www.wimjongman.nl

(homepagina)


Shifa Ziekenhuis is zowel een ziekenhuis als een Hamas-commandopost

De propaganda die de gevestigde media niet 'fact-checken'.

24 oktober 2023 door Hugh Fitzgerald

()

Temidden van alle ophef over het Israëlische bombardement op het al-Ahli ziekenhuis, dat in werkelijkheid bleek te zijn gebombardeerd door de Palestijnse Islamitische Jihad, is het belangrijk om te onthouden dat het Shifa ziekenhuis in het noorden van Gaza al lang wordt erkend als een buitenpost van Hamas. De terreurgroep slaat wapens op zowel in het ziekenhuis als in het tunnelcomplex dat net onder het gebouw werd gebouwd. Het ziekenhuis bevat een commando- en controlecentrum van Hamas en het is bekend dat Hamas-terroristen in sommige kamers van het ziekenhuis verblijven. Als Israël Hamas als militaire macht met wortel en tak wil uitroeien, zal het IDF noodzakelijkerwijs de tunnels onder het Shifa Ziekenhuis moeten aanvallen, evenals vele kamers in het ziekenhuis zelf waar wapens worden opgeslagen, raketwerpers worden gebruikt en Hamas-strijders zich kunnen verbergen. Men kan zich de wereldwijde verontwaardiging die zo'n aanval zou uitlokken goed voorstellen, tenzij Israël op voorhand duidelijk de veelvuldige manieren kan beschrijven waarop Hamas al meer dan een decennium het ziekenhuisgebouw gebruikt om wapens en munitie te verbergen, om raketten te lanceren vanaf het gebouw en om veilige bunkers te voorzien voor terroristen.

Tegelijkertijd zou Israël moeten aanbieden om patiënten van het Shifa Ziekenhuis over te brengen naar Israëlische ziekenhuizen zodat ze geavanceerde medische zorg kunnen krijgen, of anders naar Israëlische veldhospitalen die direct aan Israëls grens met Noord-Gaza zouden kunnen worden opgezet. Zowel Israëlisch medisch personeel als Palestijnse artsen en verpleegkundigen van het Shifa Ziekenhuis zouden in zo'n veldhospitaal kunnen samenwerken. Het aanbod van Israël zal nog maar eens bevestigen wat Israël altijd is geweest - de beschermer van burgers, waar en wanneer dat ook maar mogelijk is. Als Hamas het aanbod afwijst, zal dat een heel andere bevestiging zijn, namelijk van het sinistere gebruik door Hamas van onschuldige burgers, wier welzijn de terreurgroep niets kan schelen. Hamas hoopt dat veel van die burgers zullen sterven zodat de terreurgroep propagandapunten kan scoren tegen de Joodse staat. Daarom probeert Hamas te voorkomen dat Gazanen vanuit het noorden naar het zuiden van Gaza verhuizen, zoals Israël hen heeft aangeraden voor hun eigen veiligheid. Meer over het Shifa Ziekenhuis vind je hier: "Wat verslaggevers je niet vertellen over het Shifa Ziekenhuis: It is Hamas HQ," Elder of Ziyon, 17 oktober 2023:

Er zijn een aantal verhalen geweest over het Shifa Ziekenhuis in Gaza City en hoe het probeert om te gaan met het aantal gewonden.

Maar Shifa is niet alleen bekend omdat het het grootste ziekenhuis in Gaza is.

Het staat bekend als het hoofdkwartier van Hamas. En dat is al minstens sinds 2009 bekend.

Zoals Tablet schreef in 2014:

Het idee dat een van de belangrijkste commandobunkers van Hamas zich onder het Shifa Ziekenhuis in Gaza Stad bevindt, is een van de slechtst bewaarde geheimen van de Gaza-oorlog. ...De locatie is zo niet-geheim dat Hamas daar regelmatig verslaggevers ontmoet. Op 15 juli schreef William Booth van de Washington Post bijvoorbeeld dat het ziekenhuis "een de facto hoofdkwartier is geworden voor Hamas-leiders, die gezien kunnen worden in de gangen en kantoren." In 2006 zond PBS zelfs een documentaire uit waarin te zien was hoe gewapende mannen door de gangen van het ziekenhuis zwerven, het personeel intimideren en hen de toegang ontzeggen tot beschermde locaties in het gebouw - waar de cameraploeg uiteraard niet mocht filmen.

Wat Hamas wil is dat verslaggevers ... foto's gebruiken van Palestijnen die gedood en gewond zijn door Israëli's, waardoor Palestijnen onschuldige slachtoffers lijken van moedwillig Israëlisch geweld.

Daarom zijn de regels voor verslaggeving vanuit het Shifa ziekenhuis voor elke beginnende verslaggever gemakkelijk te begrijpen: Geen foto's van Hamasleden met hun wapens in het ziekenhuis, en kom niet in de buurt van de bunkers of de operatiekamers waar Hamasleden worden behandeld.

...Wat Hamas dus heeft gedaan, is het Shifa Ziekenhuis veranderen in een Hollywood podium vol echte, levende oorlogsslachtoffers die worden gebruikt om propaganda punten te scoren, terwijl de terroristen in het ziekenhuis zelf worden gewist uit foto's en nieuwsverslagen door een combinatie van druk en bedreigingen, om de verhalen te produceren die Hamas wil.

Te oordelen naar de berichtgeving in deze ronde, houden de verslaggevers zich perfect aan het draaiboek van Hamas.....

Het Shifa Ziekenhuis is het voorbeeld van hoe Hamas menselijke schilden gebruikt en hoe het burgers in gevaar brengt. Maar omdat Hamas niet wil dat verslaggevers dat vermelden....doen ze dat bijna nooit.

Alle informatie over hoe Hamas het Shifa Ziekenhuis al vele jaren gebruikt voor zijn eigen snode doeleinden, zou nu al verspreid moeten worden door de woordvoerders van de IDF, zodat de media de tijd hebben om erover te schrijven voordat de eigenlijke aanval van de IDF in het noorden van Gaza - die zeker het Shifa Ziekenhuis als één van zijn doelen moet omvatten - plaatsvindt.

Bron: Shifa Hospital is Both a Hospital and a Hamas Hub | Frontpage Mag