www.wimjongman.nl

(homepagina)


VN 'Top van de Toekomst' zal de weg bereiden voor een nieuwe wereldorde in 2024

FNW 7 juli 2023

( )

Een onderzoeksdirecteur van The Heartland Institute en New York Times bestseller auteur heeft op Onafhankelijkheidsdag een waarschuwing losgelaten voor Amerikanen dat ze mogelijk binnenkort hun onafhankelijkheid zullen verliezen.

Justin Haskins heeft op The Federalist geschreven over een reeks voorstellen die volgend jaar worden overwogen bij de Verenigde Naties, slechts enkele weken voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Eén voorstel heeft zijn aandacht getrokken, namelijk dat over "noodsituaties".

"Het voorstel zou wel eens de grootste poging tot machtsgreep in de geschiedenis van de Verenigde Naties kunnen zijn. Als het wordt goedgekeurd, kunnen de Verenigde Staten zoals we die kennen ophouden te bestaan," schreef hij.

Op de "Top van de Toekomst" die gepland wordt door de internationale bureaucraten die de V.N. vormen, wordt verwacht dat de lidstaten een "Pact voor de Toekomst" zullen aannemen.

"De overeenkomst zal de talrijke beleidshervormingen die de V.N. aanbiedt, consolideren", zei hij in haar agenda.

"Hoewel er talrijke radicale voorstellen in de agenda staan, is er misschien geen enkele belangrijker dan het plan van de V.N. voor een nieuw 'noodplatform', een verbluffend voorstel om de V.N. belangrijke bevoegdheden te geven in het geval van toekomstige 'wereldwijde schokken', zoals een nieuwe wereldwijde pandemie," legde hij uit.

Bekende details van het plan, zei hij, omvatten een plan voor een "permanente bevoegdheid" voor de V.N. om "automatisch een noodplatform bijeen te roepen en operationeel te maken".

"Eenmaal in werking gesteld, zou het noodplatform de V.N. de mogelijkheid geven om "actief een internationale respons te bevorderen en aan te sturen die de principes van rechtvaardigheid en solidariteit centraal stelt in haar werk". De V.N. zou de 'stakeholders' van de wereld samenbrengen, waaronder academici, regeringen, actoren uit de privésector en 'internationale financiële instellingen' om ervoor te zorgen dat er een eensgezinde, wereldwijde reactie op de crisis komt," legde hij uit.

Die autoriteit zou er onder meer voor moeten zorgen "dat alle deelnemende actoren toezeggingen doen die een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de respons en dat ze verantwoording moeten afleggen voor het nakomen van die toezeggingen."

Haskins legde uit: "Met andere woorden, de Verenigde Naties zouden ongekende autoriteit krijgen over de publieke en private sectoren van grote delen van de wereld, allemaal in naam van het bestrijden van een nog onbekende crisis."

Verder zou de strategie van de internationale machtsmakelaars bij de V.N. de noodtoestand zo lang laten duren als ze willen en de "rechtvaardigingen" voor de machtsgreep zouden klimatologische gebeurtenissen, pandemieën, digitale verstoringen en "onvoorziene" gebeurtenissen zijn.

"Het voorstel voor het noodplatform is misschien wel de grootste poging tot machtsgreep in de geschiedenis van de Verenigde Naties, maar hoe schokkend het ook is, het verbleekt bij de manier waarop de regering Biden dit extremistische voorstel behandelt", waarschuwde hij.

"In plaats van de onafhankelijkheid en soevereiniteit van Amerika te bevestigen, heeft het Witte Huis zijn steun uitgesproken voor het noodplatform. De Amerikaanse ambassadeur Chris Lu merkte in minstens twee toespraken in maart 2022 op dat de regering Biden het noodplan steunt, samen met talrijke andere voorstellen die in 'Our Common Agenda' staan.

Biden stemde er in feite "mee in om ons te verraden" door te steunen dat "de Verenigde Naties meer controle krijgen over het leven van Amerikanen dan ze ooit gehad hebben", waarschuwde hij.

Het einde van de VS "klinkt verschrikkelijk", zei hij. "Maar het is waar. We staan nu voor vrijheid of riskeren alles in september 2024."

Oorspronkelijk gepubliceerd op WND News Center - opnieuw geplaatst met toestemming.

Bron: UN 'Summit of the Future' Will Set The Stage For New Global Order In 2024