www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

DeSantis: VS moeten zich niet "met Israëlische zaken bemoeien".

'De Arabieren probeerden de Joodse Staat in zijn kinderschoenen te doden', zegt Florida Gov. Ron DeSantis op Jerusalem Post-Museum van Tolerantie conferentie.

27 apr 2023 om 10:59 AM (GMT+3)

Conferentie Jeruzalem PostRon DeSantis

Sprekend op de Jerusalem Post conferentie donderdag, zei Florida gouverneur Ron DeSantis dat de staat Israël 75 jaar jong is, maar het Joodse volk meer dan 3000 jaar oud.

"De Arabieren probeerden de Joodse Staat in zijn kinderschoenen te verslaan," zei DeSantis, die de Onafhankelijkheidsoorlog vergeleek met David die Goliath versloeg.

Gouverneur Ron DeSantis prees het vermogen van Israël om de enige democratie in het Midden-Oosten te handhaven, ondanks de dreiging van een nucleair Iran, Palestijnse Arabische terreur en andere bedreigingen van binnenuit en daarbuiten.

Hij voegde eraan toe dat Iran sinds de Islamitische Revolutie van 1979 de VS als zijn "grootste vijand" beschouwt en Israël "er net achteraan zit".

"Binnenkort komt er een dag dat er geen overlevenden van de Holocaust meer in leven zijn," zei DeSantis. "We moeten de verschrikkingen van de Holocaust herdenken, want wie de geschiedenis vergeet, is gedoemd zijn fouten te herhalen," voegde hij eraan toe.

Hij beloofde dat de Amerikaanse ambassade "in Jeruzalem zou blijven, ongeacht waar de politieke wind van verandering zal waaien," voegde hij eraan toe: "De VS moeten Israël verdedigen tegen ongunstige behandeling door de VN en agenda-gedreven internationale organen...en we moeten diegenen verwerpen die het bestaansrecht van Israël als Joodse Staat verwerpen."

DeSantis drong er ook bij de Amerikaanse regering op aan om zich "buiten de zaken van Israël te houden."

"Jullie zijn een slim land. U kunt het uitzoeken. We moeten ons niet bemoeien met deze belangrijke zaken," zei DeSantis tegen een juichend publiek op de Jerusalem Post conferentie, in een duidelijke verwijzing naar de sterke oppositie van de regering Biden tegen de voorgestelde justitiële hervormingen van de regering Netanyahu.

Hij prees het initiatief van het Joodse volk bij de wederopbouw van hun nationale thuisland na een ballingschap van 2000 jaar en zei: "Ik moet denken aan een citaat van David Ben-Gurion. In Israël moet je in wonderen geloven om realist te zijn."

"Voordat de Joden hier kwamen, was dit niet bepaald het land van de kansen... En toch heeft het volk van Israël tegen alle verwachtingen in een dorre woestijn omgetoverd tot een oase van vrijheid en innovatie - een levendige samenleving in een van de moeilijkste buurten ter wereld," zei hij.