voor ons werken, maar uiteindelijk passen we in hun plannen en doeleinden! Mag ik zeggen dat we bijna hun nuttige idioten zijn?

We zijn ons allemaal bewust van de bijbelse profetie in Daniël 12:4 dat kennis zal toenemen in de laatste dagen. Maar machines die slimmer zijn dan mensen? Dat zou God toch zeker nooit toestaan. Hij schiep de mens naar Zijn beeld en Hij schiep hem niet om voorbijgestreefd te worden door computerchips. Dat weerhoudt de mens er niet van om het te proberen!

In 1948 was er een mijlpaal als het gaat om "tekenen der tijden". Dat was de wedergeboorte van Israël 70 jaar geleden. Zitten we in de generatie van een actueler teken dat betrekking zou kunnen hebben op eindtijdtechnologie, het "beeld van het beest", het "merkteken van het beest", enzovoort? Zou deze golf van technologie net zo relevant kunnen zijn als het roeren van de dorre doodsbeenderen? We zien dat 1948 gebeuren in een achteruitkijkspiegel. Technologie is een 21e-eeuwse vervulling.

Het bekijken van een nu beroemde robot, Sophia, was een beetje zenuwslopend. YouTube vond het geweldig om haar in beeld te brengen en haar aan miljoenen mensen voor te stellen. Ze was aantrekkelijk, gekleed, keek je in de ogen en beantwoordde je vragen. Ze zou je vriendin, metgezel, probleemoplosser en misschien ooit je echtgenoot kunnen zijn. Op zijn minst zou ze je boodschappen kunnen doen en opbergen. In de verkeerde handen kan ze gevaarlijk zijn.

Vooral jonge mensen voelen zich aangetrokken tot kunstmatige intelligentie. Sommigen zullen je vertellen dat ze sneller een antwoord krijgen van Google of Alexa dan van God. Wie heeft God nodig in een tijdperk van kunstmatige intelligentie? Wie heeft er een onzichtbare God nodig? En Google of Alexa kunnen je vertellen wat je wilt horen in Technicolor, 3-D en ogenblikkelijk!

Doe dit niet af als dwaasheid. Het is onze wereld van vandaag. Welkom in de brave new world.

Google geeft toe dat ze als de geest van God willen zijn en suggereert dat we "goddelijk" zullen zijn. Ze ontfutselen ons een heleboel gegevens. Er is een "inbraak" gaande in de wereld van de technologie. Als je denkt dat je privacy hebt, denk dan nog maar eens na! We worden in de gaten gehouden en dit is geen geklets. Het is geen sensatiezucht. Het is geen rare samenzweringstaal.

De wereld van "Big Brother" bestaat en zal in volle bloei zijn tijdens de Verdrukking waarin de Kerk afwezig is. En zoals ik hierboven citeerde, geeft een uitvinder toe: "Dit is een van de domste dingen die we kunnen doen." Het heeft een zeer duistere kant.

Je bent misschien niet bedreven in technologie en je denkt misschien dat dit je leven niet beïnvloedt, maar dat doet het wel. En het is een garantie dat jongere mensen in jouw wereld gefascineerd zijn door dit alles.

Dingen vallen op hun plaats.

AI kan niets in het bestaan spreken of iemand het eeuwige leven geven. Ze kan niemand troost of leiding geven of vrede of hoop bieden. Ze kan de wind niet doen zwijgen of de zee kalmeren. Het lijkt meer op Frankenstein dan op God. Het probeert op God te lijken, maar zal daar bij lange na niet in slagen! We zijn angstig en wonderbaarlijk gemaakt. AI is vreselijk frauduleus.

Blijf het spel voor en laat je informeren. Gebeurtenissen van de Verdrukking werpen vandaag een schaduw vooruit. De schreeuw en de bazuin zijn dichtbij. Hij komt spoedig! God zit in de hemelen en lacht om deze mensen (Psalm 2).

Hij zal hen een korte tijd van bekendheid gunnen en dan zal Hij de boosdoeners verpletteren bij Zijn Wederkomst.

Jan Markell is auteur, spreker, presentator van Understanding the Times radio, te horen op meer dan 1000 zenders in heel Amerika, en de oprichter en voorzitter van Olive Tree Ministries.

Bron: Artificial Intelligence: Are We ‘Summoning Up Demons’? - Harbingers Daily