www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een voorproefje van wat komen gaat - God waarschuwt de ongelovige wereld

Door Jan Markell 29 augustus 2023

()

We waren allemaal gebroken door de beelden die begin augustus uit Maui kwamen. Iedereen zei dat het het einde van de wereld was. Het was apocalyptisch. De taferelen doen ons denken aan beelden uit de Tweede Wereldoorlog toen tientallen steden eruitzagen als Lahaina, Maui.

Maar dit was geen beproeving in oorlogstijd. Dit was een rustige dag in het paradijs die werd onderbroken door het ondenkbare. Een bosbrand van verdachte oorsprong maakte op gewelddadige wijze een einde aan het leven van honderden en mogelijk duizenden mensen wier dag begon als elke andere en eindigde in een helse beproeving. We zien waarom de Bijbel zegt: "Vandaag is de dag van verlossing." (2 Korintiërs 6:2) Het leven kan abrupt en onverwacht eindigen. Niemand is een morgen beloofd.

Het woord "apocalyptisch" wordt over de hele wereld gebruikt terwijl de planeet kreunt, in afwachting van de bevrijding van Jezus Christus wanneer Hij haar zal bevrijden.

Elders in Europa viel in één dag een maand lang regen op delen van Slovenië. China kreeg te maken met verwoestende overstromingen. Gewassen in de hele regio werden volledig weggevaagd en de schade aan eigendommen is enorm. Verwoestende hitte heeft miljoenen mensen over de hele wereld geteisterd. Duitsland werd geteisterd door hagel. Branden in Portugal creëerden een "apocalyptisch inferno".

Dit, en nog veel meer, terwijl we in de aanloop zitten naar de opname - de ultieme apocalyptische gebeurtenis.

En goddelijk oordeel moet ook in overweging worden genomen als we zien hoe verdorven activiteiten plaatsvinden. "Go Gay Hawaii" heet iedereen welkom in het homovriendelijke Maui op een website die speciaal voor dit soort promotie is gemaakt.

Op de website staat: "De homogemeenschap van Maui is omvangrijk en accepterend. Er zijn talloze LGBT- en homovriendelijke bedrijven op het eiland, exclusieve Maui gay resorts en er is genoeg te zien, te doen en te beleven op dit magische eiland. Maui Gay Pride is een belangrijk evenement dat elk jaar plaatsvindt rond het eerste weekend van oktober."

De promotie gaat verder: "In 2011, toen de gouverneur van Hawaï, Neil Abercrombie, de wetgeving ondertekende die het homohuwelijk in Hawaï legaliseerde, bezegelde hij het lot van de staat als een van de topbestemmingen voor homo's in de wereld. We verwelkomen je om vandaag nog je vakantie of bruiloft voor homo's in Maui te plannen!"

En interessant genoeg was het enige bouwwerk in Lahaina dat niet verwoest was een kerk, hoewel het geen evangeliepredikende kerk was.

Tijdens de zevenjarige Verdrukking zal elke stad en natie op Maui lijken. Kun je je dat voorstellen? Ik niet. De stad Lahaina is een voorproefje van wat komen gaat. De aarde zal wankelen van aardbevingen, meteorietenregens en asteroïden, sterren die uit de hemel vallen en het bewegen van bergen. Een derde van de bomen zal verbranden.

De zon zal donker worden en de maan zal in bloed veranderen.

De mensheid zal zich verbergen in grotten en rotsen en smeken: "Val op ons en verberg ons voor het aangezicht van Hem die op de troon zit en voor de toorn van het Lam! Want de grote dag van Zijn toorn is gekomen, en wie is in staat om stand te houden?" (Openb. 6:12-17).

Wanneer de dingen op hun ergst zijn, zal Christus tijdens Zijn tweede komst plotseling op de planeet Aarde verschijnen, anders "zal geen vlees behouden worden." (Matteüs 24:22)

God waarschuwt de ongelovige wereld voor wat komen gaat. Miljarden komen om in die ongekende tijd en de hedendaagse rampen zijn een bleke voorbode van de dingen die komen gaan.

Als jij Jezus Christus als Heer en Verlosser van je leven hebt, dan is niets van dit alles van belang. Gelovigen ontsnappen aan de komende toorn in de Verdrukking. (Openb. 3:10) Maar we hebben allemaal geliefden die weinig weten over Gods eeuwenplan. Hen is nooit verteld over eeuwig leven. Ze weten niet dat Gods toorn niet bestemd is voor ware gelovigen - tenzij je het hen vertelt. En, tenzij je hen het verlossingsplan uitlegt.

Doe dat vandaag.

Jan Markell is auteur, spreker, presentator van Understanding the Times radio, te horen op meer dan 850 stations in heel Amerika, en de oprichter en president van Olive Tree Ministries.

Bron: Jan Markell: A Preview Of Things To Come — God Is Warning The Unbelieving World | Harbingers Daily