www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Syrische man doodverklaard tijdens aardbeving 'komt weer tot leven' op eigen begrafenis

Al-Magribi is niet de enige met een spectaculair overlevingsverhaal van de recente aardbeving van 7,8 in Turkije en Syrië.

Deel dit artikel

door All Arab News medewerkers | 1 maart 2023

Beeldbeschrijving Illustratief - Overlevenden van de verwoestende aardbeving in de stad Jenderes op het platteland van Aleppo, noordwest Syrië, 27 februari 2023. (Foto: Rami Alsayed/NurPhoto)

Ahmad Al-Magribi, een Syrische man die dood werd verklaard bij de verwoestende aardbeving van 6 februari, is op wonderbaarlijke wijze "weer tot leven gekomen" op zijn eigen begrafenis.

Reddingswerkers ontdekten het lichaam van Al-Magribi onder het puin van een ingestort gebouw in de Syrische stad Atrib. De autoriteiten dachten dat hij dood was en brachten Al-Magribi over naar het mortuarium, waar hij twee dagen bleef.

Leden van zijn familie identificeerden uiteindelijk Al-Magribi, die in een lijkzak werd gestopt ter voorbereiding van zijn begrafenis. De familieleden waren echter geschokt toen ze op de begrafenis ontdekten dat hij inderdaad nog leefde.

Al-Magribi werd naar het ziekenhuis vervoerd en wordt momenteel behandeld.

Al-Magribi is niet de enige met een spectaculair overlevingsverhaal van de recente aardbeving van 7,8 in Turkije en Syrië, of de aardbeving van 7,5 die negen uur later volgde. Het pasgeboren Syrische meisje Aya kwam op wonderbaarlijke wijze levend uit het puin van een ingestort flatgebouw van vijf verdiepingen.

Aya, wiens naam "een teken van God" betekent, overleefde 10 uur lang onder het puin dat zowel haar ouders als haar vier broers en zussen doodde. Ze werd uiteindelijk geadopteerd door een oudoom.

Ongeveer 50.000 mensen kwamen om bij de verwoestende aardbevingen en ongeveer 2 miljoen mensen verloren hun huis.

Israël was een van de eerste landen die uitgebreide humanitaire hulp naar Turkije stuurde. Hoewel Israël geen diplomatieke betrekkingen met Syrië onderhoudt, heeft de Israëlische humanitaire hulp ook Syrische overlevenden bereikt.

Lt.-Col. Aziz Ibrahim, een Arabisch-Israëlische commandant van het Israel Defense Forces Medical Corps en verpleegkundige van opleiding, herinnerde zich zijn ervaring met het behandelen van gewonde Syrische vluchtelingen in Turkije.

"Dit is een gebied met veel Syrische vluchtelingen. Deze jongen werd drie of vier dagen geleden gered. Zijn hele familie was gedood, en hij werd gebracht door zijn oom. We hebben hem behandeld en gekalmeerd. Hij kwam in matige tot ernstige toestand," zei Ibrahim.