www.wimjongman.nl

(homepagina)


De genocide op christenen escaleert over de hele planeet, maar de meeste westerlingen weten niet eens dat het gebeurt

11 september 2023 door Michael

()

Wist je dat grote aantallen christenen zijn vermoord en honderden kerken zijn aangevallen in de afgelopen maanden? Als je in de westerse wereld woont, is de kans groot dat je hier niets over hebt gehoord. Dat komt omdat wat "nieuws" wordt zeer streng gecontroleerd wordt door een handvol buitengewoon machtige bedrijven. Je krijgt dus het "nieuws" dat zij willen dat je krijgt. Eerder vandaag plaatste Yahoo News bijvoorbeeld een "nieuwsbericht" met de titel "Kim Kardashian leek dit weekend per ongeluk een onbewerkte selfie te plaatsen". Met al het andere dat er gaande is in de wereld, is dat het waar ze ons op willen laten focussen?

Het kan me niet schelen welke selfies Kim Kardashian op sociale media plaatst.

Maar ik geef wel om alle christenen die worden afgeslacht in de deelstaat Manipur in India...

Experts van de V.N. hebben een beroep gedaan op de Indiase regering over het aanhoudende geweld in de deelstaat Manipur, waarbij 187 doden zijn gevallen, 70.000 mensen ontheemd zijn geraakt en honderden kerken zijn verwoest te midden van etnische en religieuze spanningen.

De Indiase regering heeft tienduizenden soldaten naar de regio gestuurd, maar die zijn er niet in geslaagd om het geweld volledig te stoppen.

Duizenden wapens zijn geplunderd van de politie en er heerst grote bezorgdheid over wat er verder zou kunnen gebeuren...

De regering heeft ongeveer 50.000 soldaten, gewapende politieagenten en ander veiligheidspersoneel ingezet om bufferzones tussen de twee gemeenschappen af te dwingen. Ondanks deze maatregelen hebben bendes volgens officiële schattingen meer dan 4000 wapens en een half miljoen patronen geplunderd van de politie in Manipur.

Natuurlijk is dit niet het enige gebied in India waar dit soort dingen gebeuren.

Velen in India hebben een diepe hekel aan het feit dat het christendom zich de afgelopen jaren zo snel heeft verspreid in dat land en de vervolging wordt elk jaar erger.

Ondertussen wordt de Amerikaanse regering gevraagd tussenbeide te komen om de genocide op 120.000 Armeense christenen door de islamitische regering van Azerbeidzjan te voorkomen...

Een coalitie van wereldwijde organisaties heeft aangekondigd een campagne te starten om een einde te maken aan de blokkade van het Armeense grondgebied Artsakh door Azerbeidzjan en een einde te maken aan de genocide op 120.000 Armeniërs die al meer dan 260 dagen vastzitten in hun eigen land zonder toegang tot voedsel, brandstof, medicijnen en andere levensreddende zaken. Deze vooraanstaande organisaties verenigen zich onder de noemer "120.000 Redenen" om president Joseph Biden en het Amerikaanse Congres te laten weten dat er onmiddellijk actie moet worden ondernomen om een einde te maken aan deze genocide, levensreddende hulp te bieden en Armeniërs ongehinderd toegang te geven tot hun land. Zonder deze acties zou Amerika kunnen toekijken en de dood en verdrijving van 120.000 Armeense christenen toestaan.

Op Capitol Hill organiseerde de Tom Lantos Mensenrechtencommissie van het Amerikaanse Congres een cruciale hoorzitting over de genocide van Azerbeidzjan op de etnische Armeniërs in Artsakh. De voortdurende blokkade van de Lachin Corridor, de enige weg die Artsach met Armenië verbindt, die in december 2022 begon, heeft de toegang van ongeveer 120.000 Armeense inwoners van Artsach tot essentiële goederen afgesneden, waaronder voedsel, elektriciteit, levensreddende medicijnen en gezondheidszorg.

Voor veel meer informatie over de afschuwelijke situatie waarmee christenen in Armenië worden geconfronteerd, raad ik je aan om een uitstekend stuk te lezen van Zero Hedge met de titel "Slow Genocide Of 120,000 Armenian Christians Happening Under Azerbaijan Occupation".

Als de regering Biden niet snel actie onderneemt, kunnen duizenden Armeense christenen sterven.

Denk je dat de regering Biden het juiste zal doen?

Helaas doen Biden en zijn volgelingen zelden iets om christenen over de hele wereld te beschermen.

Op dit moment worden christelijke gemeenschappen regelmatig aangevallen in het hele Midden-Oosten. In de Pakistaanse stad Faislabad ging een gigantische antichristelijke menigte onlangs op een extreem gewelddadige rooftocht...

Een menigte viel een christelijke gemeenschap aan in het Pakistaanse Faislabad op beschuldiging van het ontheiligen van een kopie van de Heilige Koran. Honderden mensen, gewapend met stokken en stenen, bestormden een overwegend christelijk gebied, vernielden verschillende kerken en begraafplaatsen en staken tientallen huizen in brand. De Pakistaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de zaak en bijna 150 mensen gearresteerd.

Als je ervoor kiest om christen te zijn in Pakistan, zet je letterlijk elke dag je leven op het spel.

Wat zou je doen als je plotseling werd aangehouden door hardline moslims en gevraagd werd om de islamitische geloofsbelijdenis op te zeggen?

Een Pakistaanse pastor werd op een recente zondagavond met precies dit scenario geconfronteerd en zijn antwoord leverde hem een schot in de borst op...

Een pastor werd zondagavond in Jaranwala, Pakistan, neergeschoten en verwond door hardline moslims, een week nadat islamistische leuzen op de muren van zijn kerkgebouw waren geschreven, zeiden bronnen.

Ds. Eleazar Sidhu, pastor van een Presbyteriaanse kerk in het dorp Kukranwala in het Khanuwana gebied van Jaranwala tehsil, Faisalabad District, zei dat de aanvallers hem opdroegen de islamitische geloofsbelijdenis te reciteren voordat ze hem neerschoten. Hij keerde met een assistent terug naar huis in Rehmat Town na pastorale bezoeken aan kerkleden toen twee bebaarde mannen zijn motorfiets tegenhielden in de buurt van de bushalte in Khanuwana, zei hij.

"Een van de aanvallers trok een pistool en vroeg me om de Islamitische Kalima [geloofsbelijdenis] te reciteren," verklaarde pastor Sidhu in het First Information Report (FIR) dat werd ingediend bij het politiebureau Saddar in Jaranwala. "Toen ik weigerde en in plaats daarvan de Apostolische Geloofsbelijdenis begon te reciteren, opende de man het vuur, wat resulteerde in een schotwond in de bovenste helft van mijn borst [op de schouder]. De aanvallers vluchtten na de aanval."

In buurland Afghanistan is de christelijke bevolking gereduceerd tot een extreem laag niveau omdat zoveel christenen het land ontvluchtten toen de Taliban de macht overnamen.

In het hele Midden-Oosten en in zwaar islamitische gebieden in Afrika worden meedogenloze pogingen ondernomen om het christelijk geloof uit te roeien.

Wist je bijvoorbeeld dat er sinds 2009 meer dan 18.000 christelijke kerken in brand zijn gestoken in Nigeria?

Zowel Boko Haram als islamitische Fulani-herders hebben het gemunt op christenen in Nigeria; sinds 2009 zijn minstens 18.000 christelijke kerken en 2.200 christelijke scholen in brand gestoken en zijn vijf miljoen christenen ontheemd geraakt.

Waarom hebben de media in de westerse wereld het hier nooit over?

Natuurlijk is Noord-Korea de natie die het meest vastbesloten lijkt om het christelijk geloof uit te roeien.

In Noord-Korea worden mensen die christen blijken te zijn gearresteerd en afgevoerd naar concentratiekampen waar ze letterlijk worden doodgewerkt...

De gevaarlijkste plek ter wereld om christen te zijn is nog steeds Noord-Korea, waar een "Wet tegen reactionair denken" uit 2021 christenen onderwerpt aan arrestatie, opsluiting in werkkampen of zelfs de dood. Zelfs het bezitten van een Bijbel is een ernstig misdrijf.

Als je in een westers land woont, moet je dankbaar zijn voor de mate van godsdienstvrijheid die je nog hebt.

Want het wordt overal ter wereld steeds erger.

Er wordt gerapporteerd dat meer dan 360 miljoen van ons "lijden onder een hoog niveau van vervolging en discriminatie" vanwege ons geloof...

Meer dan 360 miljoen christenen worden zwaar vervolgd en gediscrimineerd vanwege hun geloof. "In de afgelopen 30 jaar," schrijven de Open Doors analisten, "is het aantal landen waar christenen zwaar en extreem worden vervolgd bijna verdubbeld tot 76 landen."

Door de hele geschiedenis heen hebben christenen te maken gehad met marteling en dood.

En dat is in onze tijd niet anders.

Sterker nog, ik verwacht dat het niveau van vervolging de komende jaren enorm zal toenemen.

Ben jij bereid om je leven te geven voor wat je gelooft?

Voor veel christenen aan de andere kant van de wereld is dit een vraag die ze zich regelmatig moeten stellen.

Bron: The Genocide Of Christians Is Escalating All Over The Planet, But Most Westerners Don't Even Know It Is Happening