www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Maak de klus af.

Schakel ze allemaal uit! Een voor een. Op-ed.

Shmuel Sackett 11 mei 2023 om 10:24 PM (GMT+3)

Vanmorgen werd mij een eenvoudige vraag gesteld, vlak voor het daven. "Waarom maakt Israël de klus niet gewoon af?" De vraag kwam van een goede vriend, die bijna 8 jaar geleden Aliyah maakte vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hij en zijn vrouw houden van hun leven in Israël en betreuren slechts één ding: dat ze niet eerder zijn gekomen. Hij geeft toe dat politiek hem nooit heeft geïnteresseerd, en is pas onlangs begonnen de tenniswedstrijd van Israëlische politieke standpunten te volgen.

Iedereen met wie hij praat probeert hem in hun ideologische richting te trekken, en hoewel hij het onderwijs op prijs stelt, is hij behoorlijk in de war geraakt. Dus... wat doet men als men verward is over de Israëlische politiek? Ze praten met mij en ik breng ze nog meer in verwarring.

Zijn vraag is eigenlijk een vraag die veel mensen de laatste tijd stellen. Waarom maken we het werk niet gewoon af met deze terroristen? Welk land in de geschiedenis van de wereld zou immers zulke onzin en waanzin tolereren? Denk aan de volgende feiten: Raketaanvallen vanuit Gaza begonnen in 2001 met de komst van Qassam-raketten. In 2007 werden die raketten opgewaardeerd tot de veel superieure raket met een groter bereik, de Katyusha. Vanaf 2001 tot vandaag zijn er naar schatting 40.000 raketten (Qassam + Katyusha) afgevuurd op Israëlische steden en dorpen. U leest het goed; 40.000 en mogelijk zelfs meer, afhankelijk van waar u uw gegevens verzamelt.

Israëls reactie in deze jaren varieerde van grootschalige oorlogen tot beperkte militaire vergeldingsacties. In de afgelopen 15 jaar heeft de IDF de operaties Cast Lead, Warm Winter, Returning Echo, Cloud Pillar, Protective Edge, Breaking Dawn en nu... tromgeroffel alsjeblieft... Shield and Arrow!

Ik zegen elke heilige soldaat die betrokken is bij deze campagnes en bid dat Hashem hen beschermt - zij hebben geen schuld. Deze soldaten zijn goed getraind, zeer gemotiveerd en klaar om te vechten. Het probleem ligt niet bij hen! De verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt - of niet gebeurt - rust uitsluitend op de schouders van degenen die de bevelen geven.

Ik juich de recente moord op de militaire leiders van de Islamitische Jihad toe - dat is precies wat er moet gebeuren - maar waarom daar stoppen? Weet je niet dat ze zich zullen hergroeperen en een andere moordenaar zullen vinden om de plaats van de dode in te nemen? Schakel ze allemaal uit! Een voor een. Dankzij het ongelooflijke moedige werk van de Mossad heeft Israël lijsten van de leden van Hamas, de Islamitische Jihad en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, dus maak de klus af!

Het probleem zit hem echter in de naam. Ik heb altijd gezegd dat je de uitkomst kunt voorspellen aan de hand van de gekozen naam. Allereerst worden ze allemaal aangeduid als een "Operatie" of een "Campagne". Dat is fout nummer 1. Een "operatie" is iets wat je doet om je galblaas te laten verwijderen en een "campagne" is iets wat je doet om geld in te zamelen voor nieuwe badkuipen en handdoeken in het mikwe. Dit hadden allemaal oorlogen moeten heten! Op die manier zouden de betrokken soldaten precies weten wat ze moeten doen.

De Talmoed (Sotah 42a - de exacte daf van de dag waarop dit begon) citeert de woorden van aanmoediging en motivatie gegeven door de speciale Kohen gezalfd voor de oorlog: "En hij zal tot hen zeggen: Hoor O Israël! Gij trekt heden ten strijde tegen uw vijanden en niet tegen uw broeders. Dit is niet Juda tegen Sjimon - noch is het Sjimon tegen Benjamin - waar, als je in hun handen valt, zij je genade zullen tonen... Je trekt ten strijde tegen je sterfelijke vijanden, waar, als je in hun handen valt, zij je geen genade zullen tonen. Laat uw hart niet zwak worden... wees niet bang... raak niet in paniek... wees niet gebroken... Zij komen met de kracht van vlees en bloed, maar u komt met de kracht van Hashem. Met Hashem als uw kampioen, zult u overwinnen!" (Vertaling door ArtScroll/Shottenstein)

Trouwens; Is het je opgevallen hoe vaak de Kohen het woord "operatie" of "campagne" zei? Ik zal je helpen: GEEN! En waarom? Omdat je geen campagne start tegen een gemene, op terreur gebaseerde vijand die 40.000 raketten op je steden heeft afgevuurd.

Maar er is nog iets. Wat is er met die namen? Cast Lead, Warm Winter, Returning Echo, Cloud Pillar, Protective Edge en Breaking Dawn??? Dat lijken namen die opperhoofd Running Bull en Pocahontas hun kinderen zouden geven. "Hé, Warme Winter, ga terug naar de tipi en stop met je zus lastig te vallen, Breaking Dawn!" Wie bedenkt deze namen? Welke boodschap stuur je de wereld - en je eigen heldhaftige soldaten - als je ze de strijd in stuurt met de naam "Terugkerende Echo"? En nu de nieuwe naam... "Shield and Arrow". Het klinkt als een nieuwe baksoda die wil concurreren met "Arm and Hammer".

Helaas luisterde niemand naar mijn suggestie voor de naam; "The War to Annihilate the Enemy". Dat zou een perfecte naam zijn geweest! Denk aan alle vragen die vermeden hadden kunnen worden met die naam. Niemand zou onze motieven in twijfel trekken. Niemand zou denken dat wij het op burgers gemunt hebben, en niemand zou mij in sjoel vragen; Waarom maakt Israël de klus niet af... want als je doel is om de vijandelijke strijder te vernietigen, uit te roeien en volkomen te vernietigen, is de klus pas geklaard als de laatste terrorist voorgoed van de aardbodem verwijderd is.

Moge Hashem ons leiderschap zegenen met de moed en de kracht om te doen wat gedaan moet worden en moge Hij de Joodse Natie beschermen tegen de vijand die ons kwaad wil doen.

Am Yisrael Chai!