www.wimjongman.nl

(homepagina)


Amir Tsarfati: Het opzettelijke afglijden van de Verenigde Staten van Israël, geleid door de wakkere liberale linkerzijde<

Door Amir Tsarfati 21 maart 2024

( )

Chuck Schumer, de leider van de meerderheid in de Amerikaanse Senaat
(Foto: CommonSpace Images)

Shalom uit de Jezreel Vallei! Ik heb een prachtige week gehad vol interviews, waaronder gesprekken met Tony Perkins, CBN en pastor Barry Stagner.

Op maandag had ik een gesprek met Dr. Einat Wilf, die een groot voorstander van Israël is op politiek en academisch gebied. Terwijl op de achtergrond de regen van Jeruzalem neerdaalde, bespraken we onze liefde voor onze natie, maar we deden dat vanuit verschillende standpunten, zowel politiek als spiritueel. Hoewel ze een groot denker is, heeft Dr. Wilf geen plaats voor God in haar filosofie. Ze ziet het zionisme als een seculiere beweging, waar ik het absoluut niet mee eens ben. God verwijderen uit het verhaal van de terugkeer van de Joden naar hun voorouderlijk thuisland is als een kind dat naar de kast gaat, een pak crackers eruit haalt en zich vervolgens trots voelt dat het zichzelf heeft kunnen voeden. Het is een jammerlijk beperkt perspectief zonder visie op het grotere geheel. Maar toch, net zoals een vader zal doorgaan met voor dat kind te zorgen, of het nu zijn deel erkent of niet, zo zal God doorgaan met Zijn plannen om Zijn volk thuis te brengen zonder onze hulp en zonder dat wij Zijn deel erkennen. Daarom zegt de Bijbel dat Hij hen eerst zal terugbrengen en dan Zijn geest over hen zal uitstorten. Ik kijk uit naar de komende release van deze video, omdat christenen zich vaak in een echokamer bevinden en vergeten dat het grootste deel van de wereld een heel ander fundament heeft waarop zij hun wereldbeeld bouwen. Dit interview zal zeer verhelderend zijn.

Helaas voor Hamas hadden zij niet zo'n goede week als ik. In feite begon die van hen heel slecht. Tachtigduizend moslims reisden naar de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem. Ze waren daar voor het eerste vrijdaggebed van de Ramadan. De gelovigen kwamen, ze baden en toen gingen ze naar huis. Hamas was verpletterd. Ze hoopten wanhopig dat er rellen zouden uitbreken of protesten of een of andere vorm van geweld - iets waar ze op konden wijzen dat zou aantonen hoe de kwaadaardige Israëli's vastbesloten waren om moslims te weerhouden van het aanbidden van hun heilige moskee. In plaats daarvan verliep alles vlekkeloos. Sorry Hamas. Volgende ramadan meer geluk.

Hezbollah, Hamas en andere milities

Een belangrijk punt van kritiek op de IDF is het aantal burgerslachtoffers in Gaza en in het noorden van Libanon en Syrië. Wat deze critici zich niet realiseren - of waarschijnlijker, niet toegeven - is de immorele menselijke schildfilosofie van Hamas en Hezbollah. De hele reden waarom de IDF in burgerwijken, ziekenhuizen en humanitaire gebieden komen, is omdat de terroristen daar hun soldaten, hun wapenopslagplaatsen, hun raket- en bommenfabrieken en hun militaire hoofdkwartieren hebben geplaatst. Als de IDF binnenvalt, doet ze er alles aan om onschuldige levens te beschermen. Dat is het tegenovergestelde van de terroristen die hopen op hoge aantallen burgerslachtoffers. Voor hen maakt de public relations boost van een foto van een dode baby meer goed dan het verlies van het leven van het kind.

Eind januari publiceerde Newsweek een opiniestuk getiteld "Israel Implemented More Measures to Prevent Civilian Casualties Than Any Other Nation in History". De titel zegt alles. En dit is niet zomaar een bevooroordeelde tirade van een Israëlische sympathisant. De auteur is John Spencer, leerstoel stedelijke oorlogsvoering aan het Modern War Institute (MWI) in West Point en mededirecteur van MWI's Urban Warfare Project. In zijn artikel schrijft Spencer: "Om duidelijk te zijn, ik ben woedend over de burgerslachtoffers in Gaza. Maar het is cruciaal om die verontwaardiging op het juiste doel te richten. En dat doelwit is Hamas." Zowel Hamas als Hezbollah weten dat ze geen conventionele wapens hebben die het Israëlische leger kunnen verslaan. Dus zullen ze hun toevlucht nemen tot hun enige wapen dat krachtig genoeg is om hen de overwinning te bezorgen - de publieke opinie.

Vijf hoge leiders van pro-Iraanse milities werden uitgeschakeld in een gerichte luchtaanval door de IDF in het oosten van Syrië. Eén daarvan was een hoge commandant van Hezbollah. Vorige week waren er ook twee aanvallen op wapenopslagplaatsen van Hezbollah in hetzelfde gebied ten noorden van Damascus, slechts twee dagen na elkaar. Ondertussen gaan in Libanon de luchtaanvallen van de IDF op Hezbollah-sites door.

Hamas

Toen de Israel Defense Forces (IDF) Gaza City hadden ontruimd van Hamas, richtten ze hun inspanningen op het zuiden. Terwijl de strijd in Khan Yunis woedde, zagen de terroristen een kans. Stilletjes begonnen ze Gaza City weer binnen te sluipen en richtten een geheime basis op in het Shifa Ziekenhuis. Wat ze zich niet realiseerden was dat ze in de gaten werden gehouden. Toen Hamas eenmaal gevestigd was, zette de IDF hun val op. Militairen en Shin Bet troepen omsingelden het ziekenhuis en trokken naar binnen. Binnen vonden ze een heleboel terroristen en een enorme hoeveelheid wapens en wapentuig. Tot nu toe zijn er minstens 90 Hamasleden gedood en 350 verdachten gearresteerd. Fa'ak Mabhouh, het hoofd van de afdeling interne veiligheidsoperaties van de terroristische organisatie, behoorde tot de doden. Deze verrassingsaanval was een grote teleurstelling voor Hamas.

Op de Westelijke Jordaanoever woedt de strijd nog steeds tegen Hamas. Gisteren werd in Jenin een auto met drie terroristen aan boord vernietigd tijdens een chirurgische luchtaanval. In Tulkarm trokken meer dan 50 militaire jeeps, drie bulldozers en drie Caterpillar D9 gepantserde bulldozers de stad binnen voor een operatie. Er waren ook meldingen van een luchtaanval op de militanten in de stad. Het is essentieel voor de IDF om de terroristische vloedgolf die zich opbouwt op de Westelijke Jordaanoever de kop in te drukken.

Een groeiend aantal Gazanen keert Hamas de rug toe vanwege de neiging van de terroristen om de hulp te stelen. Een week geleden begonnen gewapende Palestijnen te schieten op burgers die wachtten op een levering van humanitaire hulp. De gewapende schutters bleven schieten op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen nadat de hulptrucks waren aangekomen bij de Kuwaiti rotonde in Gaza Stad. Er vielen tientallen doden en minstens 150 gewonden. Sommige doden werden overreden door de hulptrucks. Meer recentelijk werd een enorme hoeveelheid meel voor humanitaire hulp ontdekt in een opslagplaats die onlangs was gebombardeerd door de IDF. Het is geen wonder dat er kreten klonken als "Moge God je beschermen, Netanyahu" en "Moge God het Joodse volk beschermen" onder degenen die het meel hadden ontdekt.

Israël

Terwijl Hamas thuis grote teleurstellingen heeft ervaren, worden ze aangemoedigd door wat ze overzee zien. De Canadese regering kondigde dinsdag aan dat ze toekomstige wapenexporten naar Israël zal stopzetten. Hoewel teleurstellend, is het niet verrassend. Met premier Justin Trudeau aan het roer was het geen kwestie van "of" maar "wanneer". Een groot deel van West-Europa neigt sterk in dezelfde richting als Canada.

Het meest zorgwekkend is de opzettelijke verwijdering van Israël uit de Verenigde Staten, die wordt aangevoerd door de wakkere liberale linkerzijde. Vorige week waarschuwde Chuck Schumer, leider van de meerderheid in de Amerikaanse Senaat, premier Benjamin Netanyahu in een toespraak waarin hij zeer kritisch was over Israëls aanpak van de oorlog. Anders "zullen de Verenigde Staten geen andere keuze hebben dan een actievere rol te spelen in het vormgeven van het Israëlische beleid door onze invloed aan te wenden om de huidige koers te wijzigen." Hij deed in zijn toespraak ook een oproep voor vervroegde verkiezingen in Israël. Dit bracht Netanyahu ertoe om de senator eraan te herinneren dat Israëlische verkiezingen onder de bevoegdheid van het Israëlische volk vallen, eraan toevoegend: "We zijn geen bananenrepubliek."

Maar het is niet alleen Schumer die de Verenigde Staten probeert te betrekken bij kritieke Israëlische besluitvorming. Zowel president Joe Biden als nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan maakten duidelijk dat een inval van de IDF in Rafah een grote vergissing zou zijn. Biden ging zelfs zo ver dat hij het een "rode lijn" noemde, voordat hij terugkrabbelde en zei: "Dus er is geen rode lijn...", om er vervolgens aan toe te voegen: "Maar er zijn wel rode lijnen....". Bedankt voor de opheldering. Netanyahu reageerde door de Amerikaanse regering en het Israëlische volk te verzekeren dat Israël naar Rafah zal gaan. Hij voegde eraan toe: "Weet je, ik heb een rode lijn. Weet je wat de rode lijn is? Dat 7 oktober niet meer gebeurt. Nooit meer."

Jemen

Maandagochtend vroeg werd een explosie gehoord in een open gebied bij Eilat in het zuiden van Israël. De oorzaak van die explosie was een kruisraket afgevuurd door de Jemenitische Houthi-rebellen. De Israëlische luchtmacht volgde de raket de hele weg en toen eenmaal was vastgesteld dat hij op weg was naar een open gebied, koos ze ervoor om geen raket te verspillen om hem neer te schieten. Toch was dit de eerste keer dat een projectiel afgevuurd door de Houthi's Israëlisch grondgebied bereikte.

U.S. Central Command (CENTCOM) gaf maandag een persbericht uit waarin werd verteld over een succesvol gevecht tegen de Houthi's waarbij zeven antischipraketten, drie UAV's en drie wapenopslagcontainers werden vernietigd. Deze wapens vormden een onmiddellijke bedreiging voor zowel koopvaardij- als marineschepen.

Rusland

Vladimir Poetin won maandag de herverkiezing voor het Russische presidentschap met 87% van de stemmen. Dit was voor niemand een verrassing. Zijn naaste tegenstander, Nikolaj Charitonov, die 4% van de stemmen kreeg, werd het laatst gezien toen hij door het hoofdkwartier van de Doema liep, mompelend: "Waarom heb ik aangedrongen op het balkonappartement op de tiende verdieping?".

Niet alles is rooskleurig voor president Poetin. Zaterdag werden twee olieraffinaderijen door drones aangevallen, een in de regio Krasnodar en een in de oblast Samara. Deze aanvallen op raffinaderijen komen steeds vaker voor en het Russische leger heeft nog geen antwoord gevonden om ze te stoppen. De volgende dag werd het internationale vliegveld Domodedovo in Moskou getroffen door explosieve drones, waardoor het een tijdlang buiten gebruik was.

Amir Tsarfati is voormalig plaatsvervangend gouverneur van Jericho, Israëlisch reisleider, auteur en de oprichter en voorzitter van Behold Israel.

Bron: Amir Tsarfati: The Intentional Drift Of The United States From Israel, Led By The Woke Liberal Left - Harbingers Daily