www.wimjongman.nl

(homepagina)


Voorkeurskandidaten Palestijnen: Terroristen die Joden willen doden

door Bassam Tawil - 5 juni 2023

  • Voor de 87-jarige Abbas en zijn Fatah-factie was de overwinning van de Hamas-aanhangers niet alleen vernederend, maar ook een herinnering dat als het aankomt op de omgang met Israël, veel Palestijnen het terrorisme verkiezen boven diplomatie.

  • De aan Hamas gelieerde studenten veroordeelden ook de door Fatah gedomineerde Palestijnse Autoriteit voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie met Israëlische veiligheidstroepen op de Westelijke Jordaanoever. Elke vorm van samenwerking met Israël komt volgens hen neer op verraad.

  • De onderliggende boodschap van de aan Hamas gelieerde lijsten aan de duizenden studenten op de twee campussen was: Stem op ons omdat we expliciet en zonder voorbehoud de gewapende strijd tegen Israël steunen en beloven de Jihad (heilige oorlog) voort te zetten om Joden te vermoorden en Israël te vervangen door een genocidale islamitische staat, vrij van niet-moslims.

  • Het zou ook geen goed idee zijn om algemene verkiezingen te houden op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook op een moment dat een meerderheid van de Palestijnen steun betuigt aan een "gewapende intifada" (opstand) tegen Israël.

  • Artikel 13 van het Hamas-convenant spoort moslims aan om de Jihad tegen Israël te voeren en alle vredesinitiatieven af te wijzen: "Er is geen oplossing voor de Palestijnse kwestie behalve door Jihad. Initiatieven, voorstellen en internationale conferenties zijn allemaal tijdverspilling en vergeefse moeite."

  • De overwinning van de aan Hamas gelieerde lijsten op de twee Palestijnse universiteiten op de Westelijke Jordaanoever zou niet alleen moeten dienen als een waarschuwing voor Mahmoud Abbas, maar ook voor de internationale gemeenschap, in het bijzonder voor de regering Biden, wiens vertegenwoordigers het misleidende en gevaarlijke idee van een "tweestatenoplossing" tussen de Palestijnen en Israël blijven promoten.

  • De universiteitsstudenten die voor Hamas hebben gestemd, hebben Hamas' oproep tot jihad en terrorisme tegen Israël onderschreven. Ze hebben Hamas' argument onderschreven dat Israël geen bestaansrecht heeft. Ze hebben ook het argument onderschreven dat geen enkele Palestijnse of Arabische leider het recht heeft om ook maar enige concessie aan Israël te doen.

  • De functionarissen in de regering Biden, de Europese Unie en de Verenigde Naties die blijven praten over de noodzaak van een "tweestatenoplossing" pleiten in feite voor de oprichting van nog een staat onder leiding van Hamas, net als ISIS, dit keer op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. Een soortgelijke staat bestaat al in de door Hamas geregeerde Gazastrook, die wordt gebruikt als lanceerbasis om raketten op Israël af te vuren.

  • Door opnieuw voor Hamas te stemmen, sturen de Palestijnen ... ook een waarschuwing naar Abbas en andere Palestijnse leiders om geen vrede te sluiten met Israël of er op welke manier dan ook mee samen te werken, of anders zullen ze worden behandeld als verraders - nog een bewijs, alsof dat nog nodig was, dat de Palestijnen opnieuw hebben gekozen voor geweld, terrorisme en ellende in plaats van een mooie, veelbelovende toekomst, een betere economie en welvaart voor hun jongeren.

( )

>Aan Hamas gelieerde lijsten wonnen de meeste zetels in de studentenraadverkiezingen die vorige maand werden gehouden op de twee belangrijkste Palestijnse universiteiten op de Westelijke Jordaanoever: An-Najah Universiteit in Nablus en Birzeit Universiteit bij Ramallah. De studenten die aangesloten zijn bij Hamas, wiens handvest openlijk oproept tot de eliminatie van Israël, pochten dat hun groep terroristische aanvallen blijft uitvoeren waarbij Joden gedood of gewond zijn. Afgebeeld: Hamas-aanhangers vieren de overwinning in de studentenraadverkiezing van 2022 aan de Birzeit Universiteit, op 19 mei 2022. (Foto door Abbas Momani/AFP via Getty Images)

Palestijnen hebben opnieuw laten zien dat hun echte helden, helaas, degenen zijn die terroristische aanvallen uitvoeren op Joden en streven naar de eliminatie van Israël.

In mei werden er verkiezingen gehouden voor studentenraden op de twee belangrijkste Palestijnse universiteiten op de Westelijke Jordaanoever: An-Najah Universiteit in Nablus en Birzeit Universiteit, ten noorden van Ramallah, de feitelijke hoofdstad van de Palestijnen. De twee belangrijkste studentenlijsten die meededen aan de verkiezingen zijn aangesloten bij Hamas, de terroristische organisatie die de Gazastrook controleert, en Fatah, de regerende factie onder leiding van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA).

De resultaten van de verkiezingen aan de twee universiteiten verrasten niet degenen die bekend zijn met de algemene gevoelens onder de Palestijnen: de lijsten die gelieerd zijn aan Hamas wonnen de meeste zetels in de studentenraden. Voor de 87-jarige Abbas en zijn Fatah-factie was de overwinning van de Hamas-aanhangers niet alleen vernederend, maar ook een herinnering aan het feit dat als het aankomt op de omgang met Israël, veel Palestijnen het terrorisme verkiezen boven diplomatie.

De verkiezingscampagnes en debatten op de universiteiten gingen vooral over de relatie tussen de Palestijnen en Israël.

De studenten die aangesloten zijn bij Hamas, wiens handvest openlijk oproept tot de eliminatie van Israël, pochten dat hun groep terroristische aanvallen blijft uitvoeren waarbij Joden zijn gedood of gewond. Deze studenten maakten hun rivalen in Fatah belachelijk omdat ze te soft zouden zijn voor Israël en niet genoeg terreuraanslagen tegen Joden zouden plegen.

De aan Hamas gelieerde studenten veroordeelden ook de door Fatah gedomineerde Palestijnse Autoriteit voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie met Israëlische veiligheidstroepen op de Westelijke Jordaanoever. Elke vorm van samenwerking met Israël komt volgens hen neer op verraad.

De onderliggende boodschap van de aan Hamas gelieerde lijsten aan de duizenden studenten op de twee campussen was: Stem op ons omdat we expliciet en zonder voorbehoud de gewapende strijd tegen Israël steunen en beloven de Jihad (heilige oorlog) voort te zetten om Joden te vermoorden en Israël te vervangen door een genocidale islamitische staat, vrij van niet-moslims.

Tijdens verkiezingsbijeenkomsten op de twee universiteitscampussen gebruikten aanhangers van Hamas spandoeken en foto's waarop Palestijnse terroristen werden verheerlijkt, zoals de hooggeplaatste Hamasleden Mohammed Def en Mosab Shtayyeh, die door Israël worden gezocht voor hun rol in een reeks terroristische aanslagen, waaronder schietpartijen en zelfmoordaanslagen.

Toen het aan Hamas gelieerde Islamitisch Blok op 24 mei te horen kreeg dat het de verkiezingen aan de Birzeit Universiteit had gewonnen, kondigde het aan dat Mosab Shtayyeh, die momenteel om onbekende redenen in hechtenis wordt gehouden door de Palestijnse Autoriteit, zal fungeren als "erevoorzitter" van de studentenraad.

Nu de twee belangrijkste Palestijnse universiteitsstudentenraden worden gecontroleerd door Hamas, is het de vraag of het wel een goed idee zou zijn om de lang verwachte presidents- en parlementsverkiezingen te houden voor de PA op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Het antwoord is helaas "nee" -- en zeker niet onder de huidige omstandigheden, waar een meerderheid van de Palestijnen zegt dat ze op Hamasleider Ismail Haniyeh zouden stemmen als en wanneer er nieuwe PA presidentsverkiezingen zouden worden gehouden. Het zou ook geen goed idee zijn om algemene verkiezingen te houden op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook op een moment dat een meerderheid van de Palestijnen steun betuigt voor een "gewapende intifada" (opstand) tegen Israël.

Meer dan 70% van de Palestijnen, volgens een opiniepeiling van het Palestinian Center for Policy and Survey, steunt de terroristische aanslag waarbij twee broers, Hallel Yaniv, 21, en Yagel Yaniv, 19, koelbloedig werden vermoord in maart toen ze door de Palestijnse stad Huwara reden op weg naar huis. Uit de peiling bleek ook dat 68% van de Palestijnen de vorming van terreurgroepen, zoals de Lions' Den, steunt om Joden aan te vallen en te vermoorden.

Hamas heeft gelijk als het zegt dat de resultaten van de verkiezingen op de twee universiteiten het bewijs zijn dat de meeste Palestijnen terrorisme tegen Israël steunen. Hamas zei in een verklaring:

"Deze [Hamas] overwinning stuurt een duidelijke boodschap over de stijgende populariteit van het verzet [tegen Israël].... De overwinning bevestigt opnieuw de gehechtheid van ons volk aan de optie van verzet."

Voor alle duidelijkheid, wanneer Hamas het heeft over het "verzet", verwijst het naar verschillende vormen van terrorisme, waaronder zelfmoordaanslagen, schietpartijen, steekpartijen, ramkraken op auto's en het afvuren van raketten op Israël vanuit de Gazastrook.

Zakaria Abu Muammar, een hooggeplaatste Hamas-functionaris, zei dat de overwinning van de aanhangers van zijn groep op de universiteiten "het vertrouwen van de Palestijnse jongeren in Hamas en haar plannen weerspiegelt."

Voor het geval het niet duidelijk was wat de plannen van Hamas zijn, is het de moeite waard om het in 1988 gepubliceerde convenant van de groep te lezen.

Artikel 11 van het convenant benadrukt bijvoorbeeld de strategieën en methoden van Hamas:

"De Islamitische Verzetsbeweging [Hamas] gelooft dat het land Palestina een islamitische Waqf is, gewijd voor toekomstige moslimgeneraties tot aan de Dag des Oordeels. Het, of een deel ervan, mag niet worden verspild; het, of een deel ervan, mag niet worden opgegeven. Noch één enkel Arabisch land, noch alle Arabische landen, noch enige koning of president... noch enige organisatie, noch alle organisaties, of ze nu Palestijns of Arabisch zijn, bezitten het recht om dat te doen."

Artikel 13 van het Hamas-convenant spoort moslims aan om Jihad te voeren tegen Israël en alle vredesinitiatieven af te wijzen:

"Er is geen oplossing voor de Palestijnse kwestie verwacht door middel van Jihad. Initiatieven, voorstellen en internationale conferenties zijn allemaal tijdverspilling en vergeefse moeite."

De overwinning van de aan Hamas gelieerde lijsten op de twee Palestijnse universiteiten op de Westelijke Jordaanoever zou niet alleen moeten dienen als een waarschuwing voor Mahmoud Abbas, maar ook voor de internationale gemeenschap, in het bijzonder voor de regering Biden, wiens vertegenwoordigers het misleidende en gevaarlijke idee van een "tweestatenoplossing" tussen de Palestijnen en Israël blijven promoten. Het is een gevaarlijk idee omdat het zal leiden tot de oprichting van een door Hamas gecontroleerde staat naast Israël. Net als de Gazastrook zou ook deze staat door Iran en zijn terreur proxies gebruikt worden als lanceerbasis om Israël aan te vallen.

Het is tijd voor de regering Biden, de Europese Unie en de Verenigde Naties om wakker te worden en met hun eigen ogen te zien dat de enige oplossing die door een meerderheid van de Palestijnen wordt nagestreefd er een is die doelbewust zou leiden tot de eliminatie van Israël. De universiteitsstudenten die voor Hamas hebben gestemd, hebben Hamas' oproep tot Jihad en terrorisme tegen Israël goedgekeurd. Ze hebben Hamas' argument onderschreven dat Israël geen bestaansrecht heeft.

Ze hebben ook het argument onderschreven dat geen enkele Palestijnse of Arabische leider het recht heeft om toegevingen te doen aan Israël.

De overwinning van Hamas-aanhangers in de universitaire verkiezingen herinnert ons er nog maar eens aan hoe Palestijnen zijn opgevoed om Israël te haten en diegenen te verheerlijken die Joden vermoorden. Generaties lang hebben Palestijnse leiders de harten en geesten van hun volk vergiftigd tegen Israël en de Joden. De hoge achting van Palestijnse universiteitsstudenten voor een islamistische groepering als Hamas is een natuurlijk gevolg van deze generatieoverschrijdende haatfestijnen.

De functionarissen in de regering Biden, de Europese Unie en de Verenigde Naties die blijven praten over de noodzaak van een "tweestatenoplossing" pleiten in feite voor de oprichting van nog een staat onder leiding van Hamas, net als ISIS, dit keer op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. Een soortgelijke staat bestaat al in de door Hamas geregeerde Gazastrook, die wordt gebruikt als lanceerbasis om raketten op Israël af te vuren.

De resultaten van de recente universitaire verkiezingen zijn een duidelijke indicatie -- en waarschuwing -- dat als de hele Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem ooit zouden worden overgedragen aan de exclusieve controle van de Palestijnse Autoriteit, ook zij in handen zouden komen van Hamas, hetzij door verkiezingen of door een gewelddadige en bloedige staatsgreep zoals die plaatsvond in de Gazastrook in 2007. Hamas pleegde een staatsgreep, wierp de Palestijnse Autoriteit omver en greep de controle over de hele Gazastrook. Nog maar een jaar eerder had Hamas de parlementsverkiezingen van de PA gewonnen.

Door opnieuw voor Hamas te stemmen, sturen de Palestijnen een boodschap naar de wereld dat ze vastbesloten zijn om terrorisme en geweld tegen Israël voort te zetten.

Ze sturen ook een waarschuwing naar Abbas en andere Palestijnse leiders om geen vrede te sluiten met Israël of er op welke manier dan ook mee samen te werken, anders zullen ze worden behandeld als verraders -- nog een bewijs, alsof dat nog nodig was, dat de Palestijnen opnieuw hebben gekozen voor geweld, terrorisme en ellende in plaats van een mooie, veelbelovende toekomst, een betere economie en welvaart voor hun jongeren.

Bassam Tawil is een Arabische moslim uit het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2023 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Palestinians' Preferred Candidates: Terrorists Who Want To Kill Jews :: Gatestone Institute