www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Netanyahu: "We komen hier samen doorheen, en we zullen samen winnen".

In een persconferentie heeft de Israëlische premier zijn vijanden gewaarschuwd.

(10 mei 2023 / JNS) De Israëlische strijdkrachten "vallen de Gazastrook fel aan en eisen een zware prijs van de terroristische organisaties", zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdagavond in een toespraak in Israël.

"Ik zou willen herhalen: Wie ons kwaad doet, wie terroristen op ons afstuurt, zal de prijs betalen," verklaarde hij.

Netanyahu zei dat ontwikkelingen in de Israëlische technologische mogelijkheden, gekoppeld aan nieuwe operationele tactieken, hebben geleid tot "een nieuwe vergelijking", gezien in "Operatie Schild en Pijl".

Israël heeft de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza "de hardste klap in haar geschiedenis gegeven", zei Netanyahu. "Binnen enkele seconden, twee seconden, midden in de nacht, op drie afzonderlijke locaties, hebben we tegelijkertijd de leiders van de terroristische organisatie uitgeschakeld. We raakten haar antitankeenheden, haar arsenalen en haar raketproductiefaciliteiten."

Van de raketten die door de terreurgroep op de Israëlische burgerbevolking werden afgevuurd, viel tussen een kwart en een derde in de kustenclave zelf, en de meeste die verder Israël bereikten, werden onderschept door raketafweersystemen, voegde Netanyahu eraan toe. "Ik wil ook het ministerie van Defensie en het veiligheidsapparaat prijzen voor de ontwikkeling van de nieuwe systemen die vandaag met succes in werking zijn gesteld," zei hij, kennelijk van David's Sling.

Abonneer u per e-mail op het JNS Daily Syndicate en mis nooit onze topverhalen.

"Gelukkig is tot nu toe geen enkele Israëlische burger gewond geraakt," zei hij. "We zijn dit samen aangegaan. We zullen hier samen doorheen komen, en we zullen samen winnen."

Tegen Israëls vijanden zei hij scherp: "We zien jullie overal. Jullie kunnen je niet verbergen. Wij kiezen de tijd en de plaats om jullie aan te vallen."