www.wimjongman.nl

(homepagina)


De barbaarsheid van Hamas is een voorbode van een nucleair Iran

Net zoals de vrije wereld optrad tegen de nazi's, zou hetzelfde moeten gebeuren tegen het terroristische regime in Iran.

Dr. Ori Wertman - 25 10-23

()

Het bloedbad dat Hamas aanrichtte onder meer dan 1400 Israëli's (een aantal dat gelijk staat aan 60.000 Amerikanen per hoofd van de bevolking, 12 keer 9/11), voornamelijk burgers waaronder ouderen, vrouwen en kinderen, heeft niet alleen de staat Israël maar de hele wereld geschokt. De vreselijke verhalen van overlevenden van de aanval, die velen doen denken aan de Holocaust, en de gruwelijke video's en foto's die in de media en op sociale netwerken zijn gepubliceerd en die lijken te zijn overgenomen van de gruweldaden van ISIS, hebben de hele wereld laten zien hoe moorddadig en barbaars Hamas is, een terroristische organisatie die breed wordt gesteund door het Palestijnse volk, en niet alleen in de Gazastrook.

Volgens de laatste PSPSR opiniepeiling, uitgevoerd door de Palestijnse opiniepeiler Khalil Shikaki eind september, zou Hamasleider Ismail Haniyeh de zittende president Abu Mazen verslaan met een meerderheid van bijna 60% als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden in de Palestijnse Autoriteit. In deze context bestaat er geen twijfel over dat de massamoord door Hamas op onschuldige mensen, wier enige zonde was dat ze Joden waren, onder andere voortkwam uit de schoolboeken in Palestijnse scholen die Jodenhaat onderwijzen en uit ophitsing in moskeeën en de Palestijnse media.

Er bestaat geen twijfel over dat Israël erin zal slagen Hamas en de andere Palestijnse terroristische organisaties te verslaan. Het enige dat de Joodse staat nodig heeft, is voortdurende vastberadenheid, geduld en internationale legitimiteit, die Israël op dit moment in overvloed krijgt van zijn vrienden wereldwijd. Als we de gebeurtenis echter in een breed perspectief plaatsen, is het essentieel om één feit in gedachten te houden dat ongetwijfeld van invloed kan zijn op de toekomst van de vrije wereld. Laten de leiders in Washington, Londen, Parijs en Berlijn niet vergeten dat Hamas deel uitmaakt van de As van het Kwaad onder leiding van Iran. Deze as wordt ook gedeeld door Syrië, een land geleid door een dictator die honderdduizenden van zijn volk heeft afgeslacht, en door de terroristische organisatie Hezbollah, die de staat Libanon heeft gegijzeld.

Sinds de Islamitische revolutie in Iran heeft het regime in Teheran Hamas financieel en militair gesteund, een steun die dramatisch is toegenomen sinds het de Gazastrook overnam in de zomer van 2007. Net als de precieze en geavanceerde wapens die Iran heeft overgedragen aan Hezbollah - die volgens schattingen 150.000 raketten en raketten bezit die het hele grondgebied van Israël bestrijken - heeft Iran wapens geleverd aan Hamas via de tunnels aan de Rafah grens, Hamas terroristen getraind en hen uitgebreide kennis gegeven in hybride terroristische oorlogvoering. Bovendien, zoals gepubliceerd in de Wall Street Journal, zat Iran achter de moorddadige terroristische aanval op 7 oktober, toen deze leiders openlijk hun steun hiervoor uitspraken.

De leiders van de vrije wereld hoeven zich niet voor te stellen wat er zou gebeuren als Iran een kernwapen zou hebben dat niet alleen Israël, maar ook Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en zelfs de Verenigde Staten zou kunnen treffen. Ze moeten gewoon begrijpen dat het bloedbad dat Hamas die dag aanrichtte slechts de opmaat is voor de Iraanse kernbom die zal vallen op een van de Europese steden binnen het bereik van de As van het Kwaad.

Na het zien en begrijpen van de brute aard van de as van het kwaad onder leiding van het Ayatollah-regime in Iran, die wordt belichaamd door het vermoorden van onschuldigen met eindeloze wreedheid, bestaat er geen twijfel over dat Iran geen kernwapens mag verwerven. Als Iran kernwapens bezit, zal het voor het Westen een uitdaging zijn om brute slachtpartijen tegen onschuldige mensen te voorkomen, zoals in Israël is gebeurd. Westerse leiders moeten niet in de val trappen waar vooraanstaande politici in Europa in trapten, waaronder de voormalige Labourleider Jeremy Corbyn, die de terroristen van Hamas en Hezbollah "mijn vrienden" noemde.

Tot slot, de Westerse wereld, die tot nu toe in beslag werd genomen door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne, heeft zich nu gericht op een veel belangrijkere bedreiging in de vorm van de radicale islam onder leiding van het terroristische regime in Iran. Met terrorisme bedreigen de radicalen in Teheran alle landen in de regio die, zoals de Abraham Akkoorden en het op handen zijnde normalisatieakkoord tussen Israël en Saoedi-Arabië illustreren, gewoon een betere toekomst willen voor hun kinderen in het Midden-Oosten.

Net zoals de vrije wereld optrad tegen de Nazi's, moet hetzelfde gedaan worden tegen het terroristische regime in Iran. Terroristen mogen niet gesust worden; ze moeten verslagen worden.

Het eerste wat de landen van de verlichte wereld moeten doen, is koste wat het kost voorkomen dat Iran kernwapens krijgt. Elke nucleaire overeenkomst met het moorddadige regime in Iran geeft het alleen maar meer tijd op weg naar nucleaire capaciteit, waarmee het in staat zal zijn om alle landen van het Midden-Oosten en, na hen, het verlichte Westen tot slaaf te maken. Omwille van de vrede in het Midden-Oosten is het tijd om het terroristische regime in Iran te stoppen!

JISS Policy Papers worden gepubliceerd dankzij de vrijgevigheid van de Greg Rosshandler Family.

Bron: The barbarism of Hamas is a prelude to Iran going nuclear - JISS