www.wimjongman.nl

(homepagina)


De hele wereld is binnen handbereik om het evangelie van Jezus en zijn spoedige terugkeer te delen

Door Nathan Jones - 27 september 2023

()

Heb je ooit nagedacht over de betekenis van de timing van de Eerste Komst van Christus? Waarom kwam Jezus 2000 jaar geleden? Waarom niet 3.000 of zelfs 5.000 jaar geleden?

Ik denk dat een groot deel van het antwoord ligt in de revolutionaire nieuwe communicatietechnologie die in Zijn tijd ontstond. Jezus werd geboren op het hoogtepunt van het Romeinse Rijk, nadat dit de controle over een groot deel van de bekende wereld had overgenomen. De Romeinen bouwden innovatieve wegenstelsels zodat ze sneller berichten konden versturen, verder handel konden drijven en hun legers snel heen en weer konden verplaatsen. Deze nieuwe vorm van snel transport, gekoppeld aan een gemeenschappelijke taal, zorgde voor een revolutie in de manier waarop een rijk bij elkaar kon worden gehouden. Duizend jaar lang bloeide het Romeinse Rijk mede dankzij hun supersnelwegen.

Dezelfde Romeinse transporttechnologie die de communicatie van informatie en ideeën mogelijk maakte, gaf een kleine achtergebleven natie ook de mogelijkheid om met een heel rijk te spreken. Terwijl Jezus voornamelijk in Galilea verbleef, gingen zijn discipelen de snelwegen op om de evangelieboodschap over de bekende wereld te verspreiden. En zo was de eerste komst van Christus perfect getimed om gebruik te maken van deze nieuwe technologie.

Een tweede revolutie

Ik geloof dat we nu getuige zijn van een tweede enorme sprong in communicatie, want de technologie die de wereld van vandaag verenigt komt voort uit de samensmelting van de vele technologieën die samen de Internet "Information Superhighway" vormen.

Het internet consolideert een bijna duizelingwekkende reeks verschillende technologieën: radio's, zenders, televisies, zendmasten, satellieten, kabel, camera's, Wi-Fi, glasvezel en de ingewikkelde infrastructuur die print-, audio- en videotechnologieën met elkaar verbindt tot één gigantisch netwerk. En deze lijst beslaat slechts het topje van de communicatietechnologie-ijsberg.

De echte geboorte van het internet kwam zo'n 60 jaar geleden toen al deze technologieën met elkaar werden verbonden. Vandaag noemen we het misschien het internet, maar dit wonder van het moderne leven werd in eerste instantie gecreëerd als een middel voor wetenschappers om hun computergegevens over enorme afstanden te delen in de strijd tegen de Koude Oorlog.

Toen de Sovjet-Unie op 4 oktober 1957 de eerste door mensen gemaakte satelliet Spoetnik in een baan om de aarde lanceerde, reageerde de Amerikaanse federale regering snel door de National Aeronautics and Space Administration (NASA) en het Advanced Research Projects Agency (ARPA) van het Ministerie van Defensie op te richten. Deze agentschappen zouden de Koude Oorlog uitvechten door ruimtevaarttechnologieën te ontwikkelen die de wereld naar het digitale tijdperk zouden leiden.

Militaire experts in de jaren 1950 maakten zich zorgen dat een paar raketten het hele netwerk van telefoonlijnen, die efficiënte communicatie over lange afstanden mogelijk maken, plat zouden kunnen leggen. En dus stelde een wetenschapper bij ARPA met de naam J.C.R. Licklider in 1962 zijn oplossing voor om een "galactisch netwerk" van computers te bouwen die met elkaar konden praten en regeringsleiders in staat stelden om te communiceren, zelfs als de Sovjets het telefoonsysteem zouden vernietigen.

Op 29 oktober 1969 deelden twee computers ter grootte van een huis, één in het onderzoekslaboratorium van UCLA en de tweede op Stanford University, hun eerste node-to-node bericht met de tekst "LOGIN". Tegen het einde van 1969 werden de twee computers die met elkaar verbonden waren er vier en in de loop van de jaren 1970 identificeerden steeds meer militaire en onderzoekscomputers over de hele wereld elkaar via het Internet Protocol (IP)-adres en deelden ze hun gegevens.

Toen, in 1991, stelde een Zwitserse computerprogrammeur genaamd Tim Berners-Lee (niet Al Gore) de groeiende connectiviteit open voor het grote publiek via wat hij het World Wide Web noemde. Berners-Lee creëerde de allereerste webserver (CERN HTTPd) en de allereerste website (http://info.cern.ch/). Nu heeft iedereen met een pc toegang tot het web via browsers als Mosaic, Netscape, Internet Explorer, Firefox, Chrome, Edge en Safari.

Met zulke enorme hoeveelheden gegevens die werden gedeeld omdat miljoenen nieuwe computers elke dag op het internet werden aangesloten, brachten zoekmachines zoals Google, AltaVista, AskJeeves, Yahoo en later Bing al die gegevens in kaart en indexeerden ze, recentelijk geholpen door kunstmatige intelligentie (AI). Een wereld aan informatie is letterlijk binnen handbereik van iedereen via zijn desktop- of mobiele apparaat.

In 2020 zullen 4,54 miljard van de 7,77 miljard mensen ter wereld verbonden zijn met het internet, en 4,18 miljard van hen maken gebruik van mobiele apparaten. In de Verenigde Staten zijn 100% van de 18- tot 29-jarigen, 97% van de 30- tot 49-jarigen, 88% van de 50- tot 64-jarigen en 73% van de 65-jarigen en ouder "surfers" op het web. De gemiddelde internetgebruiker is 6,5 uur per dag online en genereert 88.555 gigabytes aan internetverkeer per seconde. De gemiddelde smartphonegebruiker besteedt gemiddeld 3 uur en 49 minuten per dag aan zijn apparaat en besteedt 90% van zijn tijd aan het downloaden van meer dan 5 miljoen applicaties (Apps) uit de toonaangevende App stores zoals Google Play, Apple's iTunes en Amazon.

Het internet heeft zich echt ontwikkeld tot de hedendaagse Toren van Babel. Taalbarrières behoren zelfs tot het verleden nu vertaal Apps zoals Google Translate zijn ontwikkeld om van je smartphone een Star Trek-achtige universele vertaler te maken.

Netwerken worden sneller en robuuster, omdat de technologie van de vijfde generatie (5G) in recordtempo wordt geïmplementeerd om de exabytes aan gegevens die worden gedeeld bij te houden. En het internet breidt zich verder uit naar zijn derde fase, waarbij elk apparaat, van je koffiezetapparaat tot je auto, wordt opgenomen in het Internet of Things (IoT), en van je Neuralink-hersenchip tot je pacemaker in het Internet of Bodies (IoB).

Alphabet, het moederbedrijf dat eigenaar is van Google, is uitgegroeid tot een monopolist die 92% van de zoekopdrachten op het web en 44% van alle gegenereerde e-mails kan kan kanaliseren en nu bepaalt wie welke informatie te zien krijgt. Kreten van internetcensuur, vooral tegen christelijke en conservatieve standpunten, nemen toe. Zoals tv-fictieschrijver J. Michael Straczynski citeerde bij monde van een van zijn personages: "Wie informatie controleert, controleert de wereld."

Een nieuwe kans

Terwijl Satan doorgaat met het zuiveren van de Christelijke stem van het internet in zijn waanzinnige klim naar wereldwijde overheersing, is zijn controle nog niet absoluut, waardoor de kerk nog een korte kans heeft. Is het immers niet verbazingwekkend dat we op dit moment meer dan tweederde van de wereldbevolking kunnen bereiken via het internet? De apostelen van de eerste eeuw konden alleen maar dromen van zo'n bereik!

In de afgelopen tien jaar zijn smartphones en andere slimme apparaten zo populair geworden dat ze de online connectiviteit exponentieel hebben vergroot, waardoor steeds meer mensen de kans krijgen om met het evangelie in aanraking te komen. De mogelijkheden om verre mensen te bereiken met het Goede Nieuws zijn nu groter dan ooit tevoren.

Ik geloof dat de Schrift deels de huidige communicatietechnologie voorspelde toen Jezus zei dat in de laatste dagen het Evangelie over de hele wereld verspreid zou worden. Daarom heeft God deze tweede revolutie in wereldwijde communicatie voor dit specifieke doel voorzien.

Herken de tijden

Als we weten dat de Heer ons deze kans heeft gegeven, hoe moeten christenen dan reageren? Is daar een "App" voor?

Ten eerste, als je het feit accepteert dat de Heer elk moment kan terugkeren, zul je de tijden waarin we leven gaan herkennen. Je zult getroost worden in de wetenschap dat God alles onder controle heeft, dat Hij een groots plan heeft en dat Gods kinderen een vitale rol spelen in dat plan. In afwachting van de wederkomst van Christus zijn christenen geroepen om heilig te leven en onze Heer te dienen in evangelisatie.

Voor niet-christenen die het belang inzien van de enorme paradigmaverschuiving naar duisternis die de wereld op dit moment ondergaat, zou dit besef moeten werken als een wekker die je wakker schudt voor het feit dat de wereld niet veel tijd meer heeft. We leven allemaal op geleende tijd. Reageer daarom op de leiding van de Heilige Geest, bid vanuit je hart in geloof en berouw en vraag Jezus om je Verlosser te zijn.

Gebruiken om te evangeliseren

Ten tweede, wetende dat onze Redder binnenkort zal terugkeren, overweeg hoe je al deze geweldige technologieën die God ons heeft gegeven kunt gebruiken om de wereld te evangeliseren voor Jezus Christus. Bijna iedereen van ons heeft toegang tot het internet, dus dat betekent dat iedereen een internet evangelist kan worden door een smartphone te pakken en te tweeten, op Facebook te gaan en een bericht te delen, een eigen website of blog te bouwen of e-mails te sturen.

Bijna de hele wereld is nu toegankelijk binnen handbereik. Maak dus een ritje op de Evangelie Informatie Snelweg! Deel het Goede Nieuws over Jezus Christus en Zijn spoedige wederkomst.

Dr. Nathan E. Jones is auteur, directeur van Internet Outreach/Internet Evangelist bij Lamb & Lion Ministries en co-host van het wekelijkse televisieprogramma Christ in Prophecy.

Bron: The Entire World Is Accessible At Our Fingertips to Share The Gospel Of Jesus And His Soon Return | Harbingers Daily