www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Wekelijks commentaar: Itamar Ben Gvir wordt gevreesd want als hij slaagt zal hij de held zijn van Arabische Israëli's, boeren en anderen

Dr. Aaron Lerner 29 maart 2023

Het is niet te zeggen hoe ver hij de volgende keer zal gaan als Itamar Ben Gvir erin slaagt in het waarmaken van de law and order campagne die van hem het verhaal maakte van de laatste verkiezingen.

En Ben Gvir weet dat.

Daarom vocht hij als minister van Nationale Veiligheid voor een ongekende verhoging van het politiebudget, en dat is ook waarom hij aandringt op plannen voor een Nationale Garde met personeel van hoge kwaliteit dat een startsalaris van 12.000 NIS per maand kan opleveren.

De rol van de Nationale Garde, zoals Ben Gvir campagne voert, is als een macht die zich zal richten op het brengen van recht en orde in de Israëlische Arabische gemeenschappen.

De reden om er een aparte eenheid van te maken, is om ervoor te zorgen dat middelen niet worden gebruikt voor andere activiteiten.

Recht en orde is nodig om:

#1. Israëlische Arabieren te bevrijden van de onderwereld die hun gemeenschappen beheerst en de bloedige vetes die het leven daar onhoudbaar maken.

#2. Een einde te maken aan de vreselijke schade aan de Israëlische landbouw veroorzaakt door de Arabische bendes die voortdurend van boerderijen stelen en apparatuur vernietigen.

#3. Maak een einde aan de enorme beschermingshandel die nu bijna alle belangrijke bouwprojecten in het land en andere sectoren sectoren.

#4. Drastische vermindering van de enorme hoeveelheid illegale wapens in Arabische gemeenschappen. Gemeenschappen die, onder bepaalde omstandigheden, tegen de Joodse Staat zijn.

Als Itamar Ben Gvir slaagt in deze missie zal hij de redder zijn van de Arabische gemeenschappen, kibbutzim en moshavim die zich bezighouden met landbouw en de bouwindustrie.

Hoe zo'n standpunt tot uitdrukking kan komen in de stembus is een van de redenen dat slimme linkse mensen zo graag van hem af willen.

Sommigen beweren dat Ben Gvir deze "privé-militie" zou gebruiken tegen demonstranten.

In mijn jarenlange ervaring met protesten in Israël heb ik nog nooit politie geweld zien gebruiken tegen demonstranten die, tijdens een demonstratie, handelden in overeenstemming met de wet.

De politie gebruikt soms geweld tegen mensen die wegen blokkeren zonder voorafgaande toestemming van de politie.

Dus "vreedzame demonstranten" hebben niets te vrezen van de politie maar als ze terwijl "burgerlijke ongehoorzamen" zijn en de wet overtreden door wegen te blokkeren zeker met de politie te maken krijgen. Maar dat politieoptreden is niet tegen "demonstranten" maar tegen "wetsovertreders."