www.wimjongman.nl

(homepagina)


7 redenen waarom de gijzelingsovereenkomst een vergissing is

Israël had een duidelijke morele reden om Hamas uit te schakelen.

22 november 2023 door Daniel Greenfield

()

Waarom zou Israël instemmen met een gijzelingsdeal met Hamas? Israël ging een paar jaar geleden akkoord met een veel slechtere deal om een andere gijzelaar vrij te krijgen. Die deal en diegene ervoor waren verkeerd. En toch, met een groot aantal gijzelaars in vijandelijke handen en met honderden familieleden die zich inzetten voor hun vrijlating, verbaast het me niet dat men akkoord ging.

Qatar, een staatssponsor van Hamas, kwam hiermee naar Biden. En Biden wil een politieke overwinning. Na meer dan een maand van gevechten willen veel politieke belangen iets anders dan dode terroristen.

Ook al zijn het dode terroristen zoals een overwinning eruit ziet.

Het ligt misschien voor de hand, maar dit is waarom de gijzelingsovereenkomst een vreselijk idee is.

1. Na 7 oktober was de nieuwe regel dat Hamas niet langer behandeld zou worden als een normale entiteit, maar als een afschuwelijk kwaad dat vernietigd moest worden. De onderhandelingen maken daar een einde aan. Zodra je met het kwaad onderhandelt, is het niet langer onaanvaardbaar. Daarom hadden we regels tegen het onderhandelen met terroristen. Als het taboe is doorbroken, is het veel moeilijker om het weer terug te plaatsen.

7 oktober had een absoluut taboe moeten herstellen. Niet meer.

2. Hamas heeft verloren. Haar verdedigingsstrategie heeft gefaald. De beste hoop om aan de macht te blijven is om het moreel op te krikken en de troepen en Arabische moslims in Gaza te laten denken dat dit allemaal ergens goed voor was.

In het artikel van vandaag heb ik besproken waarom de peilingen voor Hamas en de oorlog slechter waren in Gaza dan op de Westelijke Jordaanoever. Nu zal Hamas beweren een overwinning te hebben behaald.

3. De deal brengt andere gijzelaars in gevaar. Hamas wil tijd om zijn troepen en de gijzelaars te verplaatsen. Deze deal geeft ze die tijd. Na de tijdelijke stopzetting van de aanvallen zal Israël zich 'blindstaren' op hun bewegingen. Dit vertraagt niet alleen de oorlogsinspanningen, maar stelt Hamas ook in staat om er met meer gijzelaars vandoor te gaan en ze vervolgens te doden.

4. De deal betekent dat Israël terugvalt in dezelfde slechte gewoonten om te geloven in onderhandelde afschrikking die leidde tot de aanval van 7 oktober. Diplomatieke illusies zijn een slecht idee. Vooral als het om terroristen gaat. Met Hamas kan niet onderhandeld of afgeschrikt worden. Geen enkele islamitische terreurgroep kan dat. Op het moment dat iemand zo denkt, heeft hij verloren.

5. Onderhandelen over gijzelaars leidt tot het nemen van gijzelaars. Punt.

6. Israël had een duidelijke morele reden om Hamas uit te schakelen. Onderhandelen met Hamas vertroebelt de zaak en ondermijnt de aanhang van Israël.

7. Na 7 oktober was er een conflict binnen de regering Biden over diplomatie versus geweld. De 'diplomatieke' menigte zal nu beweren dat ze gewonnen hebben en de leiding nemen bij het bepalen van het beleid. Dat betekent dat mensen die in feite agenten zijn van Qatar en Iran weer de leiding hebben over het buitenlands beleid. Dit zal vreselijke gevolgen hebben voor de Amerikaanse steun aan de oorlogsinspanningen van Israël.

Daniel Greenfield, een Shillman Journalism Fellow bij het David Horowitz Freedom Center, is een onderzoeksjournalist en schrijver die zich richt op radicaal links en islamitisch terrorisme.

Bron: 7 Reasons Why the Hostage Deal is a Mistake | Frontpage Mag