13-jarige terrorist in zelfmoordbriefje: Vergeef me, moeder, je zult trots op me zijn

29 januari 2023

De schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit die de 8e klasser de afgelopen maanden gebruikte, zetten aan tot geweld en bevorderen het doden van Joodse Israëli's.

Door JNS

De dertienjarige Muhammad Aliwat, die zaterdag een vader en zoon bij de ingang van de Stad van David in Jeruzalem overviel en ernstig verwondde, liet in zijn schoolschrift een briefje achter waarin hij zijn verlangen uitsprak om als martelaar te sterven.

"God, of overwinning, of martelaarschap. Vergeef me, moeder, je zult trots op me zijn," schreef hij.

Aliwat zat in de achtste klas van de Al-Furqan Islamitische School voor Jongens in Shuafat, een wijk in Jeruzalem, waar hij het Palestijnse leerplan bestudeerde.

"De schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit die Aliwat de afgelopen maanden gebruikte, zetten aan tot geweld, promoten het doden van Joodse Israëli's, verspreiden openlijke antisemitische stijlfiguren en verheerlijken de jihad en het martelaarschap," aldus het Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se) in een persbericht.

IMPACT-se bekeek de schoolboeken van de aanvallers die dit jaar en vorig jaar werden bestudeerd. Het vond "gruwelijke" inhoud die aanzet tot geweld en jihad, antisemitisme aanwakkert en "leerlingen aanmoedigt om zichzelf op te offeren en Joden te doden".

Aliwat onderzocht de leesvaardigheid aan de hand van een verhaal waarin zelfmoordaanslagen worden gepromoot en waarin Palestijnen "de nek van vijandelijke soldaten doorsnijden" en "explosieve gordels dragen". Een illustratie bij het verhaal toont Israëlische soldaten die worden doodgeschoten door een Palestijnse schutter.

"Joden worden afgeschilderd als samenzweerderig, machtig, slecht en onrein, en vormen een bedreiging voor de heiligheid van de islam. Een docentenhandleiding voor klas 7 leert dat Joden hoofden van kinderen verpletteren, in brand steken en in putten gooien," aldus IMPACT-se.

De meeste wetenschapslessen die Aliwat bestudeerde onderwijzen haat. Een biologieles vroeg leerlingen naar de effecten van een gewelddadige botsing met de IDF op lichaamsorganen.

Het door Aliwat bestudeerde materiaal werd "opgesteld en onderwezen door leraren wier salarissen worden ondersteund door de Europese Unie, Duitsland en andere landen", aldus IMPACT-se.

Hetzelfde curriculum wordt onderwezen door de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNWRA), waarvan de Verenigde Staten de grootste financier zijn. "UNRWA verklaart dat het het Palestijnse leerplan gebruikt als een 'beste praktijk' om vluchtelingenpopulaties te onderwijzen met lokale leerplannen, en dat het de inhoud van de leerboeken niet wijzigt of verandert," zei IMPACT-se.

IMPACT-se CEO Marcus Sheff zei: "Landen die de terreuraanslagen van dit weekend hebben veroordeeld, behoren tot de grootste donoren van de Palestijnse Autoriteit en de UNRWA. Het grootste deel van die financiering gaat naar het onderwijssysteem. Wanneer zal voor hen het kwartje vallen dat er een directe, duidelijke en onvermijdelijke lijn is tussen het aanleren van geweld en het uitvoeren ervan met tragische gevolgen in de echte wereld?".