www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Elektrische auto's maken de auto-industrie failliet.

Alleen een overheidsverbod op auto's kan hen redden.

28 maart 2023 door Daniel Greenfield 48 Reacties

Ford meldde dat het in 2023 3 miljard dollar gaat verliezen op elektrische auto's.

In tegenstelling tot de meeste automakers, Ford rapporteert haar elektrische auto cijfers afzonderlijk, maar deskundigen schatten dat de meeste autobedrijven soortgelijke bedragen verliezen op de doodlopende business.

Ford's investering in Rivian's elektrische auto's kan niet helpen. Vorig jaar gaf de startende maker van elektrische pick-ups 220.000 dollar uit om de elektrische voertuigen te maken die hij verkoopt voor 81.000 dollar.

Dat is slecht nieuws voor George Soros en voor CalPERS: California's enorme publieke werknemers pensioenfonds en een tikkende tijdbom die honderdduizenden aandelen in Rivian bezit.

GM en Ford voorspellen beiden dat hun elektrische auto's binnen enkele jaren winstgevend zullen zijn. Ford wil 2 miljoen elektrische auto's per jaar maken tegen 2025. Dat zou indrukwekkend zijn als je bedenkt dat Ford er in 2022 slechts 61.575 verkocht. Het verkocht 3.624 elektrische voertuigen in Feb 2023.

Dat is ver verwijderd van 2 miljoen.

GM wil 1 miljoen elektrische auto's verkopen in 2025. Het verkocht er minder dan 40.000 in 2022.

Prognoses als deze kunnen zinvol zijn als GM en Ford hete producten en onaangeboorde marktvraag hadden. In plaats daarvan zijn er te veel elektrische automodellen die op een kleine markt jagen. De verkoop van elektrische auto's moet de miljoengrens nog doorbreken. Het merendeel van de elektrische auto-activiteit blijft geconcentreerd in de luxe SUV-markt, waar slechts zoveel kopers zijn die zich deze auto's kunnen veroorloven.

Zelfs de "betaalbare" elektrische auto's, zoals GM's Bolt, beginnen bij 30.000 dollar, en verliezen tot 9.000 dollar voor het bedrijf.

De enige manier om vraag naar elektrische auto's te creëren is via overheidsmandaten.

Na 2035, als je een nieuwe auto wilt kopen in Californië, zijn het elektrische auto's of het is niets. De Californische mandaten die autofabrikanten beboeten en hen dwingen credits te kopen van elektrische autofabrikanten zoals Tesla, hebben de elektrische auto-industrie gefinancierd. Tegen 2035 zal Californië gewoon de concurrentie elimineren.

New York, New Jersey, Oregon en Washington hebben ook de verkoop van nieuwe auto's verboden. Ongeveer een dozijn Democratische staten hebben op vergelijkbare wijze besloten om inwoners te verhinderen auto's te kopen. Het Huis van Virginia stemde om zijn autoverbod te laten vallen, maar de Democraten van de Senaat van de staat hebben het gehandhaafd. Biden heeft een soortgelijk verbod voor het hele land voorgesteld, nadat het door de EU was aangenomen.

Tegen 2040 verwacht GM te stoppen met het maken en verkopen van auto's in de veronderstelling van een dergelijk verbod.

George Soros heeft naar verluidt meer dan 1 miljard dollar verloren met zijn investering in Rivian, en zijn andere investeringen in elektrische auto's lijken wankel, maar op de lange termijn zullen de linkse politici die hij heeft gesteund naar verwachting de concurrentie elimineren en auto's van de wegen en snelwegen halen.

Autofabrikanten geven miljarden uit om elektrische auto's te bouwen die niemand wil en niemand zich kan veroorloven omdat de regeringen hen hebben verzekerd van een gebonden markt. En nadat al dat geld door de gootsteen is gespoeld, zetten hun lobbyisten wetgevers agressief onder druk om nieuwe verboden op te leggen en de bestaande verboden te handhaven. Ze zijn ook verleid met de belofte van subsidies en belastingkredieten die hen zullen bevrijden van de lastige taak om winst te maken.

Wakkere pensioenfondsen en partijdonoren hebben de druk opgevoerd om te zien dat het loont.

Detroits gok dat klanten dit gewoon zullen accepteren als het nieuwe normaal en gewoon hogere prijzen zullen betalen voor slechtere prestaties is een slechte. De mandaten voor elektrische auto's zijn het werk van een Democratische partij die nauw verbonden is met een rijke elite, zelfs nu de Republikeinen een partij van de arbeidersklasse aan het worden zijn. Veronderstellen dat de helft van het land zal accepteren dat ze uit de automarkt worden geprijsd, terwijl autobezit de sleutel blijft tot economische en sociale mobiliteit is even arrogant als onwetend.

Zelfs in de veronderstelling dat de Republikeinen te disfunctioneel en te slim blijven om de linkse agenda aanzienlijk terug te draaien, zal de markt voor nieuwe auto's drastisch krimpen. Amerikanen zullen, net als Cubanen, wanhopig proberen oude auto's aan de praat te houden, omdat ze voor een groot deel van het land de enige optie zullen zijn. Het aantal illegale auto's op de weg zal dramatisch toenemen. Maar als brownouts en energietekorten Californië en andere blauwe staten blijven treffen, die ook volledig op zonne- en windenergie zijn overgestapt, zullen dat de enige auto's zijn die op de weg kunnen blijven.

Wakkere autobedrijven zullen hun monopolie in handen krijgen en ontdekken dat het waardeloos is.

Net als hun vroegere Europese tegenhangers, zullen Amerikaanse autofabrikanten nog dieper verstrengeld raken met de overheid. De omgekeerde spiraal van subsidies en verkoop zal uitmonden in faillissementen. Detroit heeft gefaald om te innoveren en het theater van de elektrische auto is geen substituut voor het daadwerkelijk doen van het werk om de auto's te maken die mensen willen in plaats van de auto's die reclamebureaus hen proberen te laten willen.

De verkoop wordt gestuurd door overheidsmandaten in plaats van door de vraag van de consument, door bedrijven die zelfs niet meer proberen een aantrekkelijk product te maken. Als elektrische voertuigen echt populair waren, zou er geen verbod op auto's nodig zijn om ze economisch levensvatbaar te maken.

Amerikaanse autofabrikanten waren vroeger revolutionair, nu zijn ze het regime.