www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Toenemende meteorenregen kan voorbode zijn van verlossing

Voordat de grote en verschrikkelijke dag van Hashem komt,* zal ik voortekenen plaatsen in de lucht en op aarde: Bloed en vuur en rookpilaren;

JOEL 3:3 (DE ISRAËL-BIJBEL)

Adam Eliyahu Berkowitz

Het komt uiterst zelden voor dat een meteoor de aarde raakt, omdat de meeste opbranden als ze de atmosfeer binnenkomen. Het was dus bijzonder toen dit twee keer in twee weken gebeurde, zij het in verschillende delen van de wereld.

Op 25 april doorboorde een meteoriet met een diameter van ongeveer 2,6 inch en een gewicht van ongeveer 225 gram het dak van een gezinswoning in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Drie andere meteorieten troffen de stad op hetzelfde moment. De meeste waren splinters, maar één meteoriet, ongeveer tien keer zo groot als degene die het huis trof en 3,5 kilogram zwaar, landde slechts 500 meter verderop in een nabijgelegen tuin.

"Er was veel gebonk en gerommel buiten. We dachten dat de bliksem was ingeslagen. Toen gingen we naar buiten en zagen dat twee stukken van de dakpannen in de tuin voor de ingang lagen," vertelde de eigenaar van het huis aan de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Dertien dagen later vond een soortgelijke gebeurtenis plaats aan de andere kant van de planeet. Een metalen object, vermoedelijk een meteoriet, doorboorde het dak van een huis in Hopewell Township, New Jersey. De meteoriet deukte de vloer in, maar er vielen geen gewonden. De ruimtesteen was ongeveer 4 bij 6 centimeter groot. Aangenomen wordt dat hij afkomstig is van de Eta Aquariden meteorenregen, een jaarlijks terugkerend hemelgebeuren.

Hoewel zeldzaam, zijn meteoren die de huiselijke rust verbrijzelen niet ongehoord. Afgelopen november zou een meteoriet een huis hebben geraakt en in brand hebben gestoken in Californië, en de maand daarvoor sloeg een meteoriet door het dak van een huis in British Columbia, Canada.

Meteoorinslagen van betekenis zijn zeldzaam, maar hebben de afgelopen jaren dramatische gevolgen gehad. De Tunguska gebeurtenis in 1908 legde 2000 vierkante kilometer Siberisch bos plat. Meer recentelijk, in februari 2013, explodeerde de meteoor van Chelyabinsk, met een gewicht van ongeveer 12.000 ton, boven Rusland, waarbij 1.500 mensen gewond raakten en 7.200 gebouwen werden beschadigd. De meteoor bleef onopgemerkt voordat hij ontplofte.

Meteoren waren al bekend bij de Talmoedische wijsgeren. In het tractaat van Berachot (58b) zei Shmuel: "De paden van de hemel zijn voor mij net zo duidelijk als de paden van mijn stad, Neharde'a, behalve die van kometen, waarvan ik niet weet wat ze zijn."

Vervolgens legde hij uit dat een komeet de voorbode zou zijn van het einde der dagen.

"Wij leren door overlevering dat een komeet het sterrenbeeld Orion niet passeert, en als hij Orion wel passeert, zal de wereld worden vernietigd."

Meteorietenbuien kunnen een voorbode zijn van verlossing, vergelijkbaar met de Exodus uit Egypte.

"De profetieën, de Talmoed en de Zohar beschrijven allemaal expliciet het astronomische fenomeen dat zal verschijnen vlak voordat de Moshiach (Messias) arriveert," vertelde rabbijn Eyal Riess, directeur van het Tzfat Kabbalah Center, aan Israel365 News. "Asteroïden en meteoren horen daar duidelijk bij als tekenen van verandering en als elementen die de verandering teweegbrengen."

"Met behulp van Joodse bronnen hebben we vastgesteld dat we volgens de kalender objectief gezien het einde der dagen naderen," zei rabbijn Riess. "In kabbalistische termen zijn we één uur voor zonsondergang. Zeer binnenkort zal de sabbat van de Messias beginnen."

Rabbi Riess geloofde dat elke astronomische gebeurtenis die verband houdt met het Messiaanse proces, genezing en geen kwaad met zich mee zou brengen.

"Alles wat vandaag gebeurt, politiek en natuurverschijnselen, verbindt een deel van de wereld met alle andere en verbindt het begin van de tijd met het einde der dagen," zei Rabbi Riess. "Messias maakt deel uit van de schepping, niet van de vernietiging, en dat is de specifieke boodschap in deze hemelse tekenen."

De rabbijn haalde een vers uit Jesaja aan om dit punt te illustreren:

"En het licht van de maan zal worden als het licht van de zon, en het licht van de zon zal zevenvoudig worden, als het licht van de zeven dagen, wanneer Hasjem de wonden van Zijn volk verbindt en de verwondingen die het heeft opgelopen geneest." Jesaja 30:26

"De Zohar (de basis van de Joodse esoterische leer) beschrijft strijdende sterren als begeleiders van de Messias," legt Rabbi Riess uit. "Er zal ook een grote pilaar van vlammen verschijnen, zoals de Kinderen van Israël in de woestijn zagen."

Rabbi Riess wees er ook op dat de profeet Joël astronomische verschijnselen profeteerde als teken van de naderende komst van de Messias:

"Voordat de grote en verschrikkelijke dag van Hashem komt, zal ik voortekenen aan de hemel en op aarde plaatsen: Bloed en vuur en rookpilaren." Joël 3:3