www.wimjongman.nl

(homepagina)


Naakt in het openbaar en verkracht door bendes: De vervolging van christenen in India

door Raymond Ibrahim - 10 augustus 2023

 • "De virale video legt de schrijnende beproeving vast die twee christelijke vrouwen hebben doorstaan.... Ze werden naakt rondgeleid terwijl een menigte mannen hen molesteerde en genadeloos sloeg.... De jongere vrouw, slechts 19 jaar oud, werd bruut verkracht door de woedende menigte...." - Rapport, British Asian Christian Association, 21 mei 2023.

 • "Om de gruwel nog groter te maken, stonden er naar verluidt vier politieagenten aan de zijlijn toe te kijken hoe de uitzinnige aanval zich ontvouwde, zonder een poging te doen om tussenbeide te komen." - Rapport, British Asian Christian Association, 21 mei 2023.

 • In de video is de [Hindoe] Meitei stam te horen die schreeuwt: "Als je je kleren niet uittrekt, vermoorden we je." - Rapport, British Asian Christian Association, 21 mei 2023.

 • "In een verontrustende wending hebben de overlevenden beweerd dat de politieagenten mogelijk actief hebben deelgenomen aan de gruwelijke aanval of deze hebben gefaciliteerd. Er zijn beweringen dat de agenten de vrouwen rechtstreeks naar de menigte van 800 tot 1000 mannen hebben geleid" - Rapport, British Asian Christian Association, 21 mei 2023.

 • Volgens Morning Star News werden verschillende christenen, waaronder een jong kind, levend verbrand door de hindoeïstische stamleden.

 • Opmerkelijk is dat zowel de Hindoeïstische regering als de internationale pers de religieuze identiteit van zowel de aanvallers als de slachtoffers volledig buiten beschouwing laten en alleen spreken van "sektarische botsingen" tussen de Meitei (Hindoe) en Kuki (Christen).

 • Dit is een bekende tactiek, zoals wanneer de Westerse media het hebben over Fulani-herders die slaags raken met boeren in Nigeria. In werkelijkheid zijn de Fulani moslims die bezig zijn met een genocidale jihad tegen de "boeren", die christen zijn.

 • Het lijkt erop dat religie - in het bijzonder de opkomst van het hindoe-nationalisme, dat etnische Indiërs die christen zijn als verraders beschouwt - opnieuw de ultieme factor is die botsingen aanwakkert....

 • "Lokale politie in heel India staat extremistische hindoemeutes toe om ongelukkige christenen aan te vallen, zonder consequenties." - Aartsbisschop Joseph D'Souza van de Anglicaanse Good Shepherd Church of India en voorzitter van de All India Christian Council, stream.org, 21 juli 2023.

 • "Op dit moment is het duidelijk om te stellen dat Kuki-christenen op volle schaal worden aangevallen door geradicaliseerde hindoegroepen en dat de politie dit onrecht negeert." - thewire.in, 20 juli 2023.

 • De toenemende vervolging van christenen in India heeft er zelfs toe geleid dat dit land volgens de World Watch List op de elfde plaats staat van landen ter wereld waar christenen het ergst worden vervolgd.

 • Het naakt uitkleden van christelijke vrouwen, het publiekelijk tentoonstellen en groepsverkrachtingen is nog maar het begin.

( )

De toenemende vervolging van christenen in India heeft er zelfs toe geleid dat dit land volgens de World Watch List op de elfde plaats staat van landen ter wereld waar christenen het ergst worden vervolgd. Afgebeeld: De overblijfselen van een afgebrande kerk in het dorp Langching, in het noordoosten van de Indiase deelstaat Manipur, op 31 mei 2023. (Foto door AFP via Getty Images)

Een recente gruweldaad, vastgelegd op video, benadrukt de gruwelijke situatie van christelijke minderheden in hindoeïstisch India.

Volgens een rapport:

"De virale video legt de schrijnende beproeving vast die twee christelijke vrouwen uit Manipur moesten doorstaan. Op 4 mei 2023 werden de vrouwen naakt rondgeleid terwijl een menigte mannen hen molesteerde en genadeloos in elkaar sloeg. Tragisch genoeg werd de jongere vrouw, slechts 19 jaar oud, op brute wijze verkracht door de woedende menigte, waartoe ook leden van de Meitei [Hindoe] stam behoorden. Om de gruwel nog groter te maken, stonden er naar verluidt vier politieagenten aan de zijlijn toe te kijken hoe de uitzinnige aanval zich ontvouwde, zonder ook maar een poging te doen om in te grijpen.

"Op de video is de Meitei stam te horen die schreeuwt: 'Als je je kleren niet uittrekt, vermoorden we je'. De vrouwen worden vervolgens publiekelijk betast, geslagen en gestompt. Men kan de vrouwen om genade horen smeken terwijl ze voortdurend snikken en kreunen van angst.

"In een verontrustende wending hebben de overlevenden beweerd dat de politieagenten actief hebben deelgenomen aan de gruwelijke aanval of deze hebben vergemakkelijkt. Er zijn beweringen dat de agenten de vrouwen rechtstreeks naar de menigte van 800 tot 1000 mannen hebben geleid of aanwezig waren tijdens de aanval. Het tragische geweld vond plaats nadat de vrouwen hun dorp waren ontvlucht om zich in een bos te verbergen nadat het met de grond gelijk was gemaakt door de Hindoe Meitei. Op zoek naar veiligheid kwamen de vrouwen en drie anderen in aanraking met politieagenten, die hulp boden maar hen op tragische wijze in de handen van de gewelddadige menigte brachten.

"Terwijl de menigte de jongste vrouw publiekelijk verkrachtte, probeerden haar broer en vader haar te beschermen. In het daaropvolgende geweld werden de twee mannen gedood door de uitzinnige menigte....

"Het schokkende incident vond plaats te midden van escalerende etnische botsingen tussen de Meitei (hindoe) en Kuki (christen) gemeenschappen in Manipur."

De rellen begonnen nadat de Meitei, die voornamelijk hindoeïstisch zijn en de meerderheid vormen van de Noordoostelijke deelstaat Manipur in India, erop stonden dat ze dezelfde status en voordelen zouden krijgen die de regering had toegekend aan de historisch gemarginaliseerde minderheidsstammen van de deelstaat, waaronder de christelijke Kuki (protestantse, voornamelijk baptisten). Toen het erop aankwam, braken er rellen uit tussen de minderheidsstammen en de Meitei-meerderheid, met als hoogtepunt de hindoes waardoor in heel Manipur rellen uitbraken. Met als resultaat:

"Volgens lokale bronnen zijn er sinds 3 mei minstens 317 kerkgebouwen vernield tijdens het geweld. De onrust heeft volgens onofficiële schattingen meer dan 160 levens geëist in de deelstaat. Volgens officiële cijfers van 2 juni waren er 98 doden en 310 gewonden; een onevenredig groot aantal waren christelijke stamleden, aldus lokale bronnen."

Verschillende christenen, waaronder een jong kind, werden levend verbrand door de Hindoestanen. "Ze hebben geen respect voor vrouwen en kinderen," zei een plaatselijke bewoner. "Een vrouw werd in de kerk gedood terwijl ze aan het bidden was, zo meedogenloos zijn ze."

Vanaf het begin van de Meitei-aanvallen begin mei heeft de Indiase regering zich grotendeels stil gehouden. Pas nadat de video van de twee naakte christelijke vrouwen op 19 juli viraal ging, liet ze van zich horen. De volgende dag, 20 juli, sprak de Indiase premier Narendra Modi zijn "verontwaardiging" uit:

"Ik wil de natie verzekeren dat geen enkele schuldige zal worden gespaard. Er zal actie worden ondernomen volgens de wet. Wat er is gebeurd met de dochters van Manipur kan nooit worden vergeven... [Mijn hart is vervuld van pijn en woede. Het incident in Manipur is beschamend voor elke beschaafde natie. Het hele land is beschaamd.

Maar zoals een rapport opmerkt: "De eerste arrestatie, 77 dagen na het incident, werd vandaag [20 juli] gemeld, een dag nadat de video viraal ging" en dezelfde dag dat Modi eindelijk de omvang erkende van wat er in Manipur was gebeurd.

Met als resultaat:

"Kritiek is gericht op premier Narendra Modi en de regering van Manipur voor hun vertraagde reactie op het incident. Pas nadat de grafische video van de aanval viral ging, heeft de premier zich over de kwestie gebogen, wat vragen oproept over mogelijke politieke beweegredenen achter de late reactie."

Opmerkelijk is dat zowel de hindoeïstische regering als de internationale pers de religieuze identiteit van zowel de aanvallers als de slachtoffers volledig buiten beschouwing laten en alleen spreken van "sektarische botsingen" tussen de (hindoeïstische) Meitei en de (christelijke) Kuki.

Dit is een bekende tactiek - zoals wanneer de Westerse media het hebben over Fulani-herders die slaags raken met boeren in Nigeria. In werkelijkheid zijn de Fulani moslims die een genocidale jihad voeren tegen de "boeren", die christen zijn.

Het lijkt erop dat religie - in het bijzonder de opkomst van het hindoe-nationalisme, dat etnische Indiërs die christen zijn als verraders beschouwt - opnieuw de ultieme factor is die de botsingen in Manipur aanwakkert. "Nadat ze kerken in brand hadden gestoken, hesen de menigten hun vlag bovenop de kerken", zei een Kuki-voorganger over het geweld. "Het is alsof ze probeerden uit te beelden dat ze de kerk hebben veroverd - de religieuze heilige plaats van onze eredienst."

Evenzo schreef aartsbisschop Joseph D'Souza van de Anglicaanse Good Shepherd Church of India en voorzitter van de All India Christian Council, nadat hij de regering en de politie van Manipur had beschuldigd van "medeplichtigheid" aan het "gruwelijke geweld":

"Dit is inderdaad de stand van zaken overal waar christelijke minderheden zijn aangevallen in Uttar Pradesh, Madhya Pradesh en andere staten. De lokale politie in heel India staat extremistische hindoegemeutes toe om ongelukkige christenen aan te vallen zonder consequenties.

"Terwijl het nieuws over dit geweld naar buiten komt, haalt de christelijke identiteit van de Kuki-bevolking in Manipur de voorpagina's niet. Maar de Indiase autoriteiten kunnen niet langer ontkennen dat dit een religieuze aanval is en ook een barbaarse etnische zuivering van een bevolkingsgroep....".

"De minister-president van Manipur - die sympathiseert met de Meitei hindoe-extremisten - beweert dat er aan beide kanten honderden soortgelijke incidenten hebben plaatsgevonden. Als hij het heeft over onrust aan beide kanten, verzuimt hij te vermelden dat de overgrote meerderheid van de slachtoffers Kuki-christenen zijn.

"Toen de vicevoorzitter van de BJP van de naburige staat Mizoram aftrad, verklaarde hij dat de BJP naar zijn mening een antichristelijke partij is geworden. Dit heeft in heel India, en in de hele wereld, het besef doen groeien dat de verkrachtingen en moorden op talloze vrouwen, en het in brand steken van huizen en kerken, duidelijk doelgerichte aanvallen zijn op Kuki-christenen.

"Op dit moment is het duidelijk dat Kuki-christenen op grote schaal worden aangevallen door geradicaliseerde hindoegroepen en dat de politie dit onrecht negeert. De vernieling van honderden kerken, het enorme aantal ontheemde Kuki-christenen en de brute verkrachting van hun vrouwen valt niet te ontkennen."

Of denk aan de woorden van aartsbisschop Dominic Lumon van Imphal:

"De heropleving van de inheemse religie en de opkomst van militiegroepen.... om hun traditionele religie (Sanamahisme) te beschermen en de [veronderstelde] aanval van het christendom tegen elke prijs te voorkomen, is een feit dat niet bekend is bij velen van buiten de staat Manipur. Er zijn berichten dat Meitei-christenen worden gewaarschuwd voor ernstige gevolgen als ze niet terugkeren naar hun oorspronkelijke religie. Sommige voorgangers hebben te horen gekregen dat ze hun kerken niet mogen herbouwen. Minderheden worden systematisch monddood gemaakt. Is dit niet nog een 'Ghar Wapsi'?"

"Ghar Wapsi' betekent 'naar huis terugkeren'. Het is een verwijzing naar het lopende programma van verschillende Hindoe-nationalistische organisaties om eigenzinnige Hindoes die zich tot het christendom of een andere religie hebben bekeerd, te "overtuigen" om "terug naar huis" te komen naar de staatsgodsdienst van het hindoeïsme.

De toenemende vervolging van christenen in India heeft er zelfs toe geleid dat dit land volgens de World Watch List op de elfde plaats staat van slechtste landen ter wereld waar christenen worden vervolgd. Volgens dat rapport:

"In 2023 is het in sommige staten [in India] eng om christen te zijn.

"De laatste jaren is er een grote toename van Hindutva, een ideologie die gelooft dat alleen hindoes echte Indiërs zijn en dat christenen, moslims en andere religieuze minderheden 'vreemde' wortels hebben en verdreven moeten worden. Hindoe-extremisten lijken anderen ongestraft te kunnen aanvallen, waarbij in sommige delen van het land zelfs extreem geweld wordt gebruikt.

"Steeds meer staten voeren anti-bekeringswetten in, zogenaamd om te voorkomen dat hindoes zich onder dwang bekeren tot andere religies, maar in werkelijkheid worden ze vaak gebruikt als excuus om christenen lastig te vallen en te intimideren die alleen maar bezig zijn met dingen als het uitdelen van hulp of het houden van een besloten kerkbijeenkomst. Deze wetten lijken christenen niet te beschermen tegen terugdringing tot het hindoeïsme.

"Christenen worden steeds vaker geconfronteerd met sociale uitsluiting in hun gemeenschap, discriminatie op het werk en valse beschuldigingen en geruchten die over hen worden verspreid.

"De christenen die het meeste risico lopen zijn degenen die vanuit een hindoe-achtergrond tot geloof zijn gekomen. In sommige delen van India worden velen geconfronteerd met voortdurende druk om terug te keren naar het hindoeïsme, sociale uitsluiting, discriminatie op het werk, fysiek geweld en soms worden ze zelfs vermoord. Kerkleiders zijn ook bijzonder kwetsbaar; dominee zijn is tegenwoordig een van de meest riskante beroepen in het land. Hindoe-extremisten richten zich op hen, hun vrouwen en kinderen met gewelddadige aanvallen om angst te zaaien in de bredere christelijke gemeenschap."

Het rapport bestempelt de vervolging van christenen in India als "extreem" - de ergst mogelijke categorie. "Extreem" is dezelfde aanduiding die wordt gebruikt om de vervolging te beschrijven die zelfs plaatsvindt in de top drie van vervolgende landen, respectievelijk Noord-Korea, Somalië en Jemen.

Het naakt uitkleden van christelijke vrouwen, het publiekelijk tentoonstellen en groepsverkrachtingen is nog maar het begin.

Raymond Ibrahim, auteur van Defenders of the West, Sword and Scimitar, Crucified Again, en The Al Qaeda Reader, is een welbekend Senior Shillman medewerker aan het Gatestone Institute en de Judith Rosen Friedman Fellow aan het Middle East Forum.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2023 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Paraded Naked and Gang-Raped: The Persecution of Christians in India :: Gatestone Institute