www.wimjongman.nl

(homepagina)


Is Israël weer het 'wapen in Gods hand' tegen hen die onschuldig bloed vergieten?

Door Amir Tsarfati - 2 november 2023

()

(Galilea, Israël) - Shalom vanuit een heel ander Israël dan een maand geleden. Toen waren we verwikkeld in politieke wrijvingen. Er was een enorme verdeeldheid over de justitiële hervorming en van alle kanten werden bedreigingen geuit. Cultureel gezien waren we niet alleen twee verschillende landen met een conservatieve bevolking en een liberale bevolking, maar hadden we talloze subgroepen rond religieuze overtuigingen en levensstijlkeuzes en etnische achtergronden. Toen ik naar mijn land keek, voelde ik een ongelooflijk verdriet. We waren een natie die een interne oorlog uitvocht en ik zag mijn land uit elkaar vallen.

Dat is nu niet meer zo. Als je nu naar Israël kijkt, zie je één land, één volk. Wij zijn Israëli's en als je een van ons kwaad doet, doe je dat met ons allemaal. Als natie werden we aangevallen. Als natie zijn we vermoord, gemarteld en ontvoerd. En als natie zullen we wraak nemen op degenen die deze gruwelijke daden hebben begaan tegen onze kinderen, onze ouderen, onze vrouwen en onze mannen. We zullen er ook voor zorgen dat degenen die ons aanvielen nooit meer de mogelijkheid zullen hebben om dat opnieuw te doen, want we weten dat als ze het konden, ze het zouden doen. Hamas heeft dit niet zomaar "uit hun systeem gehaald" en zijn ze nu klaar om aardig te spelen. Ze zijn dezelfde kwaadaardige, antisemitische nazi's die ze altijd zijn geweest, en ze zullen niet tevreden zijn totdat elke Jood de zee in is geduwd.

Dat gaat niet gebeuren.

"Maar, Amir, jij gelooft in Jezus. Moet je dan niet de andere wang toekeren?" Ik zal dat op twee manieren beantwoorden. Ten eerste, nergens in de Schrift wordt een natie verteld om de andere wang toe te keren. Er is geen Bijbelpassage die een regering vertelt dat ze het kwaad dat haar wordt aangedaan moet accepteren en in liefde moet reageren. In feite is het door de hele Schrift heen de staat die door God wordt gebruikt als Zijn wapen tegen het kwaad. Op dit moment is Israël dat wapen in Gods hand en Hij gebruikt het om de demonische terroristen uit te roeien die zulke verachtelijke en kwaadaardige misdaden tegen onschuldigen hebben begaan.

Ten tweede hebben wij als gelovigen de verantwoordelijkheid om onschuldigen te beschermen. Ja, Jezus zei dat de andere wang toekeren de juiste actie is als je geslagen wordt. Maar Hij zei dat in een bepaalde context en met betrekking tot een specifieke situatie. Als ik word aangevallen en ik vind het gepast om mijn aanvaller liefdevol te antwoorden, dan moet ik dat doen. Maar als een kind wordt aangevallen, dan moet mijn reactie bescherming van de onschuldige zijn met alle middelen die nodig en gepast zijn.

De acties van Israël voldoen aan dat "noodzakelijke en gepaste" criterium om de onschuldigen te beschermen en het kwaad uit te roeien. Meer en meer naties zullen zich binnenkort in dezelfde situatie bevinden en dezelfde keuzes maken, omdat dit radicale antisemitisme en, in veel gevallen, de bijbehorende universalistische islamistische visie niet gelokaliseerd zal blijven in het Midden-Oosten. Deze oorlog is een wereldwijde gebeurtenis met vertakkingen over de hele wereld.

Gaza

De Israëlische grondaanval in Gaza gaat door. Het plan is om de Gazastrook in tweeën te snijden, waardoor de Israël Defense Forces (IDF) het Shifa ziekenhuis - het belangrijkste ziekenhuis in Gaza - kunnen omsingelen. New York Times, voordat u begint te zeggen: "Zie je wel, we zeiden toch dat Israël graag ziekenhuizen bombardeert", zal ik u vertellen waarom ze dat doen. In dat ziekenhuis, dat zowel boven als onder de grond is gebouwd, bevindt zich het hoofdkwartier van Hamas.

Als Israël echt niets om burgers gaf, dan hadden ze een paar bunkerbommen op het Shifa terrein gegooid en waren ze er klaar mee. In plaats daarvan maken ze een riskante manoeuvre om Hamas-terroristen aan te vallen, terwijl ze aankondigen wat ze gaan doen zodat het ziekenhuis en het omliggende gebied van burgers kunnen worden ontdaan.

Opnieuw zien we het verschil tussen Hamas en de IDF. Hamas richt zich op onschuldige burgers. De IDF waarschuwt burgers zodat ze kunnen ontsnappen. De reden dat niet-strijders worden gedood, is omdat Hamas hen dwingt achter te blijven om het menselijk schild in stand te houden, en zodat ze hun lichamen daarna kunnen gebruiken als propaganda voor de wereldmedia.

Er zijn miljarden dollars in Gaza gestort. Waar is dat allemaal gebleven? Ten eerste naar de Hamas-leiders. De plaatsvervangend voorzitter van Hamas, Mousa Abu Marzuk, is 3 miljard dollar waard, voormalig voorzitter Khaled Mashal is 4 miljard dollar waard en de huidige voorzitter Ismail Haniyeh is ook 4 miljard dollar waard. Het is wel begrijpelijk, want er is veel geld nodig om hun luxe huisvesting in Turkije en Qatar te betalen. Je kunt toch niet verwachten dat ze in Gaza tussen het gespuis gaan wonen? Het grootste deel van het overgebleven geld ging naar de bouw van een ingewikkeld stelsel van 1300 tunnels met meerdere niveaus die zich over 500 kilometer uitstrekken en 70 meter diep zijn.

De fout in dit tunnelsysteem is dat er gas nodig is voor generatoren om het ventilatiesysteem van stroom te voorzien. Dus, terwijl er voedsel en water is in Gaza, evenals elektriciteit in de meeste gebieden, is gas erg moeilijk te vinden. Dit komt omdat de IDF al het gas dat ze kunnen vinden in beslag heeft genomen. Geen gas, geen ventilatoren. Geen ventilatoren, geen lucht. Geen lucht, de terroristen zullen gedwongen worden om uit hun holen te kruipen waar ze zich zullen overgeven of gedood worden.

Libanon en Syrië

Iran wil wanhopig dat hun milities in het zuiden van Syrië iets ondernemen tegen Israël. Maar tot nu toe zijn er alleen af en toe raketten of artilleriebeschietingen geweest. Hezbollah in Libanon staat onder dezelfde druk van Iran. De schermutselingen over de Libanees/Israëlische grens zijn intenser dan die met Syrië, maar hebben nog steeds meestal de vorm van raketten en luchtaanvallen. Er zijn echter wel grensovertredingen geweest waar de IDF tegen moest optreden. Hassan Nasrallah, secretaris-generaal van Hezbollah, heeft aangekondigd dat hij vrijdag om 15.00 uur een belangrijke toespraak zal houden.(Inmiddels al geweest zonder opzienbarend te zijn). Er wordt gespeculeerd dat hij zal verklaren dat Hezbollah zich in de oorlog zal mengen.

Dit zou om twee redenen ongelukkig zijn. Ten eerste willen de Libanezen geen oorlog. De meeste burgers in Libanon zijn goede, hardwerkende mensen die zich in de ongelukkige situatie bevinden dat hun land wordt gecommandeerd door een terroristische organisatie waarvan de touwtjes in handen zijn van het radicale islamistische regime van Iran. Misschien zal dit de katalysator zijn voor het volk om eindelijk in opstand te komen en Hezbollah te verdrijven.

[Opmerking: De Libanese minister van Buitenlandse zaken dar hij liever een regio oorlog heeft dan een burgeroorlog.]

De tweede reden waarom Nasrallah goed moet nadenken voordat hij de strijd aangaat, is dat het een fatale fout zou zijn als hij dat zou doen. Vanwege de organisatie en training van Hezbollah, zouden er waarschijnlijk meer Israëlische levens nodig zijn om Hezbollah te beëindigen. Maar wees gerust, tegen de tijd dat de IDF klaar is, is er geen Hezbollah en geen Hassan Nasrallah meer.

Gisteravond bracht Ismail Qaani, commandant van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van Iran, een bezoek aan Beiroet, waarschijnlijk om de betrokkenheid van Hezbollah in de volgende fase van de oorlog te bespreken. Bidt alstublieft dat dit front niet wijd open gaat.

Jemen

De Houthi's van Jemen hebben de oorlog verklaard aan Israël. Je vraagt je misschien af waarom dit 50.000 man sterke rebellenleger, dat 1000 mijl van Israël verwijderd is, de oorlog verklaart. Omdat ook zij worden gefinancierd en geleid door de ayatollahs in Teheran. Deze extremistische sjiieten hebben ballistische langeafstandsraketten en hebben die op Israël afgevuurd. Minstens één werd vernietigd door een schip van de Amerikaanse marine. Een andere werd uitgeschakeld terwijl hij nog in de ruimte was door Israëls nieuwe Arrow-3 hypersonische antiballistische raketsysteem. Tot nu toe hebben ze alleen raketten op Israël afgevuurd. Maar als een van die ballistische raketten zijn doel vindt, zullen er massale slachtoffers vallen.

Iran

Wat hebben alle vijanden van Israël gemeen? Een trouw aan Iran. De Iraniërs hebben een superioriteitscomplex als het gaat om hun medemensen in het Midden-Oosten. Als er vuil werk gedaan moet worden, hebben ze liever dat Arabische handen dat doen. Hun Perzische handen zijn te fijn gemanicuurd voor het zware werk. Daarom hebben ze de milities opgericht. Hezbollah, Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad, Houthi's, Kata'ib Sayyid al-Shuhada en al die anderen, ze zijn allemaal de strijdkrachten van de Perzen, want het heeft geen zin om Iraans bloed te vergieten als er zoveel Arabieren rondhangen. Ik weet dat mijn woorden hard en ongelooflijk gevoelloos klinken, maar ze zijn honderd procent accuraat als het gaat om de houding van het islamistische regime in Teheran. Als Hezbollah en de milities in Syrië vanuit het noorden aanvallen, weet Israël wie erachter zal zitten. Als de tijd rijp is, zal er een afrekening plaatsvinden.

Egypte

De Egyptische regering opent eindelijk een veldhospitaal aan hun kant van de grensovergang bij Rafah. Wat ze niet doen is hun poorten wijd openzetten voor een toestroom van Gazanen. Waarom niet? Omdat ze het geweld en de problemen kennen die daarmee gepaard gaan.

De Egyptische premier is zo vastbesloten om Gazanen uit het land te houden dat hij onlangs zei dat hij bereid is miljoenen levens op te offeren om de grens tegen Palestijnen te beschermen.

Wat de betrekkingen met Israël betreft, is er nog steeds sprake van dezelfde oppervlakkige koelte tussen de twee landen. Maar achter de schermen wordt er heimelijk samengewerkt.

Jordanië

Jordanië blijft in vrede met Israël. Ze maken zich zorgen over de raketten in Syrië en Irak en hebben de VS gevraagd om Patriots in te zetten om het luchtruim boven hun land te beschermen.

Saoedi-Arabië, VAE en Bahrein

Elk van deze landen heeft duidelijk gemaakt dat de Abraham Akkoorden een blijvertje zijn. Zowel Rusland als Iran willen een wig drijven tussen de Saoedi's en Israëli's vanwege energie, maar hun trucs werken niet. De VAE gaven aan dat een sterke relatie met Israël "onze toekomst" is, terwijl de Bahreiners zeiden dat het onderhouden van een relatie met Israël in hun gemeenschappelijk belang is. Onthoud dat wanneer de Ezechiël 38 oorlog begint, deze landen buiten de strijd zullen blijven en de naties die Israël aanvallen sterk zullen bekritiseren.

Verenigde Staten van Amerika

De VS zijn in deze strijd Israëls beste vriend geweest en we zijn hen zeer dankbaar voor hun hulp. Helaas betalen de Amerikaanse bases in Syrië en Irak de prijs. Bijna elk uur vallen Iraanse milities het Amerikaanse leger aan met raketten en zelfmoorddrones, en het aantal Amerikaanse slachtoffers stijgt. Hoe verontrustend deze ontwikkelingen overzee ook zijn, ik maak me net zoveel zorgen over het vasteland van de VS. Zoveel terroristen zijn opgegaan in de constante immigrantenstroom en nu heeft de FBI aangekondigd dat ze erg nerveus zijn over aanslagen in Amerikaanse steden die geïnspireerd zijn door wat Hamas op 7 oktober deed. Er is ook een nieuwe culturele kloof aan het ontstaan tussen virulente Palestijnse aanhangers en degenen die kritiek hebben op de verschrikkingen die Hamas heeft begaan. Veel van deze onwetende haat vindt zijn oorsprong in de Amerikaanse academische wereld.

Europa

Er is een enorme verdeeldheid tussen Europeanen en de enorme moslimbevolking die nu in hun steden woont als gevolg van een opengrenzenbeleid. De spanning tussen de oude garde en de nieuwkomers wordt steeds groter. Zo lang hebben Europese regeringen geweigerd om toe te geven dat er een probleem was, maar zoals Ayn Rand ooit zei: "Je kunt de werkelijkheid vermijden, maar je kunt de gevolgen van het vermijden van de werkelijkheid niet vermijden." Ik ben bang dat die gevolgen voor de deur staan. Het zou wel eens de oorlog in Israël kunnen zijn die Europa over de rand duwt. Terwijl de anti-Israël protesten aanzwellen en het aantal Joodse huizen dat met davidsterren wordt bespoten groeit, is het zeer waarschijnlijk dat er een flashpoint komt dat de straten in brand zal zetten.

Turkije

Op papier zijn Turkije en Israël bondgenoten. Maar president Erdogan wil gezien worden als een sterke moslimleider. Vorige week nog, tijdens een massale demonstratie ter ere van de Turkse onafhankelijkheid, maakte hij van de gelegenheid gebruik om een antisemitische tirade te houden, waarbij hij ook duidelijk maakte dat hij Hamas niet als een terroristische organisatie beschouwt. Maar zelfs terwijl hij deze dingen zegt, staat hij toe dat twee Amerikaanse B-1 bommenwerpers in Turkije landen voor het geval ze nodig zijn tegen Hezbollah. Erdogan probeert het midden te houden tussen twee werelden, maar hij zal binnenkort een kant moeten kiezen. Nogmaals, omdat we Ezechiël 38 kennen, herkennen we dat het niet de kant van Israël zal zijn.

Joodse mensen over de hele wereld

Alle Hollywood Joden hadden vorige week een zeer slechte dag toen ze plotseling wakker werden en zich realiseerden dat liberaal en progressief zijn niet genoeg is. Velen ontdekten dat hun vrienden hen in de steek begonnen te laten voor de zonde dat ze Joods zijn. Ze dachten dat de wereld verder was dan Joden haten, gewoon omdat ze Joden zijn. Maar de wereld nam gewoon een kleine pauze. Nu is antisemitisme weer in zwang. In Duitsland is het aantal gevallen van antisemitisme met 240% gestegen; in Oostenrijk met 300%; in Zuid-Afrika met 720%; en in het Verenigd Koninkrijk met 1351%.

Er hangt op dit moment een donkere wolk over de wereld. Een standpunt innemen ten opzichte van Israël zal binnenkort een prijs hebben. Het kan relationeel zijn. Het kan fysiek worden. Wat we zien is symptomatisch voor de groeiende invloed van de vijand. Het is echt duivels en je zult het pas begrijpen als je je geestelijke bril opzet. Maar het is wat wij als gelovigen verwachten omdat we weten dat deze wereld wordt voorbereid op de dag dat er één leider zal opstaan met de macht van Satan zelf. En op die dag zullen allen die nog over zijn in deze wereld hem volgen.

Je wilt er niet bij zijn als dat gebeurt, want het zal een periode zijn waarin Gods oordeel over deze wereld zal neerdalen. Het zal een tijd zijn zoals geen andere, waarin de Heer erop uittrekt om Zijn volk te tuchtigen en degenen te straffen die Hem hebben afgewezen. Maar je hoeft hier niet bij te zijn. De Bijbel vertelt ons dat redding een kwestie is van geloven en Jezus ontvangen als je Heer en Redder. Als je meer wilt weten over hoe je een volgeling van Jezus kunt worden, volg dan deze link.

Amir Tsarfati is voormalig plaatsvervangend gouverneur van Jericho, Israëlisch reisleider, auteur en de oprichter en voorzitter van Behold Israel.

Bron: Amir Tsarfati: Is Israel Again The ‘Weapon In God’s Hand’ Against Those Who Shed Innocent Blood? | Harbingers Daily