www.wimjongman.nl

(homepagina)


De weg naar een nieuwe Holocaust wordt geplaveid met dwaasheid en apathie

Door Olivier Melnick - 30 oktober 2023

()

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was de wereld in shock toen ze de verschrikkingen van de Holocaust ontdekte die afkomstig waren uit een van de best opgeleide landen ter wereld. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, vond de Holocaust ALLEEN tachtig jaar geleden plaats of alweer tachtig jaar geleden. Binnen het bereik van de menselijke geschiedenis was dat niet lang, maar als we kijken naar de levensduur van de mens, helpt het ons te begrijpen dat bijna iedereen die de verschrikkingen van de "Shoah" (catastrofe) heeft meegemaakt en het heeft overleefd, er nu niet meer is, simpelweg vanwege ouderdom. Slechts een handvol overlevenden uit de eerste hand zijn vandaag de dag nog om ons heen, de meesten van hen in de negentig. Binnenkort zal niemand meer in staat zijn om iemands hand vast te houden en zijn arm om te draaien om de beruchte tatoeage van het onheil te ontdekken - het dodental van de kampen.

De stemmen van de Shoah vervagen, terwijl de stemmen van het historisch revisionisme roepen dat de Holocaust ofwel schromelijk overdreven was ofwel nooit heeft plaatsgevonden. De herinnering is in handen van familieleden van Holocaustslachtoffers. Daarom blijf ik het verhaal vertellen over hoe mijn moeder zich in Zuid-Frankrijk verborg nadat haar vader door de Gestapo was opgepakt en naar Auschwitz gestuurd om vermoord te worden. Sommige mensen realiseerden zich al vroeg dat de afschuwelijke, georganiseerde genocide op het Joodse volk gedocumenteerd moest worden. Eén van deze mensen was generaal Dwight Eisenhower.

Hij begreep het belang van het documenteren en herinneren van de Holocaust vanaf het moment dat hij het kamp in Orhdruf binnenliep. Toen hij dit subkamp van Buchenwald bezocht met de generaals Bradley en Patton, realiseerde hij zich de omvang van wat hij zag. Hij schreef onmiddellijk een brief aan het hoofd van de Joint Chiefs of Staff, generaal George Marshall, waarin hij zei: ...De dingen die ik zag tarten elke beschrijving. Terwijl ik door het kamp toerde, ontmoette ik drie mannen die gevangenen waren geweest en door een of andere list waren ontsnapt. Ik interviewde hen via een tolk. Het visuele bewijs en de verbale getuigenissen van uithongering, wreedheid en beestachtigheid waren zo overweldigend dat ik er een beetje ziek van werd....Ik bracht het bezoek met opzet om in een positie te zijn waarin ik uit de eerste hand bewijs van deze dingen kan geven als er ooit, in de toekomst, een neiging ontstaat om deze beschuldigingen alleen maar aan te merken als "propaganda".


Het verhaal gaat dat generaal Patton zich op een bepaald moment tijdens het bezoek moest verontschuldigen om in een privéhoekje te gaan overgeven. Ondanks de prijzenswaardige inspanningen van Eisenhower en anderen, loopt de Holocaust steeds meer het risico om in een obscuur hoekje van de geschiedenis terecht te komen, erger nog...Sommigen zullen snel geloven dat het gewoon nooit gebeurd is. Dit is ook de reden waarom het Amerikaanse leger zoveel mogelijk Duitsers dwong om getuige te zijn van de gruwelen die om hen heen hadden plaatsgevonden. Zowel daders als omstanders werden geconfronteerd met de gevolgen van het kwaad in hun midden.

Generaal Eisenhower zou woedend zijn en waarschijnlijk walgen van de huidige jongere generatie. Hun gebrek aan interesse en kennis van de Joodse catastrofe helpt diegenen die het uit de geschiedenis willen laten verdwijnen. Sommige scholen raken het onderwerp nauwelijks aan uit angst de gevoelens van andere bevolkingsgroepen te kwetsen. Ondertussen wordt de Shoah langzaam uitgewist, één persoon per keer, één herinnering per keer, één getuigenis per keer.

Fast forward naar 7 oktober 2023, toen de wereld getuige werd van de verschrikkingen van de Hamas terroristische aanval op Israël. We weten nu dat hun aanval rechtstreeks uit het draaiboek van de nazi's kwam. Eigenlijk was het meer een samensmelting van nazi's en Isis op steroïden. De meeste mensen hebben de gruwelijke beelden die de IDF heeft verzameld niet kunnen bekijken. Hoe kunnen mensen zulke martelingen uitvoeren op mensen, waaronder zeer jonge kinderen en ouderen? Bovendien, hoe kan iemand bij zijn volle verstand ook maar in twijfel zal trekken dat wat Hamas deed onmenselijk was en duidelijk in de categorie "misdaden tegen de menselijkheid" viel?

Koningin Rania van Jordanië heeft het onthoofden van Israëlische kinderen door Hamas in twijfel getrokken in een interview met Christiane Amanpour op CNN. Hogescholen en universiteiten in de VS en andere delen van de wereld hebben zich verenigd tegen Israël en ten gunste van Hamas, waardoor veel Joodse mensen gevaar lopen voor hun leven ... in 2023. Dit is 1933 helemaal opnieuw! We zijn een belangrijke hoek omgeslagen in het moderne antisemitisme. Het beest is wereldwijd ontketend en het is op een brute rooftocht naar Joodse levens.

Om de irrationele terugslag van de media en andere organisaties of regeringen tegen te gaan, hadden de Israëlische autoriteiten een "Eisenhower-moment." Ze besloten een groep journalisten een 43 minuten durende compilatie te laten zien van de gruwelen die Hamas op 7 oktober beging, zodat ze het niet zouden vergeten. Het is zo triest dat zo'n evenement moet worden gehouden, maar de wereld moet het weten. Hoe moeilijk het ook is om naar deze beelden te kijken, we moeten ons hoofd niet afwenden, anders worden we de nieuwe toekijkers van de 21e eeuw.

Als dit het nieuwe normaal is voor Joodse mensen wereldwijd, dan moeten wij ons er ook aan aanpassen, en als gelovigen mogen we niet zwijgen. Duizenden Hamas-sympathisanten hebben zich over de hele wereld verzameld om zich tegen Israël te keren in de grootste vertoning van een dubbele standaard die we ooit hebben gezien. Het Joodse volk moet weten dat er christenen zijn die zich willen inzetten voor hun redding en veiligheid. Waar is de kerk als pro-Hamas mensen roepen "Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn!" of "Vergas de Joden!".

De wereld wordt in tweeën gesplitst nu we pro-Israëlische en pro-Palestijnse facties partij zien kiezen. Niet alle Palestijnen staan aan de kant van Hamas. Velen van hen willen gewoon in vrede leven, maar de scheidslijnen worden vervaagd door bevooroordeelde berichtgeving en dubbele standaarden. Voeg daarbij het feit dat jongere generaties de leugens over Israël gemakkelijk geloven omdat ze geen idee hebben van de geschiedenis. Ze zijn goedgelovige slachtoffers van de propagandaspuwers. Denk hier eens over na:

  • 63% van de Millennials en Gen Z wist niet dat zes miljoen Joden stierven in de Holocaust.

  • 48% van de Millennials en Gen Z kon geen enkel concentratiekamp opnoemen.

  • 56% van de Millennials en Gen Z kon Auschwitz niet identificeren.

  • 11% van de Millennials en Gen Z geloven dat Joden de Holocaust hebben veroorzaakt.

  • 49% van de Millennials en Gen Z heeft holocaustontkenning gezien op sociale netwerken.

Israël heeft je nodig, het Joodse volk heeft je nodig, en het is nu niet het moment om op de schutting te zitten!

Ian Kershaw zei: "De weg naar Auschwitz werd gebouwd door haat, maar was geplaveid met onverschilligheid," waaraan ik toevoeg: "De weg naar nog een Holocaust wordt herbouwd door haat, maar is nu geplaveid met dwaasheid en apathie."

Bron: The Road To Another Holocaust Is Being Paved With Wokeness And Apathy | Harbingers Daily